Web Analytics
More
    Reklāma

    RIGA COMM 2014 viesosies Neils Herbisons – cilvēks kiborgs

    Jaunākie raksti

    Kā tas ir – nevis redzēt krāsas, bet gan dzirdēt? Kā ar mūsdienu tehnoloģiju starpniecību cilvēks ar iedzimtu redzes defektu var radīt unikālus mākslas darbus? – uz šiem un vēl citiem jautājumiem 14. novembrī starptautiskajā inovāciju un biznesa konferencē „RIGA COMM 2014” atbildēs pārsteidzošais cilvēks kiborgs* Neils Herbisons.

    Neilam Herbisonam kopš dzimšanas ir diagnosticēta ahromatopsija – slimība, kas ļauj saskatīt tikai pelēko krāsu toņus, tāpēc 2003. gadā viņš kopā ar domubiedriem radīja acsborgu jeb kibernētisko aci, kas tika pastāvīgi pievienota viņa galvai. Kopš šī brīža Neils var sadzirdēt krāsu frekvences, tostarp infrasarkano un ultravioleto gaismu, izmantojot kaulu vadītspēju, un viņu viennozīmīgi var dēvēt par cilvēku kiborgu.

    Reklāma

    Šīs gan nav bijušas vienīgās Neila „laulības ar tehnoloģijām”, jo, izbaudot to sniegtās fantastiskās iespējas, Neila ceļojums tehnoloģiju pasaulē tikai sākās. 2013. gadā Neilam ķirurģiski tika implantēta antena, kas vēl vairāk paplašināja viņa iespējas – viņš ne tikai var uztvert krāsas kā skaņu, bet arī pieslēgties citu cilvēku redzēto krāsu frekvencēm.

    „Neils ir lielisks piemērs tam, kā mūsdienu tehnoloģijas iedzimtu redzes defektu var pārvērst efektā, tādējādi nojaucot sabiedrībā pastāvošās robežas un dāvājot iespēju sev un sev līdzīgajiem baudīt dzīvi, tāpat kā ikviens no mums. Esmu drošs, ka Neila uzstāšanās būs ļoti iedvesmojoša un pārliecinās, ka tehnoloģijās ir patiess spēks!” tā inovāciju konferences „RIGA COMM” projekta vadītājs Andris Breške.

    Pats Neils atklāj, ka kļūšana par kiborgu viņam ir devusi iespēju paplašināt uztveres līmeni. Viņš ir atklājis jaunus apvāršņus mākslas pasaulē – kā gleznošanā, tā komponēšanā, ir spējis pietuvināties dabai un dzīvniekiem, par ko stāstīs arī inovāciju konferencē „RIGA COMM 2014”. Neils ir nodibinājis Kiborgu fondu, starptautisku organizāciju, kuras mērķis ir palīdzēt cilvēkiem kļūt par kiborgiem, aizstāvēt kiborgu tiesības un veicināt kiborgisma kā mākslas formas un sociālas kustības attīstību.

    Līdztekus Neilam Herbisonam inovāciju un biznesa konferencē „RIGA COMM 2014”, kas no 14. līdz 15. novembrim notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, uzstāsies arī pasaulē atzīti inovāciju eksperti – Pīters Fisks un Niks Zonemans. Viņi dalīsies pieredzē, kā gudri izmantot inovācijas un jaunākās tehnoloģijas biznesa efektivitātes celšanai. Vairāk: www.rigacomm.com/lv/inovaciju-konference/

    Ieejas biļetes uz divu dienu konferenci var iegādāties jau tagad www.bilesuserviss.lv. Līdz 31. septembrim biļetes cena – 169 EUR, vēlāk – 250 EUR.
    Konferenci rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un pasākumu organizēšanas aģentūra „iDEA HOUSE events”.

    Vienlaikus Ķīpsalā notiks Baltijā vienīgā IT izstāde „RIGA COMM 2014”, kas vienuviet piedāvās izzināt Baltijas IKT nozares tendences un izmēģināt jaunākos un progresīvākos risinājumus IT Fair, Startup, Gaming un IT Job Market zonās. Izstādē piedalīsies „Mailigen”, „Arcana Digital Group”, „Hermitage Solutions”, „Maksikoms”, „TechHub Riga” un citi nozares uzņēmumi un organizācijas. Vairāk: www.rigacomm.com

    * Kiborgs – fantastiska cilvēkveidīga būtne, pa pusei cilvēks, pa pusei mašīna.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma