Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina pieteikt “spožākos IT prātus” Eižena Āriņa balvai datorikā 2014

    Jaunākie raksti

    Lai veicinātu Latvijas informāciju tehnoloģiju (IT) jomas attīstību un sabiedrību iepazīstinātu ar izcilākajiem sasniegumiem IT nozarē, uzņēmums Exigen Services Latvia, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Attīstības fonds izsludina pieteikšanos vienam no augstākajiem nozares apbalvojumiem – profesora Eižena Āriņa balvai datorikā. Tā tiks pasniegta informācijas tehnoloģiju profesionāļiem par ieguldījumu IT jomas teorijas attīstībā vai par praktisku ieguldījumu IT risinājumu ieviešanā. Eižena Āriņa balvai kandidātus var pieteikt līdz 27. aprīlim, aizpildot pieteikumu mājas lapā www.arinabalva.lv.

    Eizena Arina balva_medala

    Reklāma

    Novērtējot arvien pieaugošo IT lomu valsts konkurētpējas un sabiedrības attīstībā, Eižena Āriņa balva tiks piešķirta ne tikai par nozīmīgu teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā, bet arī par praktisku pienesumu IT jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus. Izcilākie IT teorētiķi un praktiķi saņems īpašu zelta medaļu, diplomu, kā arī stipendiju 2500 EUR apmērā, pirms ienākuma nodokļa nomaksas.

    „Mūsdienās vairums lietu tiek balstītas tieši uz rūpīgi izstrādātiem IT risinājumiem – sākot no finanšu un drošības sistēmām, līdz pat cilvēku savstarpējās sazināšanās mehānismiem. IT ir ne vien pievienotā vērtība ikvienam biznesam, bet arī nozīmīgs sabiedrības izaugsmes faktors. Tāpēc mums jābūt lepniem ne vien ar savas valsts sportistiem, kultūras un mākslas pārstāvjiem, bet arī IT zinātniekiem un praktiķiem, kuri radījuši visai sabiedrībai aktuālus un ikdienā izmantojamus risinājumus,” norāda Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts.

    Pieteikt savu kandidatūru vai nominēt kādu sev zināmu izcilu IT jomas profesionāli Eižena Āriņa balvai var līdz 27. aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu mājas lapā www.arinabalva.lv. Balvas pasniegšana notiks svinīgā pasākumā maija beigās, kas vienlaikus ir profesora Eižena Āriņa dzimšanas dienas mēnesis.

    Pērn Eižena Āriņa balvu saņēma publiskās iniciatīvas www.manabalss.lv platformas autors Jānis Erts. Savukārt par mūža ieguldījumu informācijas tehnoloģiju attīstībā Latvijā balva tika pasniegta profesoram Aldim Baumam. Latvijas datorzinātnes pamatlicēja profesora Eižena Āriņa balva datorikā tiek pielīdzināta olimpiskai zelta medaļai, kas tiek pasniegta Latvijas IT nozares profesionāļiem un zinātniekiem par ieguldījumu Latvijas informātikas attīstībā. Balva tiek piešķirta kopš 2000. gada, un to var iegūt vienu reizi mūžā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma