Web Analytics
More
    Reklāma

    IBM sāk Krievijā atlaist visu savus darbiniekus

    Jaunākie raksti

    IBM izpilddirektors Arvinds Krišna (Arvind Krishna) nācis klajā ar paziņojumu, ka uzņēmums nolēmis pilnībā pārtraukt savu darbību Krievijā. Saskaņā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā IBM līdztekus citām Rietumu kompānijām martā pārtrauca savu produktu un pakalpojumu sniegšanu šajā valstī. Vienlaikus vēl līdz šim IBM turpināja maksāt saviem Krievijā strādājošajiem darbiniekiem. Taču ASV sankcijas pret Krievijas bankām ir apgrūtinājušas uzņēmumam izmaksāt algu darbiniekiem, tāpēc nolemts tos atlaist.

    Tā kā algas saviem Krievijas darbiniekiem IBM samaksāt nevar, tad izlemts aizvērt Krievijas biroju. Krišna norāda, ka šis process ir nupat sācies, uzsverot, ka Krievijas darbinieki ne savas vainas dēļ visus šos mēnešus ir dzīvojuši stresa un nenoteiktības apstākļos par nākotni. Viņš arī uzsver, ka uzņēmums turpinās atbalstīt šos darbiniekus, lai to dzīve pēc iespējas ātrāk sakārtotos.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka aiziešana no Krievijas IBM lielu robu peļņā neiecirta. Krievija pērn veidoja vien 0,5% no kopējiem IBM ieņēmumiem jeb 300 miljonus ASV dolāru no kopējiem 57,4 miljardu dolāru ieņēmumiem. Tomēr jānorāda, ka IBM ir bijuši vairāki augsta līmeņa klienti Krievijā, kā federālās bankas, enerģētikas kompānijas un Krievijas dzelzceļš, ar kuriem, protams, sadarbību kopš marta uzņēmums ir pārtraucis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēteris
    09.06.2022 18:29

    Cik ir domāts ar šo rindu?

    “300 000 miljonus”

    bobis
    09.06.2022 20:51

    Trolu ferma augss. Joks?

    Reklāma