Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT Liepājā izmēģina satiksmes drošības risinājumu

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā LMT savā Youtube profilā ievietojis video, kurā par vienu no kompānijas pēdējā laikā daudzajiem tehnoloģiju izmēģinājumiem – digitālo satiksmes drošības risinājumu. Tā ir kamera, kura spēj nolasīt un piefiksēt mašīnas numuru, ja tā šķērsojusi ceļu pie sarkanās luksofora gaismas.

    Kameru var vienkārši pievienot pie esoša luksofora staba un tā būs spējīga nolasīt mirkli, kad auto šķērsojis apstāšanās līniju pie sarkanās gaismas. Šai kamerai nav jābūt savienotai ar luksofora vadības sistēmu, lai nolasītu šo pārkāpuma momentu, jo tā pati ir spējīga nolasīt un atpazīt gaismu tajā un auto kustību. Tāpat kamera spēs nolasīt automašīnas numurzīmi un to saglabāt sistēmā.

    Reklāma

    Video prezentēts viens no Liepājas krustojumiem (Uliha un Robežu ielu krustojums), kurā 4 gadu laikā notikušas 5 avārijas un viens nāvējošs negadījums. Var redzēt, ka kamera izmanto pēdējā laikā pieminēto datorredzes risinājumu, kas palīdz paplašināt un analizēt kamerā redzamo laukumu. Acīmredzami telekomunikāciju uzņēmums strādā pie savu pakalpojumu paplašināšanas un nākotnes mobilo risinājumu radīšanas.

    Neguļ arī citi konkurenti, jo Tele2 pirms laika sāka piedāvāt KASKO apdrošināšanu ar īpašiem nosacījumiem.

    AvotsYoutube
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Agris
    25.11.2019 20:26

    Protams, mēģina izgudrot, ko vieglāk pārdot, kaut gan noderīgāk būtu bijis, ka piejūgts pie trejačiem un seko plūsmai, ja tā nepārtraukti kustas, tad nepārslēdz uz sarkano gaismu, lai plūsma izbrauc, piemēram, ārā no centra. Tādu derētu Rīgā uz Brīvības, Čaka, Valdemāra ielām.. Attiecīgi, ja sarodas gājēji, tad pēc pāris minūtēm arī, lai iedegas zaļais (jā, ne uzreiz, jo labāk plūsma ātrāk prom no pilsētas ārā un gaiss tīrāks, nevis viena gājēja dēļ tagad apturēt satiksmi visā Rīgā, kurā tik ļoti piesārņots gaiss).

    Krotow
    26.11.2019 01:23
    Reply to  Agris

    Kameras risinājums luksofora gaismas pārslēgšanai dažādas intensitātes krustojumos Rīgā jau ir manīts. Mūkusalas ielas biznesa centra krustojumā no “pagalma” izbraucošajiem un pagalmā iebraukt gaidošajiem zaļo gaismu tagad ieslēdz pēc tam, kad viņi apstājas pie luksofora. Pārējā laikā ir zaļais Mūkusalas ielai. Patiešām atbalstāma ideja – tādus krustojumus derētu vairāk.

    Reklāma