Web Analytics
More
    Reklāma

    BitTorrent drošais interneta pārlūks ir soli tuvāk iznākšanai

    Jaunākie raksti

    BitTorrent veidotais Project Maelstrom būs tā saucamais P2P (peer-to-peer) tipa interneta pārlūks, kas spēs nodrošināt labāku privātumu un neizsekojamību tiešsaistē. Project Maelstrom nonācis tik tālu, ka šobrīd tiek piedāvāta publiska beta versija nākotnes tīmekļa pārlūku standartam.

    BitTorrent uzskata, ka visam internetam nākotnē būtu jāstrādā līdzīgi, kā šobrīd darbojas tā saucamie torrenti – ir neliela datu bāze, bet visa informācija ir izkaisīta, tā ir decentralizēta. Project Maelstrom ir pirmais solis, lai internets sāktu atteikties no centralizētas informācijas serveru izmantošanas.

    Reklāma

    Project Maelstrom vismaz vārdos pilnībā atbalsta interneta atvērtību. Protams, šobrīd nepastāv iespējas pilnībā atteikties no esošās interneta uzbūves pamatelementiem un diez vai arī kādreiz tehnoloģiju giganti, piemēram, Google ļaus e-pastu saturam glabāties pilnīgi nesaistītu mājas lietotāju datoros. Kaut gan – kas to lai zina…

    Katrs pats var doties uz Project Maelstrom mājas lapu un izmēģināt Windows operētājsistēmai paredzēto pārlūka beta versiju.

    Project_Maelstrom

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grammar
    14.04.2015 13:09

    Maelstrom, nevis Malestrom.

    14.04.2015 16:31
    Reply to  grammar

    Paldies par norādi, salabots.

    Reklāma