Web Analytics
More
    Reklāma

    Infogr.am atklāj Infogram.org – ar globālas kustības palīdzību uzlabos datu lasītprasmi pasaulē

    Jaunākie raksti

    Pasaulē pazīstamais datu vizualizācijas uzņēmums no Latvijas “Infogr.am” ir izveidojis tiešsaistes platformu Infogram.org, lai īstenotu savu sociālo misiju – palielināt datu izpratni visā pasaulē. Tās ietvaros tiks organizēti izglītojoši semināri, vēstnieku programma un citas izglītojoši informējošas aktivitātes.

    “Lai būtu pieprasījums pēc tādiem datu vizualizācijas rīkiem kāds ir Infogr.am, ir jābūt spējai saprast datus. Pretējā gadījumā tas ir kā pārdot grāmatu analfabētam. Tā būtu ne tikai laika izšķiešana, bet arī vienaldzība no mūsu puses,” tā “DataWeek+API World 2014” konferencē Sanfrancisko sacīja Infogr.am izpilddirektors Mikko Jarvenpaa (Mikko Järvenpää).

    Reklāma

    Infogr.am vēstnieku programma (Ambasador Program) apvieno kaislīgus datu veidotājus, kuru misija ir uzlabot datu lasītprasmi visā pasaulē. Viņu uzdevums būs rīkot klātienes un tiešsaistes seminārus (vebinārus) sadarbībā ar vietējiem žurnālistiem, aktīvistiem, komunikācijas profesionāļiem, jaunajiem līderiem un skolotājiem. Jau tagad programmā iesaistījušies 18 vēstneši no 10 dažādām valstīm. Viņi pārstāv starptautiski pazīstamas organizācijas, piemēram, Open Knowledge, Internews.org, ICIJ, Wikidata, Open Steps, Hacks/Hackers un citas.

    Infogr.am mācību programmas vadītāja Nika Aleksejeva aicina aizrautīgos datu stāstniekus no visas pasaules, pievienoties vēstnieku programmai: “Tāpat kā mēs spējam rakstīt un lasīt, tāpat arī mums jāmāk saprast datus. Datu vizualizācijas palīdz mums nolasīt datus, uz kuriem balstīt lēmumus. Tieši dati, nevis pieņēmumi, var palīdzēt mums pieņemt gudrākus lēmumus nākotnē. Domāju, ka esam aizsākuši globālu kustību, kam nākotnē būs daudz sekotāju.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma