Web Analytics
More
    Reklāma

    “Samsung” jaunāko televizoru pultis būs aprīkotas ar saules baterijām

    Jaunākie raksti

    Virzoties pretī ilgtspējai un domājot par klimata problēmām, arī “Samsung” savā produktu klāstā ievieš pārmaiņas. Tās parādīsies jau šī gada 4K un 8K QLED televizoru klāstā, konkrētāk, to tālvadības pultīs. Kompānija izlaidusi jauno Eko pulti, kas, pēc “Samsung” domām, būtiski samazinās gan bateriju patēriņu, gan radīto plastmasas apjomu.

    No virspuses Eko tālvadības pults izskatās gluži kā jebkurš cits pēdējo gadu “Samsung” TV kanālu pārslēdzējs. Taču tās otra puse skaidri parāda, ka šī pults ir kaut kas jauns. Tā aprīkota ar garu saules bateriju paneli, kas spēj uzlādēt iekšējo akumulatoru. Taču tas nav viss. Eko tālvadības pults izgatavota no 31 grama plastmasas un precīzi 28% no tās ir pārstrādāta plastmasa.

    Reklāma

    “Samsung” norāda, ka šo pulti vienā mierā var lietot divus gadus pirms tās akumulators būs galīgi tukšs un vajadzēs pilnībā uzlādēt. Taču kopumā iekšējais akumulators spējīgs darboties septiņus gadus, kas ir pielīdzināms vidēji viena televizora kalpošanas laikam. Šajā laikā, pateicoties pultī iestrādātajam saules bateriju panelim, noteikti nebūs jāsatraucas par parasto AAA bateriju iegādi – labi videi, labi tavam maciņam.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    07.01.2021 12:11

    Man arī likās, ka dīvāna spraugas ir pašas saulainākās vietas mājā

    KKTK
    07.01.2021 12:32

    Ak laimīgie tie hlamsunga TV īpašnieki, kam pults izlādēsies tieši ziemas/lietus sezonas sākumā. Varēs “eko-lādēt” to pulti zem halogēnās lapmas :D

    Tasesmues
    07.01.2021 15:23

    Visdrīzākais pietiekami ātri un turēs pietiekami ilgi. Bet tās saules baterijas tik pat vajadzīga lieta kā saules baterijas kalkulatoros, pat nezinu vai tās strādā.

    ...
    07.01.2021 12:54

    Pēc pieredzes ar samsung pultīm – izlīdīs kāda vaina pirmā gada laikā un lēta ķīniešu kopija uzticami darbosies atlikušo tv kalpošanas laiku. Jo smalkākas pultis, jo dārgāka ir nomaiņa)

    Vībijs
    07.01.2021 19:17

    Doma laba, bet mēs tikuntā izmantojam baltkom, tet dekoderu pulis 90%. Tā, ka neredzu tam lielu jēgu. Jebšu maldos, ko citi par to domā?

    Elektriķis
    07.01.2021 19:32
    Reply to  Vībijs

    Tur jau ir tā bēda, ka esam spiesti lietot divas pultis. TV pults ir tikai lai to ieslēgtu. Lai “nokratītos” no dekoderu pults, var lietot vai nu veco digitālo TV pa kabeli vai gaisu, vai arī aplikāciju, piemēram Shortcut, kad TV signāls pienāk caur internetu.

    Tasesmues
    07.01.2021 20:40
    Reply to  Vībijs

    Es lietoju tikai 1 pulti un tā ir tv pults. Dekoderis un 5.1 sistēma ar tiek kontrolēta ar to pašu pulti. un visi netflix, prime video, u.c arī ar to.

    Juris
    08.01.2021 08:20
    Reply to  Tasesmues

    Man ir otrādi, lietoju tikai dekodera pulti, jo pavecs TV un pa lielam, 99% no darbībām ir ieslēgt/izslēgt tv, tāpēc ir forši, ka dekoderim ir universalā pults ko var pieprogrammēt jebkuram tv, ja nav atbalsts out of the box

    Reklāma