Web Analytics
More
    Reklāma

    Izmēros mazākais Volvo elektriskais krosovers EX30 debitēs jūnijā

    Jaunākie raksti

    Volvo aizvadītā gada nogalē iepazīstināja ar savu elektrisko flagmani EX90, taču prezentācijas pasākumā tika norādīts, ka šogad gaidāms izmēros mazāks, vienkāršāks un lētāks elektriskais SUV – oficiāli zināms, ka tas sauksies EX30, bet pasaules pirmizrādi šis auto pieredzēs 15. jūnijā. To atklājis Volvo valdes priekšsēdētājs Džims Rovans sarunā ar Austrālijas mediju CarSales.

    Intervijā viņš atklājis, ka tipiskais Volvo pircējs ir daudz vecāks nekā autoražotājs vēlētos, taču viņš cer, ka lētāks un mazāks elektriskais krosovers šo tendenci varētu mainīt, Volvo piesaistot gados jaunākus klientus.

    Rovans gaidāmo modeli apraksta kā ļoti drošu, tam būšot “normāls nobraucamais attālums ar vienu uzlādi” (angliski – decent range), kā arī auto būs gana ietilpīgs, taču mazāks nekā XC40. Lai arī jaunais EX30 vairāk domāts gados jaunākiem cilvēkiem, Volvo vadītājs uzsver, ka tas būs labs auto jebkuram, īpaši cilvēkiem, kas ikdienā nevēlas braukt ar lielu auto un grib pārsēsties uz ko mazāku. Šo mašīnu nebūs iespējams iegūt savā īpašumā – Volvo jau iepriekš paziņoja, ka EX30 tiks piedāvāts, izmantojot abonēšanas modeli – auto būs jāabonē vismaz trīs mēnešus, bet pēc tam no tā varēs atteikties, ja klients ar to nebūs apmierināts.

    Lai arī minimālais EX30 abonēšanas termiņš ir trīs mēneši, Volvo vadītājs ir pārliecināts, ka klienti būs apmierināti un izvēlēsies auto paturēt krietni ilgāk. Volvo uzskata, ka šīs mašīnas tipiskais klients būs aptuveni 18-19 gadus vecs cilvēks, kas vēlas iegūt savu pirmo auto. Pagaidām par EX30 ir maz tehniskās informācijas, taču to varam gaidīt tuvāk prezentācijas datumam.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.01.2023 14:16

    Mūsu apstākļos arī lētāks un mazāks Volvo krosovers nebūs vidējam braucējam pieejams. Un līdz 20 k€ Volvo auto cena vairs nekritīs.

    KKTK
    24.01.2023 15:09
    Reply to  Krotow

    Par 20k € pat Moskvich 3 nesanāk 🤭

    Vigo
    24.01.2023 17:56

    18-19 gadus vecam cilvekam nav tadas naudas, lai pirktu jaunu Volvo. Ne Latvijā, ne Norvegijā. Tiem, kam ir, tie uzreiz perk Porsche un Meršus. Par vecāku naudu, protams.

    Biteme
    24.01.2023 22:31
    Reply to  Vigo

    Lai cik sāpīgi to nebūtu dzirdēt, khm, 40+ krietnajiem vīriem, kas katru dienu ceļas un dodas virpot, mūsdienu pasaulē ir padsmitnieki kas bez vecāku naudas ir tikuši pie vairāk naudas, kā sava mūža laikā nopelnīs krietnais virpotājs. Bet jā, diez vai viņi pirks Volvo.

    Normunds
    24.01.2023 21:53

    18-19 gadīgi var atļauties īrēt auto par 600 eur/mēnesī? Ātruma skatoties estimated price 41+ k eur. Ja ražotājs dod 5 gadus garantiju, tad diez vai ilgāk plānots izīrēt.

    Last edited 1 year ago by Normunds
    Reklāma