Web Analytics
More
    Reklāma

    Modernizētais KIA EV6 ierodas ar nelielām dizaina izmaiņām un lielāku akumulatoru

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājs KIA iepazīstinājis ar modernizēto KIA EV6, kas saņēmis pusmūža atsvaidzinājumus, lai saglabātu konkurētspēju. Modelis tirgū atrodas kopš 2021. gada un visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 210 tūkstoši EV6 vienību.

    Šis modelis savā debijā pirms trim gadiem iepazīstināja ar dizainu, kas izskatās kā no nākotnes. KIA no futūristiskā dizaina nedaudz atkāpies, bet auto padarīts līdzīgāks lielajam brālim EV9, kas tagad uzskatāms par autoražotāja elektroauto segmenta flagmani. Tā kā šī ir modernizācija, tad izmaiņas, protams, vairāk ir tikai kosmētiskas.

    Arī salons lielos vilcienos palicis bez izmaiņām, bet ražotājs tomēr ieviesis šo to jaunu – autentifikāciju savā lietotājprofilā ar pirkstu nospiedumu, lielu heads-up displeju, kā arī digitālo atpakaļskata spoguli.

    Ja runājam par tehniskiem uzlabojumiem un izmaiņām, tad tagad nedaudz masīvāka ir B statne, lai uzlabotu auto stingrību. KIA ziņo, ka elektromotori padarīti klusāki (nav tā, ka bija ļoti skaļi) un uzlabots arī komforts, nedaudz pamainot amortizācijas regulējumus. Tāpat tieši ap aizmugurē novietoto elektromotoru tagad ir vairāk skaņu izolējošā materiāla.

    Auto būs arī lielāks akumulators – 84kWh līdzšinējo 77,4kWh vietā. Ja ticam korejiešu homologācijas testiem, tad auto ar vienu uzlādi varēs nobraukt apmēram 495 kilometrus jeb aptuveni 20 kilometrus vairāk nekā iepriekš. Praksē, protams, tas ir mazāk, bet EV6 mūsu 1000km testā pirms diviem gadiem sevi pieteica lieliski. Ražotājs sola, ka uzlāde no 10 līdz 80 procentiem pie 350kW lādētāja prasīs 18 minūtes.

    Paredzēts, ka jau jūnijā modernizētais EV6 nonāks tirdzniecībā Dienvidkorejā, bet drīz pēc tam mašīna ieradīsies pie klientiem citviet pasaulē.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    15.05.2024 14:46

    Skaistums, protams, ir vērotāja acī, bet neglītākā EV6 detaļa – priekšējie lukturi, ir nedaudz uzlabota.

    Reklāma