Web Analytics
More
    Reklāma

    Preču nomas serviss Nomo.lv Liepājā atver savu pirmo fizisko veikalu

    Jaunākie raksti

    Liepājā, Lielā ielā 4, durvis vēris strauji augošā uzņēmuma Nomo.lv pirmais nomas veikals Latvijā. Uzņēmums piedāvā jauna veida pakalpojumu – preču nomu ar izpirkuma iespēju, kas līdz šim ir nebijusi inovācija Latvijas tirgū. Tagad pakalpojums pieejams arī fiziskajā vidē.

    Jau gadu uzņēmums Latvijā ir pazīstams kā preču noma interneta vidē (www.nomo.lv), kura piedāvā nomāt vairāk nekā 1000 dažādas preces mājai, izklaidei un ģimenei ar iespēju preci izpirkt vai atgriezt to atpakaļ jebkurā brīdī. Interese par pakalpojumu ir strauji augusi un gada laikā to ir izmēģinājuši jau vairāk ne kā 25 000 klientu.

    Reklāma

    Veikala atvēršana bija loģisks uzņēmuma nākamais attīstības solis, lai uzrunātu plašāku auditoriju. Ideja par fizisku veikalu radās jau pagājušajā gadā, jo kļuva skaidrs, ka liela daļa klientu labprāt preces apskatītu klātienē un pārliecinātos par to darbību, saņemot profesionālas konsultācijas no zinošiem speciālistiem uz vietas.

    Pakalpojuma būtība nav tikai īstermiņa preces īre. Gluži otrādi – tā ir iespēja iegūt īpašumā sadzīvē nepieciešamās preces (portatīvo datoru, televizoru, viedtālruni, dīvānu, gultu, iebūvējamo sadzīves tehniku vai automašīnas riepas u.c. preces) par nelielu ikmēneša maksājumu jau šodien, neatliekot preces iegādi uz vairākiem mēnešiem vai gadiem.

    Pievienotā Nomo.lv vērtība, kuru novērtējuši arī klienti un kas uzņēmumu atšķir no Latvijā ierastā līzinga pakalpojuma, ir drošība un draudzīgums. Ar drošību domāta ikviena cilvēka finansiālā drošība, jo Nomo.lv atšķirībā no kredītiem un līzingiem piedāvā iespēju atdot iznomāto preci atpakaļ jebkurā laikā bez jebkāda veida slēptām saistībām un samaksām. Tā ir viena no galvenajām priekšrocībām, ko klienti novērtē. Otra svarīga priekšrocība ir draudzīgs serviss, kas preces nomu padara maksimāli vienkāršu un patīkamu.

    Ikmēneša maksa par pakalpojumu būtiski neatšķiras no maksājuma, kas būs jāveic, izvēloties preču līzingu, jo Nomo.lv pats veic preču iepirkumus un nodrošina preču loģistiku. Attiecīgi preču cenā nav iekļauts papildus veikala plaukta cenas uzcenojums. Klienti izvēlas nomāt preces, jo tas viņiem ļauj kontrolēt savu finansiālo drošību un neuzņemties nelaužamas nākotnes saistības. Esošajā neskaidrajā ekonomiskajā situācijā šis ir ļoti būtisks apsvērums, ko klienti novērtē.

    Jaunais veikals atrodas Lielā ielā 4, bijušajās beķerejas telpās. Veikala atklāšanas mēnesī būs īpaši cenu piedāvājumi dažādām preču kategorijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kuzja
    07.04.2015 23:09

    Visādi esmu izdomājies, bet tā arī neesmu sapratis, kā šādā veidā var kaut ko nopelnīt! Ja nu vienīgi atmazgā naudu.

    x
    07.04.2015 23:42
    Reply to  Kuzja

    Salīdzini cenas pie viņiem un ārpusē. Vienkārši ir cilvēki, kas spiesti arī mazus pirkumus veikt pa daļām, un protams, pārmaksāt par to, ka kāds viņiem dod iespēju tikt pie mantas.

    Lielājnieks
    08.04.2015 08:14
    Reply to  Kuzja

    Samsung Galaxy 4 mini beigās, ja novelc visu termiņu, Tev izmaksās 350+ naudiņas. Tā arī Viņi pelna.

    janis
    08.04.2015 23:23
    Reply to  Lielājnieks

    Jā, no 167.00 € ko vari nopirkt kešā :) brutāli. bet nu ja vajag tad vajag.

    10.04.2015 12:11
    Reply to  Kuzja

    Sveiks, Kuzja! Te Jānis no Nomo.lv komandas! Paldies par tavu jautājumu – mēģināšu izskaidrot mūsu biznesa modeli, lai nav jādomā, ka nodarbojamies ar ko aizdomīgu. :) Mūsu pakalpojumu izmanto klienti: 1) Kam nav iespējas par precēm norēķināties uzreiz pilnā apmērā 2) Kam ir šaubas par savu finansiālo situāciju nākotnē 3) Kam ir šaubas par to vai kārotā prece būs īstā, ko viņi tiešām vēlas 4) Kas nevēlas sevi piesiet precēm un vēlas tās brīvi mainīt – tādā veidā dodot iespēju nākotnē brīvāk veikt izvēles. Mēs arī pēc būtības atšķiramies no līzinga, jo piedāvājam šo iespēju pārtraukt saistības un atgriezt mums preci. Ikmēneša nomas maksājums ir ļoti līdzīgs līzinga maksājumam, jo mēs apejam veikalu uzcenojumu. Līzinga gadījumā veikals būs arī uzlicis savu uzcenojumu precei + būs arī līzinga peļņas daļa, bet Nomo iepērk preces vairumā pa tiešo no piegādātājiem, kas nozīmē, ka varam tās iegūt par izdevīgākām cenām. Tāpēc varam arī piedāvāt līdzvērtīgu maksājumu kā līzinga gadījumā, bet papildus nodrošinām labāku servisu: bezmaksas piegāde, aizvietotājprece garantijas remonta laikā, vieglāku/ērtāku pieteikšanos, un iespēju atgriezt preci jebkurā brīdī. Tāpēc, salīdzinot ar līzingu, klienti labāk izvēlas maksāt pāris EUR mēnesī vairāk, bet saņemt visus mūsu servisa ieguvumus un iespējas. Cerams, ka man izdevās izskaidrot… Read more »

    Janka
    08.04.2015 00:10

    Tas kantoris, atmazgā naudo, tas ir meitas uzņemums SMS credit un VIVUS visi kopā saistīti! Kā jau zinam tad lielākie investori SMScredit ir mūsu godīgie politiķi! ;))

    bombelats
    08.04.2015 10:00

    Jūs te gan visur saskatat a’la sazvērestības teorijas. Cenas tur tik pat kā jebkur, vai pat augstākas, ņemot kredītā. Un galu galā tas ir nomas serviss, nevis kredīttirgotava. Gribi patestēt tālruni vai ko citu, lūdzu uz mēnesi. Utt. Jocīga doma, ņemt mantu uz īri un rēķināt cik tā galā izmaksās. Tad jāiet uz veikalu un jāpērk. Vai tad izīrējot celtniecības tehniku arī rēķinat cik pēc gada tā būtu izmaksājusi?

    Kuzja
    08.04.2015 12:27

    Brīnos par to, kur viņi liek mēnesi palietoto tehniku! To taču pārdot var tikai stipri nolaižot cenu!

    08.04.2015 13:03
    Reply to  Kuzja

    Ir uzņēmumi, kas uzpērk lietotas preces un tās realizē citviet.

    Uldis M.
    08.04.2015 15:09
    Reply to  Kuzja

    Un tu domā ka iznomājot tev katru reizi dod jaunu tehniku? Tu jau paņem lietotu tehniku, jo tu ņem nomā… un tev nav pamata celt pretenzijas ka tā ir lietota prece… tā taču ir noma! Tāpat kā iznomājot automašīnu – arī tā ir lietota, un pēc tevis tiks dota nākamajam lietot. Te tas pats – tavu lietoto lietu pēc tam ņems un lietos nākamais… un kad lieta būs sevi atpelnījusi, pārpelnījusi un būs jau pamatīgi nolietota, tad varbūt to aizstās ar jaunu, un veco vēl notirgos kristapa pieminētajiem litoto preču uzpircējiem…

    Edgars Labans
    10.04.2015 00:03
    Reply to  Uldis M.

    Vismaz mājaslapā ir teikts, ka preces no kataloga ir jaunas. Lietotām precēm ir izveidota atsevišķa sadaļa, – tās var dabūt lētāk.

    Zigmars Dzenis
    10.04.2015 09:48
    Reply to  Edgars Labans

    Lietoto preču cena jau pietuvinās tiešā konkurenta jaunās preces cenai.:)

    10.04.2015 11:49
    Reply to  Edgars Labans

    Edgar, paldies par precizējumu!

    10.04.2015 11:45
    Reply to  Uldis M.

    Sveiks, Uldi!

    Te Jānis no Nomo.lv komandas. Mūsu mājaslapā visas iznomājamās preces, protams, ir jaunas, jo iepērkam tās pa tiešo no piegādātājiem pēc katra klienta pasūtījuma. Visām jaunām precēm arī ir 2 gadu ražotāja garantija. Atgrieztās preces mēs klientiem piedāvājam atsevišķā mājaslapas sadaļā: http://www.nomo.lv/meklet?isUsed=1, kur katrai precei korekti norādam, ka tā ir mazlietota un arī aprakstām kādā tā ir stāvoklī. Mazlietotām precēm, protams, arī nomas cena ir mazāka un daudzi klienti tieši tāpēc arī izvēlas mazlietotas preces, jo tām principā nav būtiskas atšķirības no jaunas preces.

    Uldis M.
    10.04.2015 12:05

    Skaidrs, nebiju pilnībā izpētījis situāciju. Paldies par apgaismošanu.

    10.04.2015 12:20
    Reply to  Kuzja

    Sveiks, Kuzja!

    Jā – Kristapam taisnība. Atgrieztās preces mēs izmantojam 2 veidos:

    1) Lielāko daļu piedāvājam klientiem uz nomu, bet tās visas korekti iekļaujam mazlietoto preču sadaļā: http://www.nomo.lv/meklet?isUsed=1, kur katrai precei var redzēt tās stāvokli. Mazlietoto preču nomas maksa ir arī attiecīgi mazāka.

    2) Daļu preču arī realizējam ārpus Latvijas – pārdodam uzņēmumiem, kas tās uzpērk.

    Katrā ziņā – iesakām Tev pašam izmēģināt mūsu pakalpojumu un novērtēt tā piedāvātās priekšrocības. :)

    Nagerervnu
    08.04.2015 13:20

    Juridiskām personām neiznomā… Tikai privātajam un tad pēc kredītvēstures izvērtēšanas. Tā ka vis lielākās skumjas par to ka firmām šāds pakalpojums netiek piedāvāts..

    08.04.2015 13:22
    Reply to  Nagerervnu

    Vai tad tas nav pašsaprotami? Liels risks palikt bez preces un naudas.

    nagerevnu
    10.04.2015 09:04

    Bet vai tad būvtehnikas nomā prasa kredītvēsturi?? Ir drošības nauda un viss..

    10.04.2015 12:32
    Reply to  nagerevnu

    Sveiks, Nagerevnu!

    Jā, diemžēl firmām šo pakalpojumu nevaram piedāvāt, jo Kristaps pareizi raksta – mūsu gadījumā ir jāspēj izvērtēt vai klients spēs veikt nomas maksājumus. Juridiskām personām diemžēl nevaram izvērtēt uzņēmuma maksātspēju un šādā gadījumā mums būtu jāprasa arī uzņēmumu vadītāju galvojums par preci, kas jau sarežģītu visu procesu. Papildus arī šobrīd līgumā norādam, ka preces nedrīkst tikt lietotas komerciāliem mērķiem, jo šādā gadījumā to nolietojums bieži pārsniegs to, ko uzskatām par normālu ikmēneša nolietojumu. Tāpēc pagaidām pakalpojums ir pieejams tikai fiziskām personām.

    Zigmars Dzenis
    08.04.2015 17:13

    Salīdzināju, piemēram, telefonu Galaxy S4 nomo.lv cena 23.99euro, lmt.lv cena 17.50euro Starpība 2 gadu laikā ir 6,5*24= 155.76euro Par tādu naudu jau sanāk ceļojums uz tuvākajām ārzemēm.:) Šķiet, vienmēr būs aitas un cērpēji.

    Edgars Labans
    10.04.2015 00:07
    Reply to  Zigmars Dzenis

    Tāču no otras puses skatoties, kur vēl var dabūt telefonu, TV vai datoru pa 30 eur uz mēnesi ? Pat nopērkot jaunu un pēc mēneša pārdodot visdrīzāk nesanāks lētāk, turklāt jātērē laiks uz pārdošanu.

    Zigmars Dzenis
    10.04.2015 09:53
    Reply to  Edgars Labans

    Tas tā kā būtu skaidrs… Bet vai daudzi cilvēki kaut ko ņem tikai uz mēnesi…? Neredzu pat motivāciju kaut ko ņemt uz mēnesi… Uz 6 mēn. atļāvos paņemt Galaxy Ace4 par 6euro mēn, bet tagad tā vietā paņēmu jaunu Galaxy S4 par 17.50euro un pat netaisos to atgriezt tuvāko 24 mēn laikā, jo dzelži ir perfekti, bet softu mierīgi varu pamainīt pēc sirds patikas:)

    10.04.2015 12:25
    Reply to  Zigmars Dzenis

    Sveiks, Zigmār!

    Paldies par acīgo salīdzinājumu. Tomēr iesakām arī iepazīties detalizētāk ar līguma nosacījumiem. Nomo.lv gadījumā mēs piedāvājam klientiem iegūt šīs preces īpašumā jebkurā brīdī. LMT gadījumā viņi nepiedāvā šādu iespēju, kas nozīmē, ka šī prece paliks LMT īpašumā arī pēc 2 gadiem. Attiecīgi iesakām izvērtēt vai LMT piedāvājums ilgtermiņā tiešām būs tik izdevīgs.

    Jānis

    Reklāma