Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes savās mašīnās eksperimentē ar ChatGPT lietošanu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes savās mašīnās uzsācis eksperimentālus testus ar ChatGPT sistēmu, kas mašīnā tiek pielietota kā balss asistents. Autoražotāja pārstāvji skaidro, ka mašīnas vadītājs, izmantojot šo mākslīgā intelekta rīku, varēs noskaidrot dažādas sev interesējošas lietas, piemēram, sīkāku informāciju par plānoto galamērķi, recepti vakariņām vai “gūt atbildi uz kādu sarežģītu jautājumu”. Tā saka Mercedes cilvēki.

    ChatGPT beta versija būs pieejama vairāk nekā 900 tūkstošiem Mercedes lietotāju ASV, kuru mašīnas aprīkotas ar MBUX multimediju sistēmu. Lietotāji šai testa programmai var pieteikties jau no 16. jūnija, to ieslēdzot ar balss vadību un pasakot vārdus “Hey Mercedes, I want to join the beta program.” Auto pēc tam saņems programmas atjauninājumu un varēs lietot ChatGPT.

    Reklāma

    Mercedes skaidro, ka šādā veidā vadītāji varēs dabiskāk komunicēt ar MBUX sistēmas balss vadības sistēmu, tostarp vadītājiem nebūs jāiegaumē konkrētas frāzes, lai aktivizētu kādu konkrētu funkciju. Pats labākais – tas viss notiek, nenolaižot acis no ceļa un nemēģinot kaut ko atrast ekrānā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma