Web Analytics
More
    Reklāma

    Prestigio RoadRunner 320 auto videoreģistratora apskats

    Jaunākie raksti

    Vēl pirms dažiem gadiem Prestigio Latvijā bija zināms kā lētu, taču ne pārāk labi nostrādātu viedtālruņu un planšetdatoru izstrādātājs. Tomēr laika gaitā Prestigio produktu kvalitāte ir būtiski uzlabojusies, joprojām saglabājot pievilcīgas cenas. Prestigio šobrīd izstrādā daudz un dažādas elektronikas ierīces – sākot ar viedtālruņiem, planšetdatoriem, multimediju displeju sistēmām un beidzot ar e-lasītājiem, GPS navigatoriem un videokamerām. 2011. gadā Krievijā Prestigio spēja pārdot visvairāk GPS navigācijas iekārtas un ražotājs šajā reģionā ir arī planšetdatoru tirgus lielāko spēlētāju top trijniekā.

    Pēc vairāku lasītāju izteiktajām vēlmēm esam izlēmuši aizsākt auto videoreģistratoru testu kategoriju. Neviennozīmīgi vērtētais satiksmes jurists Edgars Džeriņš portālam iAuto.lv ir norādījis, ka “Videoreģistratora ieraksts ir objektīvs un likumīgs pierādīšanas līdzeklis, kuru drīkst lietot jebkurš, un tā lietošanai nav nepieciešamas nekādas atļaujas.” Lai vai kāds būtu juridiskais traktējums, ir labi pašiem rūpēties par savu taisnību un nodrošināties pret nejēdzībām no citu satiksmes vai varas iestāžu darbinieku puses.

    Reklāma

    Šoreiz uz testu ir ienācies Prestigio RoadRunner 320 auto videoreģistrators, kas primāri piesaista ar savu pievilcīgo (~45 EUR) cenu un nodrošina svarīgākās šādas ierīces funkcijas. Kopumā Prestigio piedāvā ļoti plašu videoreģistratoru izvēli (šī raksta tapšanas brīdī tie ir nepilni 20 modeļi) un pircējs var izvēlēties sev cenas un funkciju ziņā vēlamāko ierīci. Apskatāmais RoadRunner 320 ir viens no vienkāršākajiem un lētākajiem Prestigio veidotajiem auto videoreģistratoriem. Tas ir iestrādāts kompaktā korpusā, nodrošina līdz Full HD izšķirtspējas video uzņemšanu, apveltīts ar krāsainu 2 collu LCD displeju, spēj uztvert kustības uzsākšanu un automātiski pielāgojas apgaismojuma līmenim, lai arī naktī uzņemtie video būtu noderīgi.

    Pirms ķeros pie ierīces tālākas aprakstīšanas, vēlos īsumā norādīt uz jaunāko programmatūras atjauninājumu (v.2.0). Tas ierīci apvelta ar latviešu valodu un iespēju ērti video pārkopēt pa taisno uz datoru. Visdrīzāk nopērkot šo videoreģistratoru, programmatūras versija būs (v.1.0) un tādējādi vienīgais veids kā video dabūt uz datoru, būs izmantojot karšu lasītājus (un microSD uz SD karšu adapterus). Programmatūras atjaunināšana nav pārlieku sarežģīta – vajag atmiņas kartē ievietot programmatūras failu (to, kam paplašinājums .bin) un ieslēgt ierīci. Tālāk tā pati uzstādīs šo atjauninājumu uz kļūs krietni ērtāk lietojama.

    Tehniskā specifikācija

    • Sensors: 1/4″ CMOS sensors ar 1 megapikseļa izšķirtspēju
    • Skata leņķis: 90°
    • Izšķirtspējas: 1080 FHD (1920 x 1080), 1080p (1440 x 1080), 720p (1280 x 720), WVGA (848 x 480) un VGA (640 x 480)
    • Video formāts: AVI (M-JPEG kodeks)
    • Displejs: 2 collu krāsains TFT
    • Atmiņa: microSD, microSDHC kartes
    • Savienojums: micro USB (lādēšanai un datu pārraidei pēc atjauninājuma uzstādīšanas)
    • Skaļrunis: Jā
    • Procesors: NTK96220
    • Barošana: iebūvēts 120 mAh akumulators (nodrošina līdz 20 min darbību), barošana caur micro USB pieslēgvietu
    • Izmēri un svars: 66 x 48 x 29 mm, 48 g

    Komplektācija

    DSC07206

    Ierīce iepakota pietiekami gaumīgi nostrādātā kastītē, kas vizuāli ieturēta vienotā stilā ar citu Prestigio produktu iepakojumiem. Kastītē atradīsim kārtīgi iepakotu videoreģistratoru, USB datu kabeli, auto lādētāju (tas derēs arī citu ierīču uzlādei), stiprinājumu pie auto vējstikla un lietošanas pamācību. Tātad, ir viss nepieciešamais un nekā lieka.

    DSC07228

    DSC07209

    Uzbūves kvalitāte un lietošanas ērtība

    Prestigio RoadRunner 320 ir kompakta (66 x 48 x 29 mm) un viegla (48 g) ierīce. Tās korpuss ir veidots no patīkamas matētas plastmasas, kas neslīd laukā no rokām. Ierīcei abos sānos ir pa trīs mazliet virs korpusa piepaceltām vadības pogām, kas ir viegli sataustāmas un spiežas ļoti saprotami. Tām blakus ir vizuāli paskaidrojumi, tāpēc visai ātri var piešauties pie ierīces vadības. Daļa pogu turpina darboties arī filmēšanas režīmā. Šādi varēsim pamainīt apgaismojuma kompensācijas iestatījumus vai arī ieslēgt/izslēgt ierīces mikrofonu. Tāpat var iestatīt, lai katru darbību ar ierīci pavadītu pīkstiens – šādi mēs varēsim vadīt videoreģistratoru pat nenovēršot skatienu no ceļa. Ierīces apakšpusē novietots microSD (vai microSDHC) atmiņas kartes slots un “Reset” poga ierīces iestatījumu nonullēšanai. Savukārt, augšpusē atradīsim micro-USB pieslēgvietu, kas paredzēta pēc (v.2.0) programmatūras atjauninājuma uzstādīšanas izmantojama arī datu pārraidei – video kopēšanai uz datoru.

    DSC07222

    Starp citu, komplektā iekļautajam auto lādētājam ir pamatīgi garš vads, tāpēc līdz reģistratoram to varēsim izlocīt pa paneli tā, lai tas netraucē mums saskatīt ceļu. Ņemot vērā, ka šī tomēr ir budžeta klases ierīce, kopā tā salikta godam un nav nevēlamu spraugu, kā arī nekas negrab un nečīkst.

    Pāris vārdi par piesūcekni. Tas arī ir kompakts, tomēr ne līdz galam pārdomāts. Pie stikla (vismaz testējot nedēļas garumā) tas turas labi, videoreģistratoru tajā var iestiprināt ātri un stingri. Pēc tam videoreģistrators ir grozāms gan vertikāli, gan horizontāli. Tomēr tā kā barošanas kabelis stiprinās videoreģistratora augšpusē, tad ierīci nevarēsim pilnībā pagriezt pa kreisi, jo lādētājs atdursies pret piesūcekņa stiprinājumu.

    2015-05-15 15.49.31 HDR

    Ierīce ir aprīkota ar krāsainu 2 collas (5.1 cm) lielu displeju ar ne pārāk augstu izšķirtspēju. Labi, ka šāds displejs ir iebūvēts, jo tas palīdz lietot ierīci un ātrumā apskatīt uzņemtos video. Tomēr ikdienā videoreģistrators visdrīzāk būs piestiprināts visnotaļ tālu no mūsu acīm un ņemot vērā tā slikto saskatāmību no sāniem, braucot ekrānā notiekošo redzēsim ne pārāk labi. Lai naktī mums acu priekšā nerēgotos vēl viens gaismas avots, ierīcei var iestatīt automātisku displeja izslēgšanos pēc noteikta laika. Tad par tās darbību liecinās mirgojoša diode.

    Tā kā videoreģistrators aprīkots ar pogām (un to paskaidrojumiem), skaņas signāliem un krāsainu displeju, tad tā lietošana ir visnotaļ ērta un saprotama. Uz ekrāna tiek parādīta visa nepiciešamā informācija (filmēšanas statuss, video garums, mikrofona un apgaismojuma līmeņa statuss). Videoreģistrators prot filmēt norādīta garuma video (1, 3 vai 5 minūtes garus) un kartē automātiski pārrakstīt vecos video. Tādējādi mēs būsim droši, ka nepalaidīsim garām nepieciešamo situāciju. Kad iestatījumi sakārtoti, iedarbinot auto reģistrators uzsāk filmēšanu un izslēdzot aizdedzi, tas pārstāj filmēt un izslēdzas. Ierīce pati var mēģināt noteikt kustības uzsākšanas brīdi un ieslēgt filmēšanu, tomēr praksē sapratu, ka šī funkcija nedarbojas pārāk labi. Kamera filmēs, kad stāvot krustojumā garām parbauks kāds auto, tomēr uz taisna ceļa video materiālā bija novērojami “robi” – kaut ko tomēr tas automātiskais režīms nespēj uztvert. Iebūvētais akumulators ierīci ļauj darbināt aptuveni padsmit minūtes (ražotājs sola līdz 20 minūšu darbību), tāpēc tas īsti nederēs filmēšanai, taču kādai bildei vai fiksai iestatījumu maiņai ar to pietiks.

    Ar Prestigio RoadRunner 320 uzņemto video piemēri

    Videoreģistrators piedāvā sešas video izšķirtspējas: 1080 FHD (1920 x 1080), 1080p (1440 x 1080), 720p (1280 x 720), WVGA (848 x 480) un VGA (640 x 480). Augstākajā izšķirtspējā video tiek uzņemti ar ātrumu 25 kadri sekundē, bet zemākās – 30 kadri sekundē. Ar šo ierīci var uzņemt arī fotogrāfijas. Ar testa brīdī manā rīcībā esošo atmiņas karti man neizdevās filmēt augstākajā izšķirtspējā (videoreģistrators lamājās, ka vajag ātrāku karti), tāpēc visi video uzņemti ar otro augstāko izšķirtspēju (1440 x 1080 pikseļi). Šādā izšķirtspējā 5 minūšu video (AVI formāts) aizņem aptuveni 900 MB. Uz video reģistrators prot pievienot datuma un laika informāciju.

    Zemāk var apskatīt ar Prestigio RoadRunner 320 uzņemtos video dienas un nakts (vēla vakara) apstākļos. Jāsaka, ka saulainas dienas laikā video kvalitāte ir pieņemama (atceramies, ka ierīce maksā nepilnus 50 eiro), taču mākoņainā laikā video var sanākt pagalam tumši (būs jākoriģē ekspozīcijas kompensācijas iestatījums). Citu auto numuru zīmes būs labi nolasāmas tikai tad, ja piebrauksim tām pavisam klāt. Naktī video kvalitāte ir (sagaidāmi) sliktāka, tomēr tuvumā numurus joprojām varam salasīt.

    https://youtu.be/wzEvinEFWJA

    Secinājumi

    Tā kā iepriekš īpaši nebiju saskāries ar auto videoreģistratoriem, bija interesanti sākt šīs ierīču kategorijas izpēti ar vienkāršu un cenas ziņā pieejamu ierīci. Prestigio RoadRunner 320 vērtēju kā labu “iesācēja” izvēli, ja negribam maksāt daudz, bet vēlamies saprast kā darbojas šādas ierīces. Ierīce ir labi uzbūvēta, vienkārši lietojama un nodrošina pieņemamu ieraksta kvalitāti. Ja ir vēlme pēc plašākas funkcionalitātes un labākas video kvalitātes, tad gan būs jāskatās citu ierīču virzienā.

    Kādus auto videoreģistratorus lietojat jūs un kādas atsauksmes? Īpaši noderīgi būtu pieredzes stāsti par budžeta klases videoreģistratoriem. Es pats esmu manījis, ka cilvēki labi izsakās par G1W auto videoreģistratoru, tomēr pats vēl neesmu saņēmies pasūtīt un izmēģināt.

    Prestigio RoadRunner 320 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    37 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    laacz
    18.05.2015 09:34

    Aizdomīgi sliktas kvalitātes bilde priekš 1080p…

    18.05.2015 10:11
    Reply to  laacz

    Man gribētos teikt, ka tieši pretēji – tādas cenas aparātam aizdomīgi laba bilde. Vismaz iepriekš ir bijusi minimāla darīšana ar reģistratoriem, bet tiem bija vājāka video kvalitāte. Vai Youtube pārslēdzi uz max izšķirtspēju?

    laacz
    18.05.2015 13:15
    Reply to  Artis Abols

    Protams, ka pārslēdzu.

    arvix
    18.05.2015 10:31
    Reply to  laacz

    Piekritīšu laacz

    18.05.2015 11:21
    Reply to  arvix

    45 eiro nav tā cena, kur meklēt pēc kristāldzidra video ar niansētām detaļām.

    arvix
    18.05.2015 11:22
    Reply to  Artis Abols

    Taisnība jau ir, laikam tieši tādēļ es viņu nepirktu pat pa 45 eur.. :) ja nav tad nav…

    Kristaps Lācis
    18.05.2015 11:43

    Kā ar startiem un izslēgsanos? Vai pazaudē datumu un pulksteni, pie barošanas slēgšanās? Kā ar video saglabāšanu? Kā ar loop rakstīšanu, nav gļuku? Šie būtu tie jautājumi, kas mani interesētu tik lētas ierīces sakarā.
    Iepriekš man bija kautkāds lēts ķīniešu akcijā iegūts videoreģistrators (pat dārgāks kā šis), Ierakstīja video, bilde ok, izšķirtspēja arī tā, ka pretinieka nummuru bez problēmām saskatīt. Bet, ilgtermiņā nelietojams dažādu gļuku dēļ. Līdz viss beidzās ar to, ka čalis atteicās ierakstīt manu avāriju (kur šis video būtu bijis no svara)..

    18.05.2015 11:52

    Jāapdomā iespēja nākamajā reizē ieraksta laikā aparātu spēcīgi nomest uz zemes, kas varētu imitēt avārijas mirklī radīto triecienu. Un tad paskatīties – ir tur pēdējām sekundes/minūtes noķertas vai nav.

    Kristaps Lācis
    18.05.2015 11:59
    Reply to  Artis Abols

    Tas nebija avārijas dēļ – loop rakstīšana nogļukoja un netika izdzēsti video, kuru vietā jāraksta jaunie.

    18.05.2015 11:53

    Ierīce ieslēdzas ātri (pāris sekundes) uzreiz kā nospiežam ieslēgšanas pogu. Lai to izslēgtu, vajag mazliet ilgāk paturēt izslēgšanas pogu. Gan ieslēgšanu, gan izslēgšanu pavada atšķirīgi meldiņi, tāpēc var jau pa gabalu saprast kas notiek ar ierīci. Loop režīmā aptuveni nedēļu testējot nenovēroju nekādas problēmas, video smuki griežas aptuveni norādītajos laikos (1, 3 un 5 min). Datums un laiks nenonullējas. Vienīgi, kā jau rakstā minēju, ne pārāk labi darbojas automātiskā kustības atpazīšana.

    Kristaps Lācis
    18.05.2015 12:00

    Apraksti, kā darbojas automātiskā ieslēgšāna un izslēgšana (kopā ar dzinēju), ieliec apskatā un tas jau kļūs par normālu reģistratora apskatu! :D

    18.05.2015 12:05

    Tieši tā arī rakstā bija uzrakstīts.

    Kristaps Lācis
    21.05.2015 17:31

    My bad!

    18.05.2015 11:57

    Starp citu, ja līdz 29. jūnijam pērkam šo ierīci, varam piedalīties konkursā ar galveno balvu Apple Macbook Air datoru: http://izloze.prestigio.lv/lv/

    Uldis M.
    18.05.2015 13:20

    Es gan pats neesmu videoreģistratora lietotājs, bet man pēc video paraugiem likās ka prasītos platāks skata leņķis – kā Action kamerai… lai plašāks skats – lai vairāk informācijas salien kadrā. Piemēram, lai var redzēt arī mašīnas stūrus gadījumā ja kāds tev aizķer sānu vai krustojumā maucot pār sarkano tev nāk virsū…

    18.05.2015 13:50
    Reply to  Uldis M.

    Testa video man ar lenāku atmiņas karti sanāca tajā “jancīgajā” izšķirtspējā, tāpēc sānu malas ir nogrieztas. Domāju, ka pilnajā Full HD izšķirtspējā situācija ir mazliet labāka, tomēr līdz īpaši platiem leņķiem tāpat vēl tālu. Es gan arī domāju, ka platu leņķu gadījumā neiztikt bez attēla kropļojumiem.

    Uldis M.
    18.05.2015 14:09

    Jā, plata leņķa dadījumā ir divi varianti – vai nu zivsacss efekts, vai stūri izspiepti lai panāktu taisnas līnijas…
    Un kāda vaina nelielam Zivsacss efektam? Galu galā galvenā funkcija videoreģistratoram ir fiksēt notiekošo nevis filmēt mums kino filmas… Tāpēc iespēja redzēt vairāk informācijas kadrā būtu svarīgāka par ģeometriski perfektu attēlu…

    Uldis Tillers
    18.05.2015 13:37

    Ierīce man nav bijusi, bet nedaudz papētot sapratu: ka gaidīšu tādu, kam pie vējstikla lipinās tikai actiņa, korpuss ar barošanu, displeju un visu pārējo novietojas cimdu nodalījumā.

    Lauris
    19.05.2015 12:23
    Reply to  Uldis Tillers

    Šāds variants ir no dārgā gala – apmēram 5x dārgākajam BlackVue DR600GW, tam ir WiFi, caur kuru pievienojamies ar telefonu, planšeti, u.c. un redzam, kas tiek ierakstīts. Bildes kvalitāte pati labākā, ko līdz šim esmu redzējis..

    Banans
    19.05.2015 20:11
    Reply to  Uldis Tillers

    var atrast tādus aizmugurskata ‘spoguļus’ kur iestrādāta ir kamera uzklipsē pa virsu esošajam un ta tev būs tikai ‘actiņa’ ar wifi savienojumu varēsi uz ierīces lūrēt kas tur sarakstīts… Ir pat tādi spoguļi kur spogulī arī ir ekrāns

    piemēram PILNS ebays ar tādiem visādiem tipiem http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR5.TRC1.A0.H0.Xmirror+DVR.TRS0&_nkw=mirror+DVR&_sacat=0

    [img]http://image4.pushauction.com/0/0/10ae79ee-3f08-4529-9bd8-32e96d7acf07/d6d15d17-ecba-4a8e-84a5-31897b75634b.jpg[/img]

    Uldis Tillers
    20.05.2015 08:46
    Reply to  Banans

    paldies puiši par padomiem, es savā prātā biju domājis ko līdzīgu:
    https://www.youtube.com/watch?v=zwV54Ginbik rezultāts no 12:04. droši vien man pietiktu pielīmēt actiņu ārpus spoguļa balsta..

    18.05.2015 23:03

    Man šobrīd ir mini 0805 – līdzīga cena, lielāka izšķirtspēja, skaidrāka bilde, barošanas vada konektors turētājā (līmētā, nevis ar piesūcekli), GPS ar ātruma ierakstīšanu bildē, HDR, 5Mpix foto, …

    18.05.2015 23:06

    Lieliski, paldies par konkrētu izmantotās ierīces piemēru. Vari to rekomendēt arī citiem?

    18.05.2015 23:16

    Pagaidām strādā nevainojami. Varbūt pēc kāda mēneša būs vairāk ko teikt. Bet principā jau videoreģistrātors ir tāds devaiss, ko tu vienreiz uzstādi un aizmirsti līdz tam brīdim, kad tas ir tiešām nepieciešams. Līdzīgi kā backupi :D

    18.05.2015 23:17

    Tieši tā, tāpēc mani arī visādi noname čainas varianti reāli baida. Tu nezini kurā brīdī tas nosprāgs. Tipiski tajā, kad vismazāk to vajag. Bet lai veicas un ziņo par progresu.

    Lauris
    19.05.2015 12:25

    Un ir vēl viena fīča šad-tad čainīzeriem (man tā bija ar iepriekšējo) – traucē radio signālam, rezultātā pat pilsētā “neķer”..

    Guntiss
    18.05.2015 23:04

    Vai kāds ir izmēģinājis dzīvē kādu no videoreģistratora aplikācijām, kas tiek piedāvātas viedtālruņiem?

    Henrijs Jodis
    19.05.2015 12:53

    Ar Prestigio videoreģistratoriem esmu vīlies. Kādu laiku atpakaļ meklēju videoreģistratoru un izvēle krita uz Prestigio RoadRunner 520i. Nav hi-end un nav arī pats lētākais (70EUR), atsauksmes it kā arī bija pozitīvas par konkrētu eksemplāru. Pirms pāris gadiem, kad reģistratori kļuva populāri pasūtīju no ebay “standartiņu” (lētākais ar atvāžamo ekrānu), lai paskatītos kas un kā. Aparātu pēc nedēļas testēšanas pārdevu, kvalitāte drausmīga. Tad sapratu, ka lēts reģistrators nav vajadzīgs. Labi atgriežamies pie Prestigio RoadRunner 520i, ilgi pētīju internetā par videoreģistratoru funkcijām un iespējām. Izvēle Latvijā ir samērā liela, neņemot vērā pasūtīšanas iespēju no ārzemju interneta veikaliem, tāpēc lielajā klāstā var apjukt. Iegādājos RoadRunner 520i un… otrā dienā atgriezu veikalā. Bija problēmas laikam ar softu, jo slēdzās iekšā ārā un rādīja baltu ekrānu. paspēju viņu patestēt tikai laikam dažas minūtes, ieraksta kvalitāte bija laba. Tad nospļāvos par “zīmola” videoreģistratoriem un meklēju kaut kādu no lētajiem, un par brīnumu atradu pieņemamu variantu par super-mega-akcija!!11 cenu – 20 EUR :D Brīnums nav par cenu, jo ir pat lētāki reģistratori, brīnums bija par to, ka tas ieraksta normālā kvalitātē (nu vismaz lai nebūtu pretīgi pašam skatīties) + vēl visas vajadzīgās funkcijas: platais leņķis 120, loop ieraksts, auto starts, mazs izmērs un utt Pat neatceros, kā… Read more »

    Indulis Grinins
    19.05.2015 14:43

    Tagad pastāstīšu savu pieredzi un izdariet secinājumus paši: Minēto video rakstītāju negadījumu fiksēšanai nevar izmantot – jo pašam bija video rakstītājs un tas ir tikai un vienīgi mājas arhīvam domāts – gribēsi kaut ko pierādīt policijai vai apdrošinātājiem – nesanāks un iemesli seko Ja gribi braukt droši tad ir 100% jāizvēlas ar GPS kam pulkstenis no GPS tiek ņemts – tātad precīzs – nevis kad izlādējas baterija tad būs 2001.01.01 un ar tādu laiku tu policista protokolu nesastādīsi Otrs attiecīgi video vai arī SD kartē tiek fiksētas koordinātēs – minētai ierīcei koordinātēs nav tātad protokolā ierakstīt negadījumu vietu ar nevarēsi Pats kādreiz lietoju video reģistratoru (rakstītāju) līdz vajadzēja pierādīt ka bija tā un ne savādāk – nopriecājos – o man tak ir nofilmēts – parādu – a viņi saka ko tu ar šo mājas video gribēji mums pateikt – datums un laiks nav, vieta nav – protokolam neizmantojams video Tāpēc pēc šā gadījuma lietoju blackvue dr400g hd un ir jau bijuši incidenti ar velosipēdistiem un viss pilnīgi perfekti Protams tagad šis modelis jau ir novecojis un ir jau ir 750 modifikācija bet lietoju ja n-tos gadus un arī 400tais dara savu darbu lieliski Pēdējais kur dabūju izmantot bija http://www.youtube.com/watch?v=wlG1gQRetNo kad… Read more »

    19.05.2015 14:51

    Lieliski, paldies par šādu pieredzes stāstu! Starp citu, man šķiet, ka šo video es jau kaut kur esmu redzējis. Nav gadījumā pa lielajiem ziņu portāliem pavazāts?

    Indulis Grinins
    19.05.2015 15:07

    Viss var būt – kas to var atcerēties bet papildinot iepriekšējo … pareizākais izvēlēties video reģistratoru ir pameklēt Krievijas
    forumos – cilvēki kas izmanto visvairāk videoreģistrators arī zina kas ir pats labākais – savā laikā tā arī izvēlējos blackvue (jāsaka ka blackvue gan ir premium klases videoreģistrators – nav no tās lētās klases)

    Banāns
    19.05.2015 15:24

    Laikam tad tev nav paveicies, man otrā DVR gadījumā bija man 2 sižeti, kuru iedevu citiem kā pierādījumu, pēctam man pateica paldies jo bez tā nepierādītu savu nevainību, pašam arī pie apdzīšanas bija tāda situācija, ka mani noķēra uz 105km/h, 90 vietā, no tās pašas DVR ierīces parādiju ka tas bija apdzīšanas manevrs, sejā mentiem varēja redzēt, ka uz vietas aplauzās un vienīgais ko teica – ‘nu labi šoreiz mutisks brīdinājums tiks izteikts.’

    Datums un laiks bija pareizais, ātrums/GPS koordinātas funkcijas nav. Bet man viss okei likumsargu priekšā.

    Cik zināms datumam un laikam ir jābūt pareizam, kā arī materiālam ir jābūt skaidri saskatāmam lai tas derētu, kā pierādījums, savādāk, kā minēji tas būs parasts ‘mājas’ video kuru likt youtubē…
    ‘kur’ tas notiek jau redz video materiālā un nav obligātas koordinātas uzrādīt, kā arī ātrumu ja labi grib var izsecināt pēc video materiāla, tā kā tas NU NAV obligāts pasākums – GPS koordinātas un ātrums. ;)

    Indulis Grinins
    19.05.2015 15:44
    Reply to  Banāns

    Es domāju ka tas bija video reģistratoru pirmsākumi un tad vēl nebija Edgars Džeriņš atvēris savu privātpraksi un tāpēc kaut kādiem video nepievērsa tādu uzmanību – tagad jau Džeriņš ir policistus sabaidījis tā pat kā Krievijā menti baidās no Davidiča
    Bet es saku ja gribi būt 100% drošs un negribi izmantot Džeriņa privātpraksi tad labāk lai video ir visa vajadzīgā informācija

    Banans
    19.05.2015 16:05

    Video reģistratoru pirmsākumi ir 2009/10 gads, kad no Krievu zemes ieplūda youtube vietnē video ar avārijām un stulbām lietām un kopš tā laika auto DVR pārņēma pāri visu pasauli.

    btw nopietni DVR lietotāji šo strāvas vadu iestrādā iekš auto viskautkur, ta lai nav kaut kāds pretīgs karājošs vads un pieslēdz kaut kur pie konstantas strāvas, nevis ģorgā piepīpētāju turpu šurpu…. Tādējādi nekas nevar noresetoties datuma ziņā un vienmēr būs garantija ka materiāls derēs ;) Bet nu gauma lieta, daudziem cilvēkiem patīk skatīties uz nekārtīgām vadu čupām uz auto paneļa.

    Banāns
    19.05.2015 15:12

    Esmu saskāries ar Prestigio lētučiem un nav bijusi tā pozitīvākā pieredze.
    Pagājušovasar jau iegādājos līdz 50eur budžetam, prestigio roadrunner 515. Pabraucot ~2mēn optika sāka gļukot – bilde raustijās un visās varavīksnes krāsās slēgājās pats no sevis. Aiznesu uz garantiju tur man uzreiz teica, ka tas esot normāli šiem ‘lētučiem’ jo lodejumi iekšā nekādi, veikalu plauktā stāvot viss okei, bet mašīnā pie vibrācijām tie fiksi vien atlec un ir visādas šādas problēmas.
    2ned bija remontā beigās atsūtija jaunu tādu pašu vai piedavāja ko citu nopirkt, piemaksāju 10eur un nopirku it kā kvalitatīvāku – Prestigio roadrunner 505. Šoreiz ~6mēn pabraukāju un atkal tie paši simptomi sākās. Nosplāvos uz šo lēto ķīniešu Prestigo nekvalitati, paņēmu naudu atpakaļ.

    Draugs Anglijā angļu firmas kaut kādu DVR nopirka jau gadus 2 atpakaļ, braukā un viss okei.. Bilde/kvalitāte laba cik sūtijis man viņu dienas/nakts klipus 1080p. Nesen ar viņu sarunāju ka lai nopērk man ar tādu, naudu atdošu. Maksā 95eur tagad gaidu, ka kāds pazīstams lidos un atlidinās to mantu pie manis. :)

    Tāda man nu Prestigio firmas DVR pieredze. Vairs uz šiem lētučiem (zem 100eur) vispar neskatos virsū, par parodijām ko CK un citur dažreiz pardo, kā ‘Super HD car DVR’ 20eur kategorijā vispār nerunājot…

    Jānis
    10.06.2015 21:58

    Tēma tā kā mazliet paveca, bet nu tomēr.
    Izmantoju šādu te:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hovans.autoguard

    Pagaidām neredzu vajadzību pēc atsevišķa verķa, leņķis nav tik plats varbūt kā specializētiem produktiem, bet nešķiet arī, ka trūktu. Appam piejams widgets ar kuru var sāk rakstīšanu pat telefonu neatslēdzot, īsiem gabaliem nav jāliek ne lādētāja vadi nekas, ieliec statīvā un 2 pogas spiedieni un viss rakstās (1 atmodināt ekrānu, otrs lai sākt rakstīšanu) ar visām gps koordinātēm… Kvalitāte atkarīga no telefona kameras protams. Manuprāt ideāli – palaid šo fonā, pa virsu waze un viss notiek vienā vietā, nevis brauc apkāries ar gps, reģistrātoru, viens turētājs vēl telefonam un varbūt vēl planšetei. :)
    Ir protams arī trūkums – piemēram laikā starp video saglabāšanu un nākamā sākšanos iestājas kādu sekundi pauze, ja nekļūdos tad tas jau ir android līmenī un vai tikai lollipop jau nav atrisināts, bet par šo varbūt, ka kļūdos…

    11.06.2015 13:05
    Reply to  Jānis

    Es saprotu, ka tas var būt kā risinājums, tomēr man uzreiz būtu vairākas bažas. Kas notiek, ja ieraksta laikā ienāk zvans vai īsziņa – vai video filmēšanas aplikācija neuzkārsies un nepazaudēs nofilmēto? Kā būs ar bateriju? Esmu dzirdējis stāstus, ka telefons šādā režīmā izlādēsies par ar ieslēgtu diezgan jaudīgu lādētāju. Plus, telefons pamatīgi uzkarsīs, kas, savukārt, būtiski samazinās tā baterijas resursu. Tādējādi vismaz man šķiet, ka prātīgāk video filmēšanu uzticēt speciālai un atsevišķai ierīcei.

    Reklāma