Web Analytics
More
    Reklāma

    Maiami policija pārpludina Waze ar nederīgu informāciju

    Jaunākie raksti

    Maiami policija uzsākusi pati savu akciju pret Waze lietotni, kam pamatā ir uztraukums par policijas darbinieku drošību. Policijas darbinieki izmanto Waze pamatideju, kad katrs servisa lietotājs to var papildināt ar savu novērojumu par avāriju vai policijas atrašanās vietu. Waze tiek pārpludināta ar maldinošu informāciju par policijas atrašanās vietām, tādējādi it kā pasargājot policijas darbiniekus no iespējamiem uzbrukumiem.

    Google iegādātā Waze pamatā tiek uzskatīta par parocīgu aplikāciju, lai izvairītos no sastrēgumiem, ceļu remontiem un sodiem par ātruma pārsniegšanu, tomēr ASV, pēc pēdējā laika notikumiem ar nošautiem policistiem, radies cits priekšstats par šo aplikāciju. Waze smuki parāda, kurā vietā atrodas policija, kas varētu atvieglot potenciālo uzbrucēju darbu. Iespējams, ka Waze nāksies vismaz ASV izvērtēt policistu atrašanās vietas norāžu atslēgšanu.

    Reklāma

    Waze komanda norāda, ka policijas darbinieku drošība ir šādā veidā apdraudēta visā pasaulē. Tomēr aplikācija nekādā veidā neparāda policijas darbinieku atrašanās vietu, kura jau tāpat nebūtu pamanāma. Waze dati tiek saņemti no lietotājiem, tātad kāds jau policiju ir ievērojis. Ja process nonāks līdz tiesai, tad policijas pārstāvjiem būs neiespējami pieprasīt, lai ierindas amerikānis nekādā veidā nerunā vai citādā veidā nenodod informāciju par ceļa malā redzēto policijas vienību.

    Līdzīgi var notikt arī ar citām lietotnēm, kas balstās uz lietotāju sniegto informāciju, piemēram, zaķiem.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GundarsBarons
    13.02.2015 16:29

    Policijas īstā attieksme. Tā vietā, lai strādātu sabiedrības labā, viņi nodarbojas ar bērnudārza līmeņa nekrietnībām. Slimi.

    Ksspars Lccis
    13.02.2015 17:10

    es ar regulāri lieku viltus brīdinājumus par policistiem vietās, kur mani bērni pārvietojas un atsaldētajiem patīk gonkot.

    Bils
    14.02.2015 10:49
    Reply to  Ksspars Lccis

    Un kuras ir tās vietas, kur atļauj saviem bērniem pa ielām Wazāties?

    DF
    14.02.2015 13:21
    Reply to  Ksspars Lccis

    Kad beidzot kursors.lv sāks banot tādus lo*us kā Ksspars Lccis, jo šis cilvēks šeit ir iemaldījies liekas, ka no boot.lv un komentāriem nav nekāda seguma, tikai iet visur un dirš.

    14.02.2015 17:53
    Reply to  DF

    Teiksim tā, viņš ir “uzskaitē” un tiek sekots katram viņa solim :) Pagaidām vēl neredzu vajadzību pēc īpašu mēru pieņemšanas.

    Ksspars Lccis
    15.02.2015 16:52

    Nu Tu, Kristap, sev glaimo…

    Saids
    16.02.2015 21:52
    Reply to  Ksspars Lccis

    Es to vien daru ka šitādu Loohu paziņojumus dzēšu.

    Reklāma