Web Analytics
More
    Reklāma

    Preču nomas portāla Nomo.lv jaunumi

    Jaunākie raksti

    Pagājuši aptuveni pieci mēneši, kopš  Latvijā darbojas preču nomas portāls Nomo.lv (par Nomo.lv esam rakstījuši jau iepriekš). Tā ir platforma, kas piedāvā iespēju nomāt visdažādākās preces. Jau pirmajās pāris nedēļās cilvēki izrādīja ievērojamu interesi, simts no tiem noslēdza līgumus, tagad jau aktīvo klientu skaits ir pieaudzis līdz 2500. Var apgalvot, ka pieprasījums ir palielinājies kopā ar preču piedāvājumu.

    Projekta autori ir atcēluši obligāto minimālo nomas termiņu, kas bija noteikts trīs mēnešu garumā. Termiņš sākotnēji varēja radīt šaubas no lietotāja skatu punkta, piemēram  – ja absolūti neiepatīkas izvēlētā prece vai tā nepieciešama noteiktam laika periodam/sezonai. Tagad iespējams izvēlēties jebkuru preci un nomāt to, cik ilgi vai neilgi tā nepieciešama. Izvēlētās lietas izpirkšanu var veikt jebkurā brīdī, vai arī tā automātiski nonāk nomnieka īpašumā pēc 24 mēnešu ilgas nomas, piemaksājot klāt 1 EUR. Konkrētām vajadzībām un preču segmentam tas šķiet pat ļoti interesanti. Kā viens no precīzākajiem un izdevīgākiem piemēriem varētu būt kāda mūzikas instrumenta spēles apguve, izvēloties to no Nomo.lv piedāvātajiem.

    Reklāma

    Preču klāsts ir ievērojami pieaudzis. Tas paplašinās teju katru dienu – ja vēl nesen uzsvars tika likts uz datortehniku un sakaru līdzekļiem, tad nu Nomo.lv lapā ir atrodami Dormeo matrači, mīkstās mēbeles, Kärcher tīrīšanas un mazgāšanas ierīces, Bosch elektroinstrumenti, veļas žāvētāji un daudz kas cits līdz šim nebijis.

    Nomo.lv saviem klientiem tagad piedāvā arī nopelnīt – 20 EUR par katru ieteikumu draugam, kurš pēcāk noslēdz nomas līgumu (vairāk informācijas). Piedāvā draugam kādu visnotaļ ērtu risinājumu un pats gūsti papildus ienākumus.

    Redzami daudz un dažādi ieguvumi no dažādu preču nomas. Kāda ir Jūsu pieredze ar Nomo.lv? Kādus  plusus un  mīnusus esat novērojuši?

    hiw-bilde-30.07.14-LV

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Stendec
    07.08.2014 10:02

    Mja, šis poptāls sevi ir apracis un pilnībā latviskojies! Sļura, adios amigos.

    P.S.
    Nez atejas papīru ar var iznomāt???

    aigi
    07.08.2014 10:32
    Reply to  Stendec

    Kas tieši tev nepatīk? Kursors vai Nomo?
    Nomas ideja nav nemaz tik slikta, zinot, cik bieži mainās tehnika mūsdienās, bieži vien rodas jautājums vai maz vērts ir pirkt, jo jau pēc 6 mēn. ir novecojis (morāli). Iznomā un pēc xx mēnešiem ņem nākamo jaunumu, protams, samaksājot €€ vairāk kā pērkot, bet atkrīt pārdošana uz reiz nevajag izgrūst 500+ €.

    gnils
    07.08.2014 12:57
    Reply to  aigi

    uz reiz raksta kopā, šādi – “uzreiz”.
    Cieni savu valodiņu. Labi, ka vismaz komati ir vietās :)

    Es
    07.08.2014 13:12
    Reply to  Stendec

    Ideja nav nemaz slikta.
    Piemēram man bija tā , ka vajadzēja riteni eksursijai, protams ritenis jau man ir, bet eksursija bija paredzēta diezgan gara, tāpēc ar savu kkā negribējās braukt, tāpēc iznomāju kārtīgu MTB riteni un viss čikiniekā izbraucu visu eksursiju.

    Rūdolfs Rancāns
    07.08.2014 19:20

    Mani ļoti interesē kā tiek noteikts, ka prece nav pārāk nolietota, lai to atdotu atpakaļ, piemēram, pēc četriem mēnešiem?
    Es tiešām varētu paņemt velo uz vasaru, un tad to atdot gandrīz jebkādā stāvoklī? Protams, izslēdzot ļaunprātīgu laušanu un dauzīšanu.
    Tas pats ar jebkuru citu preci. Cik švīkas, piemēram, uz ekrāna varētu būt pieļaujamas?
    Ko viņi dara ar lietotajām precēm? Pārdod kā jaunas? Cer, ka neviens priekšlaicīgi neatdos?

    Vasaras sākumā viņu FAQ sadaļā nebija skaidru atbilžu uz šiem jautājumiem. Bail bija “ieberzties”.

    Nomo.lv
    08.08.2014 12:00

    Sveiks, Rūdolf! Precēm, kuras tiek atgrieztas, mēs novērtējam dabisko nolietojumu. Vērtēšanas kritēriji ir dažādi un atkarīgi no tā, kāda ir prece un tās pielietojums. Piemēram – televizoriem ir paredzēts atrasties telpās, statiskā stāvoklī, līdz ar to manāmi skrāpējumi, švīkas uz ekrāna nebūtu īsti pieļaujami. Strīdīgos gadījumos preces stāvokļa objektīvai novērtēšanai pieaicinām vērtēšanā arī trešās puses (servisus). Bet varam apgalvot, ka līdz šim par atgrieztajām precēm neesam piestādījuši nekādas soda maksas, izņemot gadījumus, kad tik tiešām ir bijis izdarīts nopietns bojājums, kas mums liek norakstīt šo preci. Tevis pieminētajam velosipēdam pavisam droši ņemam vērā, ka ar to paredzēts dinamiski pārvietoties, un, ka ritenis tiek bieži pieslēgts (slēdziena vietā var rasties noberzumi uz rāmja, piemēram, lietojot metāliskos slēdžus) līdz ar to par šādiem noberzumiem un dažām švīkām mēs nepiestādām soda naudas. Arī riepu nodilums ir vērtējama kā dabiska parādība pēc vairāku mēnešu nolietojuma. Lietotās preces nepārdodam kā jaunas, kā arī nepiedāvājam nomāt no jauna. Tās tiek virzītas pārdošanā otrreizējā tirgū. Daudzi klienti arī izvēlas iepatikušos preci izpirkt pirms 24 mēnešu perioda (pēc kura prece pāriet īpašumā ar 1€ piemaksu). Bailes “ieberzties” gan jāatmet, jo neesam ieinteresēti sniegt tādu servisu, kas atstātu daudz neapmierinātu klientu! :) Ja vēl kādi jautājumi, droši rakstiet mums… Read more »

    Reklāma