Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple un SAP tomēr nav gatavi dalīties izejas kodos ar Krieviju

    Jaunākie raksti

    Internetu pāršalca ziņa, ka otrdien Krievija esot pieprasījusi SAP un Apple sniegt pieeju uzņēmumu veidoto tehnoloģisko risinājumu izejas kodiem. Oficiālais Krievijas viedoklis ir saistīts ar spiegošanu un datu drošību. Tiek norādīts, ka Microsoft šajā ziņā ar Krieviju sadarbojas jau kopš 2003. gada.

    Kopš Edvarda Snovdena sāgas sākuma ir pagājis jau krietns laika sprīdis un Krievijai ir aizdomas, ka ASV valdība ir pieprasījusi un ieviesusi darbībā slēptas “aizmugures durvis”, kas ļauj piekļūt lietotāja datiem bez tiesas iesaistīšanas. Snovdena viens no jājamzirdziņiem bija apgalvojums, ka ASV uzsākusi milzīgu informācijas vākšanu par darbībām Krievijā, tajās iekļautas arī slēptas operētājsistēmu un programmatūras piekļuves iespējas.

    Vienkāršākais veids kā dabūt elektronisku, brīvprātīgu spiegu Kremlī, protams, būtu iPad un līdzīgi elektroniski un viedi plašpatēriņa produkti. Mūsdienās, kad telefons gaidstāvē klausās pēc “OK Google” un citām komandām, nebūtu nekādu problēmu izgatavot spiegošanas sistēmu. Akumulatori ir ietilpīgi, procesori ātri un internets neierobežots. Nelielu datni vai sarunas ierakstu nosūtīt prasītu vien dažas sekundes.

    Maskava jau esot aizliegusi politiķiem lietot iPad, tā vietā priekšroka tiekot dota Samsung planšetdatoriem. Atvērtā koda programmatūra šādā veidā varētu iegūt papildus uzticību, jo katrs pats teorētiski var pārbaudīt ko viņš lieto un kā planšetdators apietas ar datiem. Apple un SAP nedod un negrasās dot Maskavai savus izejas kodus, kā arī abi tehnoloģiju milži atteikušies komentēt šo situāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    31.07.2014 13:07

    stulbie paranoiķi. Drīz viņi varēs ražot savus LADA telefonus.

    Krotow
    31.07.2014 13:11

    Pēc Krievijas valdības jaunajiem likumiem ar programmatūras izejas tekstiem būs jādalās arī Samsung. Un beigsies tas kā parasti: nākotnē Krievijā hipsteris būs vatņikā, pižikā un ar ķieģeļa izmēra smartfonu pie sāniem. Ātri un ērti tas nedarbosies, par to varēs viegli atkauties no gopņikiem.

    31.07.2014 17:09

    Milzīgs fuj Microsoft un plusiņš Apple. ja es būtu šo kompāniju vadītāju vietā, vienkārši publiski pasūtītu Krieviju dirst. Protams, tik pat jaukā veidā pasūtītu dirst arī NSA un citas spiegorganizācijas, kam niez rokas pēc šo uzņēmumu datiem.

    Mareks Šteinbergs
    03.08.2014 23:03

    A jūs visi esat izpētijuši un skaidri zinat ka nespiego? Tad kāda vella pēc mana ierīce gaida “OK google ” komandu ?! Aiz smalkiem saukļiem un šķietamām ērtībām var aizbāst visu , ne tikai nepamanāmas nelielas durvis bet gan kārtigus garāžas vārtus. Varat mani saukt par Paranoiķi , bet kamēr sabiedrību neuztrauks viņu pašu datu drošība, tikām visi kam nav slinkums tos vāks un izmantos.

    Reklāma