Web Analytics
More
    Reklāma

    Pašbraucošas automašīnas var izraisīt sliktu dūšu

    Jaunākie raksti

    Mičiganas Transporta pētniecības institūta zinātnieki iesaka – dodoties savā pirmajā ceļojumā ar pašbraucošu automašīnu, ņem līdz vemjamo maisiņu. Vai divus. Un tam ir vairāki iemesli. Pirmais un galvenais iemesls ir tehnoloģiju nespēja vadīt automašīnu tā, kā to paveic cilvēks. Pat pieredzējis auto vadītājs, sēžot blakussēdētāja krēslā, nespēs paredzēt un noteikt pašbraucošas automašīnas uzvedību. Otrais iemesls ir pats vadītājs, kurš ir tikai cilvēks, tāpēc arī viņš pamatoti izvairīsies no manevriem, kas var novest pie sliktas dūšas.

    Pētījumā norādīts, ka absolūts vairums no 3200 aptaujātajiem respondentiem Mičiganas Transporta pētniecības institūta anketā norādījuši, ka plāno nākotnē izmantot pašbraucošā automašīnā pavadīt laiku lasot, rakstot, spēlējot spēles vai skatoties filmas. Pētnieki pieļauj, ka liela daļa no aptaujātajiem cilvēka vadītā transportā tiešām to var darīt, bet pašbraucoša automašīna savos pirmsākumos šos paradumus izskaudīs.

    Reklāma

    Mans novērojums ir tāds, ka katrs pats var jau šobrīd mēģināt izbaudīt nelielu daļu no nākotnes. Atliek vien esošai automašīnai ieslēgt kruīza kontroli un pabraukāt pa kalnainu un līkumainu ceļu, piemēram, no Siguldas līdz Bērzkrogam. Kruīza kontrole raus mašīnu kalnā ar vienmērīgu ātrumu, kur vadītājs parasti netīšām zaudētu pāris kilometrus stundā. Tiesa, pie katra konkrēta dzinēja un kruīza kontroles īpatnībām var ar laiku pierast. Visticamāk, tas pats notiks arī ar pašbraucošām automašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    14.04.2015 17:50

    Kurās tur gudrajās ātrumkārbās jau ir sasaiste ar GPS un karti, zinot līkumu un kalnu eksistenci. Tādejādi ar dažiem tūkstošiem kodu rindiņām šito varētu izlabot ;)

    Reklāma