Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas mašīntulkošanas pakalpojums Hugo.lv izvirzīts pasaules mēroga WSIS balvai

    Jaunākie raksti

    Latvijas mašīntulkošanas pakalpojums Hugo.lv izvirzīts World Summit on Information Society (Pasaules informācijas sabiedrības augstākā līmeņa sanāksme, WSIS) projektu balvai kategorijā “Kultūru dažādība un identitāte, valodu dažādība un vietējais saturs”.

    Latvijas valsts sektora iestādēm paredzētais inovatīvais pakalpojums Hugo.lv izstrādāts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, sadarbojoties Kultūras informācijas sistēmu centram (KISC) un valodas tehnoloģiju uzņēmumam Tilde kopīgā projektā „Daudzvalodu korpusa un mašīntulkošanas infrastruktūras izveide e-pakalpojumu pieejamības nodrošināšanai”. Hugo.lv veic tekstu, dokumentu un tīmekļa vietņu automātisku tulkošanu no latviešu valodas angļu valodā un pretēji, kā arī no latviešu valodas krievu valodā. Pakalpojums ir integrēts e-pārvaldības platformā Latvija.lv, līdz ar to visdažādākajiem lietotājiem no visas pasaules paveras piekļuves iespējas e-pakalpojumiem un informācijai.

    Reklāma

    WSIS projektu balvas organizē International Telecommunication Union (Starptautiskā telekomunikāciju savienība, ITU) — īpaša Apvienoto Nāciju Organizācijas aģentūra, kas atbild par dažādiem ar informācijas un komunikāciju tehnoloģijām saistītiem jautājumiem. Balvas piešķir starptautiskiem projektiem, kuri īsteno Apvienoto Nāciju 2003. gadā pieņemtajā Ženēvas Rīcības plānā izvirzītos mērķus un uzdevumus.

    WSIS projektu balvu ieguvējus suminās WSIS 2015. gada projektu balvu ceremonijā, kas notiks WSIS forumā 2015. gada 25.–29. maijā Ženēvā, Šveicē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma