Web Analytics
More
    Reklāma

    Chaos Computer Club pamanās apiet biometriskās identifikācijas sistēmu

    Jaunākie raksti

    Šobrīd Hamburgā notiek lielākās Eiropas hakeru asociācijas, Chaos Computer Club ikgadējais kongress – Chaos Communication Congress (CCC). Šī organizācija ik pa laikam pamanās informēt interneta un datoru vides drošības uzraugus par samērā biedējošiem sasniegumiem. Tā arī šoreiz 31. organizācijas kongresā drošības sistēmu pētnieks un biometrisko sistēmu eksperts Jans Krislers (Jan Krissler) zināms arī kā Starbug savā stundu garajā prezentācijā pastāstīja kā viņam izdevies izmantojot fotokameru un brīvpieejas programmu VeriFinger izveidot precīzus Vācijas aizsardzības ministres Urzulas fon der Leijenas (Ursula von der Leyen) pirkstu nospiedumus.

    Pēc tam, kad izdevies iegūt Urzulas fon der Leijenas īkšķa fotogrāfiju augstā izšķirtspējā kā arī pirksta fotogrāfijas dažādos rakursos, Krislers ir varējis veiksmīgi izveidot ministres pirkstu nospiedumu precīzu kopiju. Kā informē CCC, tad ar šādu viltotu pirkstu nospiedumu palīdzību ir iespējams vienkārši apmānīt biometriskās identifikācijas sistēmas.

    Reklāma

    Taču, kā atzīmē paši CCC dalībnieki, viņi ar šo sasniegumu neapdraud biometriskās drošības sistēmas, bet norāda uz lieliem trūkumiem to darbībā un ekspluatācijā, kā arī uz to, ka tajās nepieciešami papildus drošības risinājumi. Kā arī savas prezentācijas beigās Krislers ieteica visiem valstu līderiem nēsāt cimdus, lai viņu pirkstu un to nospiedumu fotogrāfijas nebūtu brīvi pieejamas ikvienam.

    p5anifdrveizvvtbimkz

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma