Web Analytics
More
    Reklāma

    ALSO Latvia pirmā pusgada apgrozījums pieaudzis par 18%

    Jaunākie raksti

    Eiropā vadošā informācijas un komunikāciju tehnoloģiju uzņēmuma ALSO Holding AG meitas uzņēmuma ALSO Latvia 2014.gada pirmā pusgada apgrozījums pieaudzis par 18%, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pirms gada. Būtisks izaugsmes veicinātājs ir stabils pārdošanas apjomu kāpums klēpjdatoru un infrastruktūras risinājumu segmentā.

    Neraugoties uz planšetdatoru un mobilo tālruņu tirgus straujo izaugsmi, klēpjdatori Latvijā joprojām ir ļoti pieprasīts produkts. ALSO Latvia gada pirmajā pusē pārdeva par 32% vairāk portatīvo datoru nekā šajā laika posmā pirms gada, kamēr kopējais klēpjdatoru tirgus Latvijā izaudzis par 20%. Ievērojami kāpis pieprasījums arī pēc datu nesējiem, profesionālajiem monitoriem un printeriem, savukārt digitālās fotokameras cilvēki izvēlas aizvien retāk, aizstājot tās ar mobilo tālruņu iebūvētajām fotokamerām.

    Reklāma

    Būtiski audzis pieprasījums arī pēc infrastruktūras risinājumiem – serveriem, tīkla iekārtām, datu glabāšanas iekārtām, drošības risinājumiem un programmatūras.

    «Šā gada pirmajā pusē vairāki Latvijas uzņēmumi un valsts iestādes veikušas būtiskas investīcijas savas IT infrastruktūras uzlabošanā un inovatīvu risinājumu ieviešanā, izmantojot gan valsts budžetā atvēlētos līdzekļus, gan piesaistot Eiropas Savienības fondu naudu. Mēs varam lepoties ar to, ka lielākajā daļā no šiem projektiem tika izvelēti ALSO pārstāvēto ražotāju risinājumi un tehnoloģijas,» pirmā pusgada rezultātus komentē ALSO Latvia valdes priekšsēdētājs Juris Ducens.

    ALSO Group apgrozījums globālā līmenī 2014.gada pirmajā pusgadā pieaudzis par 7,9%, sasniedzot 3,28 miljardus eiro, bet peļņa augusi par 21,1% līdz 30,5 miljoniem eiro.

    ALSO Latvia ir lielākais pasaulē pieprasītāko zīmolu plaša patēriņa elektronikas, telekomunikāciju, un IT risinājumu preču vairumtirgotājs Latvijā, tādēļ uzņēmuma rezultāti iezīmē vispārējās tendences patērētāju elektronikas tirgū. Augustā uzņēmums noslēdza līgumu par Toshiba produkcijas izplatīšanu, tādējādi ALSO Latvia noliktavā Mārupē, kas ir lielākā IT produktu un risinājumu noliktava Latvijā, uz vietas pieejamo preču klāsts īpaši paplašināsies klēpjdatoru segmentā un Toshiba datori klientiem būs pieejami operatīvāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma