Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” meklētājā pēc noklusējuma sāks rādīt mākslīgā intelekta ģenerētas atbildes

    Jaunākie raksti

    Vakar, 14. maijā, norisinājās “Google” ikgadējā izstrādātāju konference “I/O”, kurā fokuss šoreiz tika likts uz mākslīgā intelekta (MI) risinājumiem. Uzņēmums izziņoja virkni jaunumu, ar kuriem lielākā vai mazākā mērā saistīta šī tehnoloģija. Viens no tiem ir, ka pakalpojumā “Google Search” pēc noklusējuma tiks parādītas MI ģenerētas atbildes.

    Sākot ar 14. maiju “Google” sāks rādīt pilnībā MI ģenerētas atbildes uz lielāko daļu meklēšanas vaicājumu, kas atradīsies lapas augšdaļā. Sākotnēji šī funkcija pieejama lietotājiem ASV, taču līdz gada beigām pakāpeniski nonāks arī citos tirgos un kļūs pieejama miljardiem lietotāju.

    ReklāmaAdvertisement

    Papildus MI ģenerētām atbildēm uz meklēšanas vaicājumiem, meklējot atbildes angļu valodā saistībā ar noteiktām tēmām, piemēram, filmas, grāmatas, viesnīcas utt., tiks parādīta jauna meklēšanas lapa, kurā rezultāti tiek sakārtoti, izmantojot mākslīgo intelektu. “Google Search” izveidos MI organizētu rezultātu lapu, kas atvieglos izpēti un atbilžu meklēšanu.

    “Google” skaidro, ka visas šīs jaunās iespējas nodrošina pavisam jauns “Gemini” modelis “Gemini 1.5 Flash”, kas pielāgots meklēšanai un apvieno “Gemini” uzlaboto daudzpakāpju spriešanu un multimodālās spējas ar “Google” tradicionālajām meklēšanas sistēmām.

    Jāpiezīmē, ka “Google” ar šo MI atbilžu ģenerēšanas funkciju pakalpojumā “Search” nāca klajā pērn, taču līdz šim interesentiem bija jāreģistrējas “Search Labs” platformā, kas ļauj izmēģināt gaidāmās funkcijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.05.2024 14:45

    Vēl nepietika ka pirmās vietas Google meklējumos aizņem ar meklējamo biezi vien gandrīz nesaistīts apmaksāts sviests. Un copy-paste stilā sacepti vispārēji skaidrojumi ļoti precīzam jautājumam. Tagad to pašu vēl daudzkāršos ar MI.

    Raimis
    15.05.2024 15:00

    Patestēs kā darbojas un pēc pāris gadiem iespējams lietosim Google MI, jo klasiskā Google vienkārši nebūs )

    Krotow
    15.05.2024 17:28
    Reply to  Raimis

    Vai arī lietosim DuckDuckGo. Un pēc gadiem teiksim – jā, bija tāds Google meklētājs.

    Asaris
    17.05.2024 00:24

    Tad Google meklētajam vairs nevarēs ticēt? Redzēsim tikai liberālo politkorekto cenzūru?

    Reklāma