Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Glass aplikācija Light Meter analogās fotogrāfijas entuziastiem

    Jaunākie raksti

    Iespējams, ka ir mums tāda paaudze, kas par filmiņu fotokamerām nezina neko, nav arī nekādas informācijas par svarīgāko darbarīku pilnīgi manuālajām filmiņkamerām – eksponometru. Eksponometrs ir tāda gudra gaismas mērierīce, kurai ievada filmas ISO vērtību (jūtību), pēc tam vēlamajā vietā tiek mērīta gaisam un eksponometrs parāda priekšā atvēruma un ekspozīcijas laika iespējamās optimālās vērības.

    Google Glass Light Meter aplikācija dara tieši to pašu, tikai nenākas vilkt no kabatas ārā eksponometru katru reizi kad mākonis paiet malā no saules, jo visa nepieciešamā informācija jau ir acu priekšā.

    Reklāma

    Light Meter aplikācijas izstrādātājs norāda, ka nevēlas būt atbildīgs par pārgaismotiem vai nepilnīgi izgaismotiem kadriem, tāpēc pastāv zināmas šaubas par Light Meter aplikācijas precizitāti. Filma nav nekāda digitāla māžošanās un tā pacieš arī nedaudz pārgaismotus vai nepietiekami izgaismotus kadrus, bet visam ir savas robežas.

    Ideja ir atbalstām un noderīga, bet Google Glass ir pietiekami naudietilpīgs un varētu pat teikt, ka ekskluzīvs produkts, lai ne katrs to iegādātos. Kaut gan labs eksponometrs arī ir dārgs prieks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma