Web Analytics
More
    Reklāma

    Solar Paper spēj 2.5 stundu laikā uzlādēt iPhone 6

    Jaunākie raksti

    Katrs no mums zina, ka mazie galda kalkulatori tiek darbināti ar tā saucamajām saules baterijām, bet šī tehnoloģija šobrīd ir vēl pietiekami dārga, lai saules paneļus izmantotu Apple savu datu centru darbināšanai un ar Eiropas naudas dalību var arī mājās ūdeni nedaudz piesildīt. Solar Paper būs plāns un ļoti viegls pārnēsājams saules panelis viedierīču uzlādei. Tā izstrādātājs apgalvo, ka saulainā dienā iPhone 6 iespējams uzlādēt 2.5 stundu laikā.

    Solar Paper pamatideja ir nodrošināt lietotāju ar nepieciešamo enerģiju viedierīces uzlādei, turklāt to jāpaveic maksimāli vienkārši. Pastāv iespēja ar magnētu palīdzību savienot savā starpā vairākus Solar Paper paneļus, lai iegūtu lielāku jaudu.

    Reklāma

    Solar Paper saules paneļi būs pieejami ar 5 W, 7.5 W un 10 W versijās, kas tiks iegūtas pārojot kopā 2, 3 vai 4 panelīšus.Viedtālruņa uzlādei pietikšot ar mazāko un lētāko 5 W Solar Paper versiju, kamēr planšetdatora uzlādei nāksies iegādāties četrus Solar Paper moduļus. Prieks nav nekāds lētais pat pirmajiem atbalstītājiem, bet paredzētā lielākā paneļu komplekta cena pēc Kickstarter kampaņas beigām būs 200 dolāri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    21.07.2015 13:40

    Paldies, ka aprakstījāt šo :) ieteiktu tikai nākošajiem rakstiem no Kickstarter pielikt linku, ja nu kāds izdomā, ka grib šādu verķi iegādāties.

    Pagaidām diezgan dārgs prieks saules paneļi, bet ceļojot noderētu, paņem līdzi battery back un uzlādē to no saules paneļa.

    Uldis M.
    21.07.2015 15:12

    Nu vienā ziņā jau foršs gadžets, bet tad es sāku domāt – nu kam tad reāli vajag tādu verķi? Āfrikānim kuram nav elektrības mājās? Varbūt…
    Nu vēl kādam gīkam – kā spēļmantiņa, izbraucot no mājas ko patestēt just for fun…
    Bet reāli… es kādreiz arī domāju ka lādētājs no saulesbaterijām priekš telefona būtu baigā štelle, bet patiesībā priekš kam? Parasti ārpus telpām vai auto neuzturos ilgāk par dienu… mans telefons brīvi ar to tiek galā… kamerai ir rezerves bača, kura parasti netiek izmantota… Nu un pat ja būtu vajadzība kaut ko uzlādēt – daudz ērtāks ir uzlādējamais Powerbank (kompaktāks, un darbojas jebkuros apstākļos).
    Nē ok, es nesaku ka slikta lieta, bet ja neesi klaiņotājs kurš nedēļām var dzīvoties pa mežiem, tad manuprāt pilnīgi nevajadzīga lietiņa… Cita lieta būtu ja šādus paneļus iestrādātu jau ierīču korpusos – tad jā – palīdzētu ietaupīt bateriju saulainā laikā, bet kā lādētājs? Nez, man mētātos atvilktnē kamēr aizmirstos.

    x
    21.07.2015 16:28
    Reply to  Uldis M.

    ne jau viss, ko ražo ir tiešām vajadzīgs, vismaz ne visiem

    bet kopumā tas noder ceļotājiem, kas dienām, nedēļām ilgi ir atrauti no civilizācijas un citām iespējām uzlādēt mazas iekārtas. Jautājums vēl arī, vai tur ir zona un vai tā uzlāde maz vajadzīga.

    davfreim
    21.07.2015 18:40
    Reply to  Uldis M.

    Piekrītu, man arī noderētu, piemēram, 3dienu laiku braucienā, nevis lai uzlādētu tieši telefonu, bet muzikas atskaņotāju, kurš griež nepārtraukti radio no telefona via bluetooth. Bet summa ir diezgan liela, lai to iztērētu priekš pāris izbraucieniem vasarā, protams, ja būtu lieka nauda, diezgan interesants gadžets.

    Tikai es drošvien izvēlētos lielāka izmēra ar iebūvētu baču, nevis small form factor.

    Reklāma