Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks apgalvo, ka Tesla saules paneļu jumts būs pieejams Eiropā jau šogad

    Jaunākie raksti

    Šajā nedēļā dalījāmies ar informāciju par to, ka Tesla radītie saules paneļu jumti visai labi tiek galā ar jumta atbrīvošanu no sniega, un lasītājiem parādījās jautājums par šī produkta pieejamību Eiropā. Tieši pirmdienas vakarā Masks Twitter platformā ir sniedzis atbildi uz kāda sekotāja saistīto jautājumu.

    Kā norāda uzņēmuma dibinātājs un vadītājs, tad gan Kanāda, gan Eiropa šo te īpašo jumta pārklājumu varētu saņemt šī gada laikā. Ja par ASV ziemeļu kaimiņiem šī atbilde izklausījās konkrētāka un drošāka, tad par Eiropas tirgu tika izteikta cerība. Tas saistīts ar reālo ražošanas procesu un uzstādīšanu, jo šobrīd šīs te jumta flīzes ar saules paneļu elementiem tiek ražotas uzņēmuma rūpnīcā Ņujorkā, līdz ar to ir ierobežota ražošanas jauda. Tāpat šos jumtus uzstāda tieši Tesla darbinieki, bet tiekot apmācīti arī trešo pušu speciālisti.

    Reklāma

    Tesla mājaslapā tīri teorētiski ir iespējams izvēlēties dažādas Eiropas valstis, un Solar Roof produkts skaitās tajās pieejams, tiesa, bez iespējas to iegādāties, bet saņemt tikai informāciju. Šis noteikti būs ļoti dārgs produkts, bet viens no bonusiem ir līdzi nākošā enerģijas uzkrāšanas sistēma Powerwall, kas darbojas kā liela baterija, spējot automātiski integrēties ar mājas elektrosistēmu. Piemēram, uzkrāt enerģiju tajās, kad ir ļoti spēcīga saule, bet pa nakti vai citos brīžos darbināt visu nepieciešamo no tās. Tas varētu būt īpaši noderīgi tajos siltajos štatos, kurus skārušas neierastas sniega vētras.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    25.02.2021 09:24

    cik lasīju, mājas jumta noklāšana ar Baterijām-dakstiņiem izmaksā kādus 30 K USD (atkarībā no platības,laikam bija 150kv/m)/ 2 in 1 -> Jumts ,kas arī ir baterijas (aptuveni keramikas tipa) / noder tiem,kas maina jumta segumu vai pie jaunas mājas būvniecības. 

    Elektriķis
    25.02.2021 16:00

    Papētot smalkāk, izrādās ka šī sistēma nav domāta “off grid” risinājumam. Esot jābūt elektrības pieslēgumam. Sanāk ka ar šo jumtu var ekonomēt naudu par elektrību, bet ne lietot to tur, kur vispār nav elektrības.

    Elektriķis
    25.02.2021 21:48

    Vēl neesmu ieurbis šajā jomā, pagaidām smeļos info no apskatniekiem. Kursors pastūma Teslas virzienā, sapriecājos bet tad aprāvos.
    Tehniskajā ziņā problēma ir iesākt lādēt tukšus akumulatorus, kamēr nav elektrības, kura vajadzīga lādētāja darbībai – vistas un olas jautājums.
    Ir atšķirība starp vienkāršu 12V akumulatoru+saules paneli+primitīvu lādētāju un sistēmu ar daudziem paneļiem, smalku lādētāju kurš lādē augstvoltīgu litija akumulatoru bateriju.

    Elektriķis
    26.02.2021 11:13

    Drusku papētot, izskatās ka šajā jomā nav tāda stabila viena ražotāja risinājuma, kā to piedāvā Tesla.
    Vistuvāk izskatās Victron Energy, Nīderlandes uzņēmums, kurš tirgo dažādus lādētājus, invertorus, akumulatorus, saules paneļus ar savu zīmolu. Tas rūpējās par savietojamību. Vienalga tā ir dažādu komponenšu salikšana kopā, kura nebūs pa spēkam cilvēkam bez attiecīgās izglītības. Labums ir tas, ka visu šo klāstu var nopirkt arī Latvijā. Pats esmu izmantojis šo to no Victron Energy.
    Protams ka var meklēt atsevišķas “off grid” komponentes un stiķēt kopā, kas verētu būt bizness mazajiem energo servisiem.

    Reklāma