Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija plāno reģistrēt bērnu pirkstu nospiedumus un izspiegot sarakstes

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Vācija plāno ieviest jaunus nosacījumus, kas ļaus tiesībsargājošām iestādēm ne tikai spiegot privāto saziņu, bet pat noņemt pirkstu nospiedumus jau sešgadīgiem bērniem. Vācija vēlēsies spiegot arī populārākajās saziņas lietotnēs WhatsApp un Signal, kas izmanto šifrēšanu.

    Vācijas iekšlietu ministrs uzsvēris, ka nedrīkst atstāt iespējas veikt potenciāli bīstamu saziņu. WhatsApp, Signal un līdzvērtīgas lietotnes būtu uzskatāmas pat par ārpus likuma stingrās rokas esošām patvēruma salām teroristiem. Visskaļākos pārmetumus saņēmusi vēlme uzstādīt sakaru operatoru subsidētajos viedtālruņos izsekošanas programmatūru, kas pārlasa ziņas pirms tās ir nosūtītas un attiecīgi arī šifrētas.

    Reklāma

    Protams, Vācijai ir par ko satraukties, jo valstī ir viens no augstākajiem bēgļu rādītājiem Eiropā. Šādus un līdzīgus likumus, visticamāk, vēlēsies ieviest arī Francija un Lielbritānija. Austrija grasās izstrādāt likumu, kas ļautu saziņas servisiem pieprasīt pieeju šifrētai saziņai. Vairākas Eiropas valstis arvien aktīvāk ierīko kameras, kas nolasa un atpazīst automašīnu numura zīmes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars Vjaksa
    16.06.2017 09:53

    man personīgi liekas, ka šis ir bullshit (atvainojos par izteicienu), jo nedomāju, ka konkrēti hardcore teroristi izmanto populārās čata aplikācijas. Kas tur kādam uztaisīt parastu šifrētu čata aplikāciju un sideload uz android, pat nekādos play store nefigurēs un būs pieejams šauram lokam.

    16.06.2017 10:06
    Reply to  Kaspars Vjaksa

    Man atkal šķiet, ka slēpties starp miljards WhatsApp lietotājiem ir vienkāršāk, nekā radīt app, ko kaut kādi CIP, FBI, Eiropols var noķert un modificēt savām vajadzībām.

    KKTK
    16.06.2017 11:22
    Reply to  Artis Ābols

    Vienārši jāievieš vārdnīca atslēgas vārdiem:
    Tu “sacep” 2kg to “keksiņu” un saliec akurāti “maisiņā” ar “pūdercukuru” un “sprinkliem”. Es tad atnākšu un aiziešu “izdalīt” labdarības akcijā tirdziņā. Cerams būs pēc iespējas vairāk “nogaršotāju”.
    Un kā reiz uz savām durvīm zīmītē rakstīja Kokars – “Aizgāju uz kapiem. Atpakaļ nebūšu.”

    Ezis
    16.06.2017 10:50

    Pamazām top gaidāmā Eiropas totalitārā megavalsts.
    Tie daži simti teroristu upuru ( kurus, protams, žēl ) tomēr nav tā vērts, lai upurētu pārējo pilsoniskās brīvības un tiesības.
    Bet tas ir ērts formālais iemesls varām piegriezt skābekli visiem.

    x
    16.06.2017 11:04
    Reply to  Ezis

    tas viss ir tā, kamēr gabalos nav sarauti tavi tuvinieki.
    pēc tam jau vieglāk pieņemt domu par izvēli starp zināmu kontroli un šariātu.

    Ezis
    17.06.2017 12:27
    Reply to  x

    Nav sakara totālai kontrolei ar atsevišķu muslimu vēlmi uzspridzināt līdzcilvēkus kārē sastapt hūrijas, lai arī rezultātā sastop velnus. Drīzāk to izmanto vien kā ieganstu skābekļa piegriešanai.
    Nepiemēslojiet Eiropu ar potenciāli bīstamiem muslimiem un neizspiediet valstīm, kas tos nevēlas!
    Un šariāts jau ir tā kontrole. Čakarējot pašas savus iedzīvotājus, Eirovaras ir dīvaini pielaidīgas attiecībā uz.muslimu īpatnībām.

    Krotow
    16.06.2017 16:34

    Vislabākā konspirācija ir darīt visu atklāti. Un īstenie ziepju vārītāji arī tā dara. Konkrēti Vācijai vislabākais drošības līdzeklis būti nekavējoties sašņorēt visus nelegāļus un aizvest atpakaļ uz viņu izcelsmes vietu. Un ja legālā rodņa bļauj pakaļ, aizvest arī tos. IMHO iespēju nokārtot visu civilizēti viņi jau sen ir palaiduši garām.

    x
    16.06.2017 19:59
    Reply to  Krotow

    visus ne visus, bet jebkuru kurš tieši vai netieši tikai novēkšķ pret vietējo kārtību (pat ne pārkāpj likumu) sēdina uz baržas un pa Reinu sūta prom uz dzimteni.
    ja kādam rietumu pasaule liekas tik sapuvusi un izvirtusi – nu nevajag mocīties kā mūsu austrumu kaimiņu galotnīte to dara, par varītēm cenšoties tur uzturēties, ciešot no garīguma trūkuma un vienlaikus patērējot jau no pirmsākumiem degradējušā kapitālisma labumus.

    Ezis
    17.06.2017 12:30
    Reply to  x

    Pri čom te mūsu austrumu galotnīte?
    Mazāk lasi vietējo propagandu!)

    Skābene
    19.06.2017 08:31
    Reply to  Krotow

    Nevajag nevienu nekur sēdināt un sūtīt! Latvija jau sen parādīja kā to dara!
    Nav pabalstu-nav bēgļu! Visi, kas ir dabūjuši statusu ir aizmukuši uz Vāciju, Zviedriju vai Angliju, kur pabalstu naudas birst kā no gaisa!
    Un kad vieglas dzīves kārotāji saņems signālu, ka Eiropā neko par brīvo nedod un vēl liek strādāt, viņi paši leks laivās un peldēs atpakaļ!

    Ezis
    19.06.2017 10:55
    Reply to  Skābene

    Migranti šie ir, ne bēgļi. Un muslimu bēgļi karaklausības vecumā arī nav pelnījuši patvērumu – lai karo par savu mītnes zemju gaišāku nākotni, ja kaut kas nepatīk.

    oldschool zerolemon fan
    16.06.2017 20:14

    Viss aizvien vairāk iet uz totālu kontroli. To motivējot ar, piemēram, cīņu pret terorismu. Jautājums tikai, cik patiešām ir terorisms un cik ir māksslīga simulācija no dažādām ietekmju grupām konkrētu mērķu sasniegšanai.

    Reklāma