Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors.lv uzsāk sadarbību ar interneta veikalu Dateks.lv

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju blogs Kursors.lv aizvada savas dzīves otro gadu un, manuprāt, esam ļoti labi iestrādājušies. Ik dienas saprotamā valodā stāstām par globālas un vietējas nozīmes tehnoloģiju jaunumiem un esam sagatavojuši jau pāri par 100 dažādu tehnoloģiju ierīču apskatus. Tie ir objektīvi, kvalitatīvi nostrādāti un palīdz lasītājiem izvēlēties atbilstošākos tehnoloģiju pirkumus. Esam nolēmuši darboties vēl centīgāk un attīstīt citus sadarbības projektus, kas var nest labumu mūsu lasītājiem, sadarbības partneriem un Kursoram.

    Ar prieku paziņoju, ka esam uzsākuši sadarbību ar interneta veikalu Dateks.lv. Datoru, to komplektējošo daļu un citu tehnoloģiju produktu iegādes sakarā ar šo uzņēmumu sadarbojos jau gadiem un varu to patiešām ieteikt arī citiem. Dateks.lv ir īpaši rekomendējams, ja plāno komplektēt jaunu datoru – veikala konsultanti palīdzēs izveidot vajadzībām precīzi atbilstošu datoru un pakonsultēs par komponentēm, kam labāk iet ar līkumu. Kopumā ar Dateks.lv ir izveidojusies patiešām patīkama sadarbība arī tīri cilvēcīgā līmenī un man ir iekšēja sajūta, ka mūsu sadarbībai ir jēga.

    Reklāma

    Tagad īsumā un saprotami par to, ko tev kā lasītājam konkrēti nozīmē Kursors.lv un Dateks.lv sadarbība:

    • Reklāmas baneri – Turpmāk Kursors.lv labajā sānā un rakstos (mobilajā versijā) varēsi redzēt Dateks.lv banerus. Tajos tiek attēloti Kursora auditorijai saistoši tehnoloģiju produkti un dažādas akcijas. Veicot sev nepieciešamo tehnoloģiju produktu iegādi caur šiem baneriem, tu vistiešākajā veidā atbalstīsi arī Kursoru. Par to paldies!
    • Noderīgs saturs – Kopā ar Dateks.lv datoru komplektēšanas un konfigurāciju profesionāļiem plānojam attīstīt arī satura piedāvājumu. Proti, laika gaitā centīsimies vairāk rakstīt par “dzelžu” jaunumiem un objektīvi skaidrosim dažādas ar datoru komplektēšanu saistītas tēmas. Piemēram, kā izvēlēties atbilstošāko procesoru vai videokarti. Šajos rakstos būs atrodamas Dateks.lv partnerprogrammas saites un ja izvēlēsies iegādāties produktus no Dateks.lv, atbalstīsi Kursoru. Par to paldies!
    • Preses relīzes – Sadarbības ietvaros ik pa laikam Kursorā pavēstīsim par izdevīgām Dateks.lv organizētām akcijām. Šie raksti, tāpat kā citas preses relīzes, tiks attiecīgi noformēti (autors – “Preses relīzes”). Nekāda slēptā reklāma Kursorā nekad nav bijusi un arī šoreiz nav plānota!

    “Ir prieks, ka arī latviešu valodā ir pieejami kvalitatīvi un detalizēti apraksti par jaunākajām tehnoloģijām un gadžetiem. Strādājot līdzīgā jomā zinām, ka tas prasa lielu līdzekļu un resursu ieguldījumu. Mēs esam izlēmuši atbalstīt Kursors.lv komandu, lai lasītājiem būtu pieejams plašāks materiālu loks arī par mūsu piedāvātajām precēm un pārstāvētajiem zīmoliem, to starpā datoru komponentēm, portatīvajiem un Dateks.lv komplektētajiem datoriem”, tā Dateks.lv pārdošanas vadītājs Toms Zvīnis.

    Uzskatu, ka šī sadarbība nesīs ieguvumu mums visiem un no savas puses apsolos rūpēties, lai lasītāju intereses stāvētu pāri visam. Ja šīs sadarbības sakarā rodas kādi jautājumi, droši dod ziņu tepat komentāros vai nosūtot privātu ziņu izmantojot Kursora kontaktformu. Lai veiksmīga diena!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    30 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kārlis
    02.06.2015 14:41

    Katram ir sava cena.

    02.06.2015 14:55
    Reply to  Kārlis

    Ja jau esi veltījis savu laiku, lai uzrakstītu šo komentāru, tad pieņemu, ka ik pa laikam iegriezies Kursorā uzzināt ko jaunu par tehnoloģiju aktualitātēm vai izlasīt kādu mūsu sagatavotu ierīces apskatu. Pareizi saprotu?

    Ja atbilde ir apstiprinoša, tad pieņemu, ka gribēsi, lai mēs varam turpināt darboties – rakstītu par aktualitātēm, veidotu apskatus un izspēlētu feinas balvas konkursos. Tam visam vienā brīdī ar pliku entuziasmu sāk kļūt par īsu un nākas domāt par ētiskiem veidiem kā nopelnīt naudu. Te situācija paliek krietni sarežģītāka, jo nauda tā vienkārši kokos neaug.

    Mēs Kursorā izvietojam reklāmas banerus, lai varētu sapelnīt naudu ar ko maksāt autoriem un par fizisku Kursora darbināšanu. Sadarbība ar Dateks ir papildus veids kā nodrošināt līdzekļus, lai mēs varētu turpināt savu darbību nepalienot zem kāda sponsora tupeles. Tas taču nebūtu forši, vai ne?

    Par konkrēto sadarbības formu esmu visu labi izskaidrojis pašā rakstā un komentārā varu tikai vēlreiz uzsvērt, ka esmu pilnīgi drošs, ka šīs sadarbības ietvaros lasītāju intereses tiks ievērotas tāpat kā līdz šim. Par to vispār nav jābūt nekādām bažām.

    x
    02.06.2015 15:13

    vai ir relevanti lietot angļu val. vārdus kuriem atbilst zināmi un plaši izmantoti vārdu latv.val. ?

    dfdf
    02.06.2015 15:38
    Reply to  x

    kā piemēram vārds RELEVANTI ? :D

    02.06.2015 15:44
    Reply to  dfdf

    OK, jūs uzvarējāt – turpmāk centīšos lietot vārdu “saistoši” :)

    Roberts Bite
    03.06.2015 10:11

    Relevants un saistošs nav sinonīmi – relevance apraksta nozīmību laikā un telpā un šī vārda izmantošana rakstu darbos ir pilnībā pamatota. Kādam ir adekvāts piedāvājums šī vārda pilnvērtīgai aizstāšanai?

    Ksspars Lccis
    02.06.2015 16:30

    Nu tāda dzīve… Tāpat jau… nu paņemsi no firmas IUH kādu ierīci testēt… un izrādās, ka pilnīgs mēsls… bet nevar tā rakstīt, jo IUH nākamreiz pasūtīs… Bet tā tas ir visā pasaulē… Ir arī izņēmumi, bet tie džeki ir reāli bagāti un tas viņiem vaļasprieks – ja nepatīk – nozākās tā, ka zāle neaug…

    02.06.2015 16:44
    Reply to  Ksspars Lccis

    Esmu gana atklausījies šāda veida runas un katru reizi tām ne līdz galam piekrītu. Redzi, es vēlos Kursoru padarīt par tādu mediju, kam gluži vienkārši ražotāji un aģentūras nevar atļauties neiedot ierīci uz testu. Mēs veidojam objektīvus apskatus un norādām uz ierīču labajām un sliktajām īpašībām. Mēs neesam ieinteresēti speciāli rakstīt tikai par plusiem vai mīnusiem, jo ilgtermiņā raugoties mums no tā nav nekāda labuma.

    Un ja mēs runājam par produktiem cenā līdz 1000 EUR (tādi ir praktiski 95% visu mūsu apskatu objektu), tad tos mēs varam dabūt arī citos veidos, piemēram, aizņemoties no paziņam vai nopērkot. Bet pagaidām vēl nav bijuši gadījumi, kad tādus “mazus” gadžetus mums atsakās dot :)

    02.06.2015 19:41
    Reply to  Ksspars Lccis

    Labā ziņa ir tā, ka video kartes, barošanas blokus un printerus vismaz es negrasos laist sev tuvumā.

    02.06.2015 22:32
    Reply to  Artis Abols

    Sasodīts! Tagad man būs jāmeklē kāds, kas prot rakstīt par ventilatoriem, virstaktēšanu, videokartēm un korpusiem :|

    03.06.2015 07:56

    Turklāt ar steigu!

    Ozijs
    02.06.2015 17:32

    tāda “sadarbība” neko labu nav nesusi – piemēri ir datuve un boot – nomira tiklīdz izbesīja saviem lasītājiem ar “sponsoru apskatiem” kur viss tendēts uz reklāmu

    02.06.2015 18:06
    Reply to  Ozijs

    Es negribu un nemaz nevaru komentēt Boot un Datuves likteni, jo nekā neesmu saistīts ar šiem projektiem, taču man ir saprotama tava baža. Es uzskatu, ka šeit iznākums ir atkarīgs no galvenā redaktora mugurkaula stingrības. Konkrēti Kursorā kopš projekta radīšanas ir bijis tikai viens reklāmraksts (protams, attiecīgi noformēts) un tas liecina, ka mums ar mugurkaulu viss ir vislabākajā stāvoklī. Arī turpmāk es personīgi rūpēšos par to, lai Kursorā publicētais saturs primāri ir noderīgs lasītājiem.

    Ksspars Lccis
    02.06.2015 18:47

    Latgaļu zēniem vispār ir visstingrākie mugurkauli LV – paverieties kaut vai uz mūsu bruņotajiem spēkiem: stalti un stingri! Bez ironijas.

    vēer
    03.06.2015 02:15
    Reply to  Ksspars Lccis

    Mums BS kaut kāda atsevišķa Latgaļu kājnieku brigāde ir vai vismaz bataljons :D?

    Didzis
    02.06.2015 21:39

    Kur tad mans komentārs pazuda?

    02.06.2015 22:13
    Reply to  Didzis

    Atvaino, Disqus komentāru rīks sazinkāpēc uzskatīja, ka komentārs jāpatur filtros. Tagad akceptēju un tas ir publisks.

    kurmis
    02.06.2015 22:05

    * reklāmas baneris netraucē, varbūt, pat dažreiz ko labu parāda…
    * noderīgs saturs – cerams, ka kvalitatīvi, bet tas laikam pēc gaumes. Man personīgi laikam ejot dzelži interesē aizvien mazāk, bet kā jau teicu, gaumes lieta
    *nu… kaut kā jau jādzīvot :)

    bet kopumā paldies, ka viss šis te notiek, nav jau baigā alternatīva

    Uldis M.
    03.06.2015 10:36
    Reply to  kurmis

    Aha, es beidzot pēc šī raksta atslēdzu reklām-bloķētāja spraudni šai vietnei. Tā teikt – ja jau pa tēmu, tad lai rāda arī reklāmas. Gadās ka tiešām kaut ko vērtīgu pamani… :)

    03.06.2015 10:40
    Reply to  Uldis M.

    Paldies! Pie reklāmām es cenšos piedomāt. Proti, aptiprinu tādas, kam ir kaut kāds sakars ar tehnoloģijām un kas man šķiet kaut cik noderīgas arī lasītājiem. Ir bijuši mēģinājumi dabūt iekšā tiešsaistes azartspēļu reklāmas, bet tās esmu futbolējis prom. Ir daži reklāmas laukumi nopārdoti tehnoloģiju uzņēmumiem un pārējās vietās griežas Google AdSense reklāmas, kur Google rūpējas, lai lapas apmeklētājam ir noderīgs saturs.

    03.06.2015 07:56

    Dažas atziņas:
    * labāk Dateks, nekā tanciņi
    * Kursors.lv ir kas vairāk par blogu (no blogu topa)
    * BS nenozīmē buļļkaka, bet bruņotie spēki

    busmenis
    03.06.2015 10:54
    Reply to  Artis Abols

    Metaleks pvn paradu samaksaja ?
    kaut kur dzirdeja pa ausugalam
    krize karstuma sie uzmeta tikmer parastais cilveks turpinaja maksat kreditus par iericem , majam , masinam ,

    ja nav patiesiba tad kliedejiet ludzu so mitu ,

    dateks tad nav nekada sakara ar so firmu kas uzmeta ?

    vai uz dateks tavuprat var palauties ka krizes gadijuma neuzmetis ?

    03.06.2015 11:30
    Reply to  busmenis

    Pff… nu gan tu laid. Ne tas mans uzņēmums, ne esmu ko (pierādītu) noziedzies, ne es policija, ne es VID.

    Zināmos apstākļos pat uz saviem radiniekiem tu nevarēsi paļauties, kur nu vēl uz kaut kādu biznesu.

    Ūdentiņis, akmentiņis, tie dzīvoja saules mūžu.

    03.06.2015 11:52
    Reply to  busmenis

    Es neloloju ilūzijas par nevienu pašu Latvijas teritorijā darbojošos interneta veikalu. Tie visi vairāk vai mazāk, teiksim tā, optimizē nodokļus un citas darbības. Es arī neesmu turējis sveci pāri Dateks “grāmatām”, tāpēc neko vairāk pastāstīt nevarēšu. Atbildes par Dateks var sniegt vienīgi Dateks vadība.

    Kas attiecas uz uzmešanām, tad uzmest var ikviens uzņēmums ar ko vien ir darīšana. Es ticu, ka Dateks ir mācījušies no iepriekš pieļautajām kļūdām un šobrīd darbojas krietni gudrāk. Tā kā es Dateks nepērku ne mājas, ne mašīnas, tad man īsti nav skaidrs par ko satraukums (atskaitot garantijas jautājumus). Bet kā jau minēju, ne man skaidrot uzņēmuma politiku.

    Gvido
    03.06.2015 15:23

    PVN valstij jau palika parādā SIA Metalex, kam ar bijušo datortehnikas uzņēmumu Metaleks nav nekādas saistības. Google that.

    04.06.2015 20:51

    Prieks par kursors.lv izaugsmi!
    Sanāk gan tā, ka, esmu tajā skaitā, kas lieto adblock*. Nebūtu šis raksts, nezinātu, ka Dateks baneris parādījies.
    Protams šī situācija iezīmē jaunu problēmu – reklāmas visur tik daudz, ka mēs jau daram visu lai viņas ne dzirdētu, ne redzētu.
    Protams, portālam kaut kā ir jādzīvo, šaubu nav. Bet vai tas ka baneris nerādās dod fiziski kādu labumu medijam? Konversija nevedas..

    04.06.2015 23:14

    Es saprotu tīmekļa lietotāju sāpi un vēlmi lietot reklāmu bloķētājus. Daļā vietņu to reklāmu tik tiešām ir krietni par daudz un tās ir izteikti uzmācīgas. Bet kopš aktīvi strādāju pie Kursora attīstīšanas, es reklāmu bloķētājus vairs nevaru vērtēt tikai pozitīvi. Mūsu gadījumā tie apgrūtina nodrošināt Kursora darbību un attīstību. Tas ir tā kā izveidot WiFi piekļuves punktu bez parolēm. Cilvēki no malas to izmanto un priecājas par bezmaksas internetu, bet saimniekam tik un tā katru mēnesi ir interneta pakalpojumu sniedzējam par to jāmaksā noteiktu naudas summu. Tāpēc es varu tikai aicināt vismaz Kursorā atslēgt reklāmu bloķētāju. No savas puses apsolos rūpēties par to, lai šeit publicētās reklāmas ir saistītas ar apskatītajām tēmām vai citādi sakristu ar lasītāja interesēm.

    Ksspars Lccis
    04.06.2015 22:54

    vajag iet fenix.lv pēdās, pat visīsāko rakstu sadalīt uz piecām lapām, tipa “gribi uzzināt šī satriecošā telefona neticamo panākumu iemeslu? Spied nākamo lapu – un tur atkal atkaujies no banneriem… vispār tā ir nolaidība – garš raksts, un neviena bannera, kas peldētu līdzi… (tas tā – satīra)

    04.06.2015 23:09
    Reply to  Ksspars Lccis

    Hm, laba doma. Padomāsim kā to realizēt :)

    Business
    02.06.2015 20:04

    Lai tiktu pie kartupeļiem, Tev ir vai nu labi jāpastrādā sezonas laikā, vai arī tie jāiegādājas – par baltu velti maz kas ir pieejams! Un tā tas bija, ir un būs! Lai tiktu pie informācijas, Tev tā ir jāatrod, vai arī pašam visu jāiztestē. Izlasīt rakstu ir viegli, bet atceries,ka kāds pie tā ir strādājis, lai Tev būtu i kur lasīt, i ko lasīt! Tā ir tāda kā sadarbība , kas var būt dzīvotspējīga tikai radot win-win vidi, kurā ieguvējs ir gan klients, gan servisa sniedzējs. Tev ir pieeja interesējošai informācijai, viņiem iespēja piesaistīt sadarbības partnerus, lai nopelnītu atalgojumu par savu godam paveikto darbu. Daudzi gan bieži domā, ka viņi ir vienīgie, kuri ir pelnījuši kaut ko iegūt (vismaz viņu rīcība par to šad tad liecina).

    Beigsim būt naivi un domāt tikai par sevi un saviem labumiem un atļauties vēl pārmest citiem. Ja kritizē, tad vismaz konstruktīvi un ar pamatojumiem.

    P.S. Patīk caurspīdīgums un atklātums
    P.P.S. Katram mums ir dota iepsēja būt kritiskam pret reklāmrakstiem, šajā laikmetā informāciju var atrast par teju visu un no vairākiem avotiem!

    Reklāma