Web Analytics
More
    Reklāma

    Liekprogrammatūra varētu atgriezties Android viedierīcēs

    Jaunākie raksti

    Absolūti lielāko Android viedtālruņu daļu no Apple iPhone nodala to cena. Apple gūst milzīgu peļņu no iPhone pārdošanas un pēc tam – no lietotņu un servisu pārdošanas. Android viedierīču cena ir salīdzinoši niecīga un arī šeit Android ražotāji iedalās divās frontēs. Vieni pārdod viedtālruņus, gūstot no tā peļņu, kamēr citi pārdod viedierīces par pašizmaksu, lai pēcāk gūtu ienākumus no servisu pārdošanas.

    Samsung Galaxy S6 un Galaxy S6 Edge atteikšanās no liekās programmatūras (bloatware) ir apsveicams solis, kamēr tiek arī norādīts, ka nelielais Android viedierīču uzcenojums liks atgriezties pie biznesa modeļa, kas bakstīts uz liekās programmatūras uzstādīšanu Android viedierīcēs. Tas gan neattiecas uz Samsung Galaxy S6 un Galaxy S6 Edge cenām, kas paspējušas pārkāpt iPhone cenas.

    ReklāmaAdvertisement

    Google pēdējā laikā uzspiež savu lietotņu uzstādīšanu viedierīcēs, Xiaomi un OnePlus viedierīču uzcenojums ir niecīgs un šie ražotāji paļaujas uz servisu maksām, kā arī viedtālruņu aksesuāru iegādi. Tiek lēsts, ka Microsoft un Samsung partnerattiecības drīzāk balstītas uz abpusēju izdevīgumu – Samsung Galaxy S6 ir kā spilgts reklāmas laukums, kurā parādās Microsoft Office lietotņu ikonas. Visticamāk, ka tuvākajā līdzīgi rīkosies arī citi ražotāji un lietotņu izstrādātāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    09.03.2015 11:12

    Tā jebkad ir kaut kur pazudusi?

    Nekas, modiņš pāri un aidā.

    KKTK
    09.03.2015 14:12

    Nez, vai ir tāds Decrapifier for Android?

    09.03.2015 15:05
    Reply to  KKTK
    Ksspars Lccis
    09.03.2015 15:35

    Jārūto… līdz ar to garantija pa kāju.

    Nettwerk
    09.03.2015 16:32

    OnePlus One var rootot bezjeegaa nezaudeejot garantiju. Loti patikami tas ir no shi razhotaaja. Diemzeel lielie razhotaaji to neatbalsta, vismaz ja man atminja nevilj, tad to nosaka google. So lasiiju kaut kur.

    Reklāma