Web Analytics
More
    Reklāma

    Projekts TCP Stealth kā atbilde specdienestu aktivitātēm Tīmeklī

    Jaunākie raksti

    Brīvās programmatūras Fonds paziņojis, ka Tīmeklī konstatētas aktivitātes, kas liecinot par ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Austrālijas un Jaunzēlandes specdienestu operācijas veikšanu ar mērķi izveidot visa Tīmekļa serveru pilnīgu datubāzi.

    Operācijas kodētais nosaukums ir HACIENDA un tā pieminēta virknē dokumentu, kurus publiskojis Edvards Snoudens. Operācijas ietvaros tiek veikta 27 valstīs izvietoto serveru portu skenēšana un datu bāzes izveide, kurā tiek saglabāti tādi parametri kā serverī izmantotā operētājsistēma un atvērtie porti. Izmantojot šo datubāzi, specdienesti var noteikt potenciāli ievainojamās sistēmas, lai tās pārņemtu savā kontrolē specoperāciju veikšanai. HACIEND veikšanas laikā tiekot izmantoti civilo datorsistēmu skaitļošanas resursi, kā arī šīs civilās sistēmas tiekot izmantotas pēdu slēpšanai.

    Reklāma

    Kā atbildi pret šīm aktivitātēm programietvara GNUnet izstrādātāji izveidojuši tehnoloģijas ar nosaukumu TCP Stealth, kas ļauj slēpt piedāvātos tīklošanas servisus. Strādājošs prototips klienta-servera komunikācijai pieejams Linux kodola ielāpa un bibliotēkas libknockify veidā, kas nodrošina TCP Stealth atbalstu bez modifikāciju ieviešanas darbstaciju un serveru izmantotajās programmās.

    TCP Stealth metode nodrošina savienojuma izveidi tikai pēc slēpta autentificēšanas procesa pabeigšanas. Gaidāms, ka lielu interesi jaunās tehnoloģijas izmantošanā izrādīs tādi projekti kā Tor un OpenSSH.

    Sīkāk par TCP Stealth darbību var iepazīties, noskatoties šo video.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    aaa
    23.08.2014 10:51

    a kas ar windoozi ???

    Reklāma