Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunajam Volvo EX90 piegādes brīdī var nestrādāt atsevišķas funkcijas

    Jaunākie raksti

    Volvo nesen uzsāka ražot savu jauno elektrisko flagmani EX90, tomēr procesi nenorit tik gludi, kā cerēts – jau iepriekš ražošana tika aizkavēta programmatūras problēmu dēļ, bet tagad Volvo klienti saņem e-pastus, ražotājam informējot, ka sākotnēji mašīnai var nestrādāt atsevišķas funkcijas.

    Kāds Volvo klients ASV medija Motor1 redakcijai pārsūtīja e-pastu, kurā norādīts, kas nebūs pieejams uzreiz. Saraksts ir garāks nekā gribētos redzēt – iespējama kavēšanās attiecas uz dažādām drošības funkcijām un ērtībām, bet pilnvērtīga LIDAR sistēmas integrācija kopējā auto programmatūrā būs iespējama pēc programmatūras atjauninājuma nākotnē. Klientiem var nākties sadzīvot bez vēl dažām braukšanas palīgsistēmām, bet problēmas var būt pat ar tādu mūsdienās nu jau standartizētu lietu kā bezvadu Apple CarPlay.

    Tāpat īpašniekiem jāsamierinās ar faktu, ka viņu jaunais, lepnais Volvo EX90 sākotnēji nenodrošinās iespējas izmantot auto akumulatorā uzkrāto elektrību, lai darbinātu citas elektroierīces (bi-directional charging). Auto var zaudēt līdz pat 3% akumulatora atlikuma dienā, ja tas vienkārši stāv un netiek kustināts. Tas saistīts ar to, ka auto galvenais borta dators turpina darboties, bet pēc 72 stundu stāvēšanas process apstājas, auto ieejot “deep-sleep” fāzē. Ir vēl šādas tādas iztrūkstošas lietas, kas vairāk saistītas multimediju sistēmas vizuālo noformējumu un citiem sīkumiem, kas neietekmē braukšanu.

    Ražotājs sola, ka lielāko daļu funkciju varēs palaist nākotnē, izmantojot over-the-air programmatūras atjauninājumus, taču būs arī lietas, kuru sakārtošanai jāapmeklē dīleris. Ja rezumējam, Volvo EX90 klienti, vismaz ASV, savu auto saņems stipri negatavu. Ražotāja pārstāvji pašlaik nav snieguši plašākus komentārus, kā un vai tas attiecas arī uz citiem reģioniem, bet visi EX90 pašlaik tiek ražoti Volvo rūpnīcā ASV Dienvidkarolīnas štatā.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    02.07.2024 09:19

    Jaunā tendence, galvenais notirgot, sataisīs pēc tam. Kā ar telefonu softiem. Un labs sakidrojums – nākotnē tiks sakārtots😂 Lūdzu jums ķīniešu produkts.

    Vigo
    02.07.2024 11:22

    Samaksā vismaz 80K par jaunu zaļo hlamatu un kaut kas vēl nestrādā? Pēc šādas info iekšdedzes auto ražotaji berzē rokas, un pamatoti.

    nedarata
    02.07.2024 11:35

    Kreisais pagrieziena lukturis tiks aktivizēts ar rudens atjauninājumu, labais ar ziemas…..
    Bet vismaz tas notiks ar bezvadu tehnoloģijām un par velti. Caur 5G.

    Krotow
    02.07.2024 15:09
    Reply to  nedarata

    Stūres pagriešanai leņķī virs 30 grādiem reizi mēnesī jāsamaksā 100€ abonentmaksa.

    Janis
    02.07.2024 15:07

    Made in china? Žēl….

    Biteme
    02.07.2024 15:31

    Apmaksa arī pa daļām, pēc kārtējo funkciju ieslēgšanas?

    Reklāma