Web Analytics
More
    Reklāma

    Uldis Leiterts izveidojis jaunu startup “Fragmentic” un rudenī organizēs tehnoloģiju konferenci “Digital Natives Festival”

    Jaunākie raksti

    Pasaulē pazīstamā datu vizualizācijas uzņēmuma “Infogr.am”līdzdibinātājs Uldis Leiterts paziņojis, ka kļuvis par “Infogr.am” valdes priekšsēdētāju un veido jaunu startup uzņēmumu – “Fragmentic”.

    “Infogr.am, izveidots 2012.gadā, aug strauji – ik mēnesi “Infogr.am” apmeklē vairāk kā 30 miljoni cilvēku, mums ir klienti 200 pasaules valstīs un teritorijās, ieņēmumi gada laikā ir dubultojušies. To visu sasniegusi 30 cilvēku komanda Rīgā un Sanfrancisko. Lai arī būšu daudz mazāk iesaistīts Infogr.am ikdienas darbos, joprojām turpināšu piedalīties kompānijas atttīstībā valdes sastāvā,” uzsver Uldis.

    Reklāma

    Jaunais uzņēmums Fragmentic būs web aplikāciju izstrādes platforma. Tā ļaus automatizēt virkni ar aplikāciju radīšanu saistītus procesus. “Fragmentic atvieglos jaunu aplikāciju radīšanu, aizvietojot vairāku izstrādātāju darbu mēnesī,” skaidro Leiterts. Fragmentic uzturēs visus servisus, kas nepieciešami aplikācijas darbībai – maksājumu sistēmu, analītiku, lietotāju pieejas līmeņus. Uldis Leiterts salīdzina to ar WordPress blogu platformu, – “Kad tu radi jaunu blogu, tu domā par saturu, nevis to, kā uzrakstīt programmu, kas ļaus mainīt fontus, krāsas vai uzturēs lietotāju pieejas. Līdzīgi vajadzētu būt platformai aplikāciju izstrādātājiem, kas automatizē daļas, kas atkārtojas visās aplikācijās.” Fragmentic platforma lietotājiem būs pieejama jau šogad.

    “Tieši pirms diviem gadiem Infogr.am paziņoja par tajā brīdī lielāko publiski zināmo startup finanšu investīciju Latvijā – 1,34 miljoni eiro. Mēs vienmēr esam bijuši atklāti par saviem panākumiem un mudinām to darīt arī citiem. Tas iedvesmo jaunos uzņēmējus uzsākt un attīstīt globālu, uz tehnoloģijām balstītu straujas izaugsmes biznesu,” Uldis Leiterts, – “Fragmentic ir nākamais solis.”

    Rīgā notiks vērienīga tehnoloģiju startup konference “Digital Natives Festival”

    Lai attīstītu Latvijas startup ekosistēmu Uldis Leiterts kopā ar reputācijas vadības profesionāli Dagniju Lejiņu un domubiedriem pagājušā gada novembrī organizēja līdz šim lielāko tehnoloģiju startup konferenci “Silicon Valley Comes to the Baltics 2015” un augsta līmeņa politikas diskusiju “Riga Venture summit”, ko apmeklēja 650 dalībnieki no vairāk kā 20 pasaules valstīm. Startup vadītāji varēja tikties ar pasaules līmeņa mentoriem un investoriem, pārliecināt par savu ideju un piesaistīt finansējumu.

    “Silicon Valley Comes to the Baltics 2015” organizatoru komanda radījusi zīmolu “Digital Natives Festival” un 25. un 26.novembrī Rīgā rīkos daudz lielāku un vērienīgāku starptautisku tehnololoģiju startup festivālu. Plānots, ka to apmeklēs vairāk kā 1000 dalībnieku, un Rīga kļūs par tehnoloģiju un nākotnes diskusiju centru spožākajiem un ambiziozākajiem startup, investoriem, viedokļu līderiem un tehnoloģiju faniem no visas pasaules.

    “Tā būs konference par nākotni, inovācijām un procesiem, kas to rada – politiku, dzīvesstilu,” – skaidro Leiterts. Festivāla radošajā padomē iesaistīti virkne Eiropā vadošu tehnoloģiju konferenču rīkotāji. “Latvija ir tehnololoģiju startup ekosistēmas aktīvs dalībnieks, un Rīgai ir potenciāls kļūt par globālu pasākumu norises vietu,” – uzskata festivāla rīkotāji.

    Paralēli tam, Uldis aktīvi darbosies arī globālas startup ekosistēmas attīstībā, viņš ir piebiedrojies pasaulē lielākās de-centralizētās tehnoloģiju startup konferences “Pirates Summit” komandai Ķelnē. Viņš būs atbildīgs par samita pasākumiem globālā mērogā, organizējot konferenču tūri Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āzijā – 50 pasaules pilsētās. “Pirate Summit” ir Eiropas trakākais notikums start-up pasaulē, uz kura galveno notikumu Ķelnē ierodas topošie un jau pieredzējušie start up dibinātāji, augsta profila investori un uzņēmēju “Rokzvaigznes”. Tā ir iedvesmojoša vieta, kur gūt jaunas zināšanas, kontaktus un svinēt startup uzņēmējdarbību. Šīs zināšanas vedīsim arī uz Latviju,” uzsver Uldis Leiterts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma