Web Analytics
More
    Reklāma

    Oculus atklāj informāciju par jaunu virtuālo briļļu prototipu

    Jaunākie raksti

    Oculus savā mājas lapā izziņojuši jaunu virtuālās realitātes briļļu prototipu ar nosaukumu Crescent Bay. Tas būs vēl viens solis tuvāk pircējiem, vismaz tā apgalvo Oculus izpilddirektors Brendan Iribe. Jaunais briļļu modelis saņemšot aizmugures marķieri (markers), kas paplašinās skata leņķi. Iepriekš lietotājam nācās iztikt ar tikai to, ko redz viena priekšējā kamera.

    Oculus virtuālo briļļu prototips Crescent Bay būs ievērojami vieglāks par esošo prototipu. Te jāatzīmē, ka Oculus savas brilles tā arī nav izlaidis. Vienīgais kas tapis, ir Samsung IFA 2014 izstādes laikā izrādītās brilles. Tās izveidotas sadarbībā ar Oculus. Briļļu prototips Crescent Bay tiks aprīkots ar iebūvētām austiņām, lai uzlabotu virtuālās realitātes briļļu lietošanas ērtumu.

    Reklāma

    Pirmās Oculus Rift virtuālās realitātes brilles tika piegādātas 2013. gada pavasarī, bet plašam patērētāju lokam tās vēl arvien nav pieejamas. Tiek apgalvots, ka izsūtītas jau 100 000 izstrādātājiem paredzētās virtuālās realitātes brilles. Pirmo reizi virtuālās realitātes brilles varēja apskatīt janvārī CES 2014 laikā.

    Oculus un Samsung kopdarbs Gear VR izmanto viedtālruņa ekrānu, lai parādītu attēlu. Tiek ziņots, ka Galaxy Note 4 ekrāns nav ar pietiekami lielu izšķirtspēju, lai ideāli apkalpotu lietotāju prasības.

    Vairums teiks, ka virtuālās realitātes briļļu laiks vēl nav pienācis. Mēs pat neesam tikuši skaidrībā ar viedo pulksteņu pielietojumu. Iespējams, ka kādreiz varēšu virtuāli pastaigāties pa Lielo Ķīnas mūri vai Gaujas nacionālo parku, bet pagaidām virtuālās realitātes briļļu pielietojums ir uzskatāms par kā minimums diskutablu.

    Crescent-Bay-Front-on-Light.0
    Oculus Crescent Bay
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Garainis
    22.09.2014 14:37

    “Jaunais briļļu modelis saņemšot aizmugures kameru, kas paplašinās skata leņķi. Iepriekš lietotājam nācās iztikt ar tikai to, ko redz viena priekšējā kamera.” Ko tas vispār nozīmē? Kas ir šis “skata leņķis”? Pirmkārt, lietotāja pozīcijas izsekošanai vēl joprojām tiek pielietota tikai viena kamera. Otrkārt, kā bildē redzams, ierīces aizmugurē ir pievienoti papildus marķieri(?) – “baltie punkti”, kas iepriekš minētajai kamerai ļaus izsekot lietotāja kustībai visos 360°. Iepriekšējais prototips precīzi noteikt lietotāja kustību varēja tikai 180°. “Briļļu prototips Crescent Bay tiks aprīkots ar iebūvētām austiņām, lai uzlabotu virtuālās realitātes briļļu lietošanas ērtumu.” Nē, austiņas ir pievienotas, jo skaņai ir liela nozīme virtuālajā realitātē. Oculus tās pievienoja, lai nodrošinātu labu starta punktu jauniem izstrādātājiem. Ja iepriekš primārā nozīme bija vizuālajai pusei, tad tagad uzsvars arī tiek likts uz skaņu. Rakstā arī nekur nav minēts, ka Oculus ir licencējuši RealSpace3D audio tehnoloģiju, kas lietotājam ļaus precīzi noteikt no kurienes nāk skaņa virtuālā vidē. jaunā tehnoloģija arī ļaus simulēt reālistisku skaņas uzvedību kā tādu. “Tiek ziņots, ka Galaxy Note 4 ekrāns nav ar pietiekami lielu izšķirtspēju, lai ideāli apkalpotu lietotāju prasības.” Tas, protams, nav ideāls, jo var novērot atsevišķus pikseļus uz ekrāna, bet tas noteikti ir pietiekams pirmās paaudzes VR produktam. “pagaidām virtuālās realitātes briļļu… Read more »

    Artis Abols
    22.09.2014 14:55
    Reply to  Garainis

    Gear VR arī lietos armija? Jo mēs te runājam par dažus simtus vērtu ierīci privātpersonai ar pieejamo aplikāciju klāstu un iespējām.

    Garainis
    22.09.2014 15:03
    Reply to  Artis Abols

    150-200 eiro pa virsu nav nekas īpašs, ja var atļauties pirkt Note 4, kas izmaksās ap 700-800 eiro. Turklāt Gear VR teorētiski vajadzētu būt pieejamiem apskatei lielākajā daļā veikalu. Līdz ar to aplikāciju klātstam un visai pieredzei kā tādai jābūt pietiekami pārliecienošai. Vai tā tāda būs, to rādīs laiks, bet no cilvēkiem, kas jau ir iemēģinājuši Gear VR, pagaidām nāk pārsvarā pozitīvas atsauksmes.

    Turklāt, Gear VR ir portatīva ierīce, tā varētu būt populāra dažādos sociālos pasākumos. Uzskatu, ka Gear VR potenciāls pagaidām ir augsts. Samsung, acīmredzot, arī tā domā.

    Artis Abols
    22.09.2014 15:25
    Reply to  Garainis

    Cik lasīts, Gear VR šobrīd piedāvā vien kaut kādu lidošanas demo, bet neko ne līdzīgu minētajām ikdienā pielietojamām iespējām.

    “Varbūt kādreiz” īsti neapmierina. Līdz 4. oktobrim to jau dzirdam un vēl dzirdēsim ;)

    Garainis
    22.09.2014 15:38
    Reply to  Artis Abols

    Gear VR ir tikai un vienīgi paredzēts izklaidei. Viss augstāk minētais tika attiecināts primāri uz Oculus Rift attīstību turpmāko gadu laikā. Gear VR loma ir pārliecināt patērētājus, ka VR ir tā vērts.

    Lai gan Gear VR saturs kvantitatīvi nav iespaidīgs, palaišanas brīdī būs pieejamas vismaz 10-20 aplikācijas.

    http://www.reddit.com/r/oculus/comments/2fd41d/additional_samsungoculus_gear_vr_content_revealed/

    Tāpat dažādi trešo pušu izstrādātāji darbojas pie Gear VR satura papildināšanas. Tā, piemēram, Darknet VR spēles izstrādātājs ir paziņojis, ka portēs savu padarīto arī uz Gear VR platformu.

    Artis Abols
    22.09.2014 17:49
    Reply to  Garainis

    Paldies par izsmeļošo papildinājumu!

    Tomēr vairums minēto labumu vēl ir tuvāka vai tālāka nākotne un zināmā mērā uzskatāmi par baumām un spekulāciju.

    Garainis
    22.09.2014 20:32
    Reply to  Artis Abols

    Skepse mērenos apjomos, protams, ir pozitīva īpašība, bet tas nemaina to faktu, ka rakstā vēl joprojām lasāmi nekorekti fakti par “otru kameru”, kas vispār neeksistē. No malas lasītājam rodas iespaids, ka nepieciešams uzstādīt 2 kameras, lai gan Oculus Rift jaunais prototips izmanto tikai vienu. Tas, kas nācis klāt, ir bildē redzamie marķieri ierīces aizmugurē, nevis kamera.

    Reklāma