Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple ir pārdevis 1 miljardu iOS ierīču, Apple Watch būs veikalos jau aprīlī

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju uzņēmums Apple ir izziņojis fiskālā 2015. gada pirmā ceturkšņa (kalendāri tas ir trīs mēnešu periods, kas beidzās pagājušā gada 27. decembrī) rādītājus. Šajā periodā uzņēmuma ieņēmumi sasnieguši 74.6 miljardu ASV dolārus un peļņa – 18 miljardi dolāru. Tā ir lielākā Apple peļņa visā uzņēmuma pastāvēšanas laikā. 65% ienākumi nāk no starptautiskās tirdzniecības (iepriekš vēstījām, ka ļoti daudz iPhone pērk Ķīnā). Tas ir pieaugums no pagājušā gada attiecīgā perioda, kad Apple ieņēmumi bija 57.6 miljardi dolāru un peļņa – 13.1 miljardi dolāru.

    Tagad mazliet konkrētības par pagājušajā ceturksnī pārdoto ierīču skaitu. Apple pagājušā gada nogalē ir pārdevis 74.4 miljonus iPhone, 21.4 miljonus iPad, 5.5 miljonus Mac datoru. iPad pārdošanas apjomi salīdzinot ar iepriekšējo periodu ir samazinājušies un to var skaidrot ar faktu, ka jaunie iPad Air 2 un iPad mini 3 pārdošanā nonāca tikai oktobrī un kopumā cilvēki retāk maina (iPad) planšetdatorus, jo vecie darbojas godam. Tims Kuks gan norādījis, ka viņaprāt iPad pārdošanas apjomiem vēl ir potenciāls augt. Apple vairāk neuzrāda iPod mūzikas atskaņotāju pārdošanas apjomus, kas liek domāt, ka šī produktu kategorija lēnām nogulstas vēstures mēslainē. Bet tas ir saprotams apskatoties konkrētus datus. Ja 2006. gadā iPod APple ienesa 5.75 miljardus dolāru, tad pagājušajā gadā tie bija nu jau tikai 410 miljoni un šobrīd iPod bizness sastāda aptuveni 1% no Apple ieņēmumiem. iTunes ienesis 4.7 miljardus dolāru, bet aksesuāru pārdošana – 2.6 miljardus dolāru.

    Pagājušā gada novembrī Apple pārdeva jau miljardo iOS ierīci un tas bija pelēks 64 GB iPhone 6 Plus modelis. Salīdzinājumam, Google par miljardo aktivizēto Android ierīci ziņoja jau 2013. gada septembrī.

    Tāpat Apple vadītājs Tims Kuks atklāja, ka Apple Watch būs nopērkams jau aprīlī. Atliek vien sagaidīt šo ierīci un redzēsim kā tai veiksies ar bateriju, kas šobrīd ir izteikts viedpulksteņu vārīgais punkts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma