Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Komisija kritizē “Apple” par “Apple Intelligence” funkciju neieviešanu ES

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen “Apple” nāca klajā ar paziņojumu, ka sākotnēji lietotāji Eiropas Savienībā (ES) nevarēs piekļūt jūnija sākumā izziņotajām mākslīgā intelekta (MI) funkcijām, tostarp “Apple Intelligence” digitālajam asistentam. Iemesls tam ir normatīvās problēmas un neskaidrības saistībā ar marta sākumā pieņemto Digitālo tirgu likumu. Taču, kā izrādās, Eiropas Komisijas (EK) viceprezidente un komisāre konkurences jautājumos Margreta Vestagere nav apmierināta ar šo “Apple” lēmumu.

    Vestagere paudusi kritiku par “Apple” nevēlēšanos izlaist MI funkcijas Eiropas Savienībā. Viņa norādīja, ka Digitālo pakalpojumu likums ir par spēju būt atvērtiem konkurencei. Savukārt pēc “Apple” teiktā izriet, ka uzņēmums vēlas ieviest MI funkcijas reģionos, kur nav pienākums nodrošināt konkurenci. Viņasprāt, “Apple” šādā veidā atzīst, ka apzinās, ka tas ir vēl viens veids, kā ierobežot konkurenci vietās, kur uzņēmumam jau ir stipras pozīcijas.

    Reklāma


    Sava paziņojuma beigās EK komisāre arī uzsvēra, ka, ja “Apple” nekad neieviesīs “Apple Intelligence” funkcijas ES, tad nebūs arī EK izmeklēšanas, un nekad neuzzināsim, cik konkurenci ierobežojošas tās patiesībā ir. Jānorāda, ka šis paziņojums no Vestageres puses sniegts jautājumu un atbilžu sesijā “Forum Europa” pasākumā un nav oficiālais Eiropas Komisijas viedoklis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    01.07.2024 20:35

    uzlika 30 miljardus lielu soda naudu un vēl apvainojas.

    Skābene
    01.07.2024 22:28
    Reply to  Usinss

    Laikam jāuzliek vēl, ja nesaprot!😁

    Reklāma