Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna jau varētu būt kļuvusi par lielāko Apple iPhone tirgu

    Jaunākie raksti

    Ķīna ir Apple sapņu zeme. Pēdējo gadu laikā tur vērojama stabila un strauja izaugsme tieši Apple produktu iegādē. Šobrīd Ķīnā atvērti 25 oficiālie Apple veikali (Apple Store) un drīzumā tiks atvērti vēl vairāki veikali. Iepriekš stāstījām, ka Apple izņēmuma kārtā atļaus Ķīnas varas iestādēm izošņāt iOS, lai pārliecinātos par spiegošanas rīku neesamību. Tieši to pašu kādu laiku atpakaļ vēlējās darīt Krievija, bet tai padziļināta krāmēšanās ap iOS tika atteikta.

    Analītiķi uzreiz reaģējuši uz šādiem Apple neraksturīgiem gājieniem, pieļaujot citas valsts valdības daļēju piekļūšanu pilnīgi slēgtajai iOS sistēmai. Tiek norādīts, ka Apple acīm redzot uzskata Ķīnu par milzīgu tirgu un nekādā veidā nevēlas samaitāt attiecības. Apple nekad nedalās ar informāciju par pārdoto viedierīču skaitu, bet analītiķi pieļauj, ka Ķīna jau varētu būt paspējusi apsteigt ASV Apple produkcijas iegādē. Aprēķinās, ka no visiem Apple iPhone Ķīnā pārdoti aptuveno 36% ierīču, kamēr ASV vien 24%.

    Reklāma

    Iepriekšējos finanšu situācijas ziņojumos Tims Kuks licis noprast, ka tas ir tikai laika jautājums līdz Ķīna kļūs par lielāko Apple viedierīču tirgu. Apple šodien izziņos savus pagājušā gada pēdējā ceturkšņa darbības rezultātus. Iespējams, ka tiks minēta arī situācija ar Ķīnas tirgus līderpozīcijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bugelmõõgel
    27.01.2015 15:21

    Tur arī varētu palikt un kļūt par ‘china exclusive’ produktu… pasaule kļūtu daudz labāka ja būtu daudz mazāk šīs firmas fanātu zombiji!

    27.01.2015 16:09
    Reply to  Bugelmõõgel

    Seriously? Tev tik šausmīgi sāp, kādas firmas kluci kāds lieto?

    Ivars
    29.01.2015 08:17

    Bugel Tu esi jocīgs! Tev nav nekādas teikšanas par to kādu telefonu lietot!

    Reklāma