Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā ir izveidota pirmā Google Glass viedajām brillēm pielāgotā mājaslapa

    Jaunākie raksti

    Latvijas starpplatformu web biznesa risinājumu izstrādātājs – uzņēmums Arcana Digital Group, ir izveidojis demonstratīvu versiju vietnei arcanaglobal.com, paredzētu Google Glass ierīcēm. Tā ir pirmā interneta mājaslapa Eiropā, kas speciāli paredzēta jaunās tehnoloģijas platformai.

    Digitālās tehnoloģijas piedāvā aizvien vairāk iespējas patērētāju un uzņēmumu vajadzībām. Veiksmīgi uzņēmumi izmanto ne tikai mājaslapu internetā, bet arī pielāgotas mājaslapas mobilās versijas, kā arī mobilās aplikācijas, kas paredzētas viedtālruņu lietotājiem. Tomēr tehnoloģijas turpina strauji attīstīties, un ASV un Lielbritānijā tika palaists jauns augsto tehnoloģiju “sīkrīks” – Google Glass.

    Reklāma

    Jaunā platforma pieprasa principiāli citādāku pieeju no web izstrādāju puses. Ir nepieciešams apgūt informācijas atspoguļošanas īpatnības uz caurspīdīga displeja, kas izvietots uz Google Glass brillēm. Latvijas uzņēmums Arcana Digital Group, kļuvis par pirmo web izstrādātāju Eiropā, kurš prezentē savu risinājumu jaunajam “palīgrīkam”.

    Vietnes arhitektūru nācās ievērojami vienkāršot un pielāgot Google Glass lietošanas īpatnībām. Lapas teksta informāciju tika nolemts pārveidot audio formātā. Šāda pieeja tika paredzēta, lai nodrošinātu ērtu vietnes izmantošanu ar Google Glass brillēm, nesamazinot lietošanas efektivitāti. Kā rezultātā, skatoties uz lapu arcanaglobal.com, izmantojot Google Glass, ir viegli pārvietoties starp lapas sadaļām, apskatīt portfolio un iegūt pamatinformāciju audio formātā.

    „Jau kārtējo reizi fantastikas kino kļuvis par realitāti. Tik ierasta lieta, kā sērfošana internetā, izmantojot Google Glass, atšķiras no ierastā lietošanas veida. Tādēļ mums, kā web-interfeisa projektētājiem, lapas adaptācija Google Glass platformai kļuva par aizraujošu izaicinājumu. Vienkāršiem vārdiem sakot, aizraujošs UX (user experience) eksperiments,” komentēja Aleksandrs Krēgers, uzņēmuma Arcana Digital Group izpilddirektors. „Paralēli lapas adaptācijai jau esam sākuši padziļinātāku izstrādi pirmajai aplikācijai, paredzētu Google Glass platformai, kuras detaļas pagaidām paturēsim noslēpumā.”

    Google Glass, jeb tā sauktās „gudrās brilles”, ir nēsājamā elektronikas forma ar caurspīdīgu displeju, kas stiprinās uz brillēm un atrodas mazliet virs labās acs, kā arī, tajās ir kamera, kas ļauj ierakstīt augstākās kvalitātes video. Ierīce ir izstrādāta uzņēmumā Google un tā atspoguļo informāciju līdzīgi kā uz viedtālruņa, papildus izmantojot audio un skārienu komandas. Šobrīd Google Glass ir brīvi pieejamas iegādei ASV un Lielbritānijas tirgos. Pārdošanas cena Amerikas Savienotajās Valstīs ir 1500 dolāru.

    Arcana Digital Group nodarbojas ar interneta startup un web-biznesa risinājumu izstrādi. Uzņēmuma risinājumi ir balstīti uz zinātniskas pieejas, pētniecības un UX dizaina principiem. Uzņēmuma biroji atrodas Rīgā, Minskā un Londonā. Pēc 2014. gada festivāla ADWARDS uzņēmumam piešķirts pirmās pakāpes zelta ordenis par labāko mobilo aplikāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris Merkulovs
    19.08.2014 09:54

    Paldies Kristap par publikāciju!
    Dzīvē, Google Glass ekrāns ir krietni tuvāk. Tas ir gluži kā skatīties monitorā no pāris soļu attāluma. Lai iepazītu lapas caurskatāmību, te būs links uz pietuvinātu video demonstrāciju http://youtu.be/kH2Y52NkZrY

    Nettwerk
    19.08.2014 10:18

    Man vairaak izskatiijaas tas video kaa reklaama, nevis informatiivs ieskats tajaa par izstraadi prieksg google glass. Tur nobira taadas lapu reklaamas un viss. Pareizaak sakot reklaamu seit nahaljavaa iespraudi.

    19.08.2014 10:37
    Reply to  Nettwerk

    Ja esi Latvijā, rīt vari piekāpt uz Arcana biroju – tur būs pasākums par to kā viņiem gājis ar izstrādi priekš Google Glass. Tāpat arī rīt šīs brilles sarūpēsim uz radio Star FM tehnoloģiju rubriku, varēsi klausīties jau deviņos no rīta.

    Reklāma