Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo mazāko elektrisko krosoveru sauks “EX30”, ražotājs cer piesaistīt gados jaunākus klientus

    Jaunākie raksti

    Zviedru autoražotāja Volvo valdes priekšsēdētājs Džims Rovans oficiāli apstiprinājis, ka autoražotāja mazāko elektrisko krosoveru sauks EX30. To viņš atklājis sarunā ar Automotive News, vienlaikus atklājot vēl vairākas interesantas detaļas – šo modeli ražos Ķīnā, bet tas tiks tirgots tiešsaistē, izmantojot abonēšanas metodi un auto būs jāabonē vismaz trīs mēnešus. Vienvārsakot, šo mašīnu nebūs iespējams iegūt savā īpašumā, bet gan tikai nomāt, maksājot konkrētu ikmēneša maksu.

    Rovans norāda, ka šī modeļa mērķauditorija ir gados jaunāki cilvēki, savukārt lielāko klientu bāzi viņš saskata tā saucamajā “Gen Z” paaudzē, kas šobrīd ir plus mīnus 20 gadus veca – gados jaunie cilvēki tikai ienāk auto pasaulē, viņiem meklējot izdevīgu cenu un elastību, ko plāno piedāvāt Volvo.

    Volvo 2021. gadā visā pasaulē pārdeva 700 tūkstošus mašīnas, bet 2025. gadā ražotājs cer pārdot jau 1,2 miljonus mašīnu, turklāt pusei no šiem 1,2 miljoniem būtu jābūt elektroauto un puse no darījumiem būtu jāveic tiešsaistē nevis pie dīlera. Tieši topošais EX30 ir svarīgs modelis, lai Volvo izdotos sasniegt šos mērķus. Tiek solīts, ka tas būs mazāks un lētāks nekā šobrīd nopērkamais XC40 Recharge elektriskais krosovers.

    Prognozējams, ka šis auto būs būvēts, izmantojot jauno SEA platformu, kuru Volvo izstrādā sadarbībā ar mātesuzņēmumu Geely. Rovans šo mašīnu apraksta kā pilsētas mašīnu, kas domāta jaunākiem cilvēkiem, kuri to var abonēt un iegūt savu pirmo Volvo. Nesen prezentēto EX90 viņš raksturo kā modeli, kas paredzēts Volvo ilglaicīgajiem klientiem, piedāvājot visas tās lietas, ar kurām Volvo gadiem asociējies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mīnus 20 gadus vecs jaunietis
    12.12.2022 14:54

    Šī abonēšanas “fīča” laikam būs neizbēgama.. arī uz citām precēm

    Tītars
    12.12.2022 16:17

    Abonēts balenciaga kostīms ar īres pūdeli, operatīvajā/nomas EQS ar nomas lieljaudu un apsildāmajiem krēsliem. Dzīve 2022, Ikmēneša maksājumu aprēķinu savā kalkulatora applikācijā, kuru nomāju par 5Eur mēnesī.

    Biteme
    13.12.2022 09:39
    Reply to  Tītars

    Ja iznomā savu sabiedrību kādam nejēgā turīgam īpatnim, tad varēs piekļūt applikakācijas bonusu sadaļai un nomāt jau krietni glaunākus labumus!

    Skābene
    12.12.2022 15:23

    Jaunieties tagad uz adventes laika akciju var par pusdienu naudu abonēt OX drive teslu 9 euro/h , kam viņam Volvo, kurš jāabonē veselus 3 mēnešus? Par to Volvo naudu var ilgi uzdzīvot vecrīgas krodziņos! :)

    Last edited 1 year ago by Skābene
    KKTK
    13.12.2022 08:25

    Krosovers, lai būtu lielākas riepas un jaunietis nespētu nopirkt jaunas? Vai lielākas riepas, lai sniegputras laikapstākļos, dēļ lielākas saskares laukuma būtu attiecīgi mazāks spiediens uz ceļu un krosovers ar lielāku varbūtību vāļātos grāvī?

    Biteme
    13.12.2022 09:49
    Reply to  KKTK

    Nav taču runa par jauniešiem, kas grabina katru piecīti, bet par tiem, kas 25.g.v. jau ir pārdevuši savu startapu. Vai vismaz tiem, kas droši zin, ka savos 40 gados nesēdēs birojā darot mazos darbiņus un gaidot priekšnieku pieceļamies iešanai, lai 2min. vēlāk varētu sekot piemēram.

    Reklāma