Web Analytics
More
    Reklāma

    IBM pārdos mikroshēmu ražošanu GlobalFoundries

    Jaunākie raksti

    Apstiprināts, ka IBM pārdos savu komerciālo pusvadītāju ražošanas biznesu uzņēmumam GlobalFoundries. “Pārdos” ir spēcīgs vārds šajā gadījumā, jo iesākumā IBM no pusvadītāju ražošanas biznesa trešā ceturkšņa peļņas paņems 4.7 miljardus ASV dolāru, bet pēc tam trīs gadu laikā samaksās GlobalFoundries kopumā ap 1.5 miljardiem dolāru.

    Bloomberg ziņo, ka turpmākos 10 gadus GlobalFoundries būs ekskluzīvs IBM partneris serveru procesoru ražošanā. Tiek norādīts, ka iepriekš eksperti bija norādījušu uz komerciālo pusvadītāju ražošanas biznesa samazināšanos, kas varētu nest zaudējumus. Bet IBM bija spējis gūt ap 1.7 miljardu dolāru peļņu.

    Reklāma

    Iepriekš tika ziņots, ka IBM vēlas savu pusvadītāju ražošanu nodot Intel, bet šis darījums nenotika. GlobalFoundries tika radīts pirms pieciem gadiem, sadarbojoties AMD un Advanced Technology Investment Company.

    IBM vairs pusvadītājus neražos, bet uzņēmums turpinās izstrādāt augstākās klases mikroshēmas. IBM trešā ceturkšņa apgrozījums kārtējo reizi bija samazinājies par 4%, kas arī bija galvenais iemesls mikroshēmu ražošanas nodošanai citiem. IBM turpmāk pievērsīsies mākoņdatu pakalpojumiem un citu servisu nodrošināšanai.

    Plašāku informāciju par šo darījumu un IBM turpmāko darbību varam gaidīt pirmdien.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma