Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei un OrangePi veido Raspberry Pi mini datora konkurentu

    Jaunākie raksti

    Huawei un OrangePi metušies uz vienu roku, lai izveidotu Raspberry Pi konkurentu, kas paredzēts izstrādātājiem, studentiem un citiem pircējiem. Bija jau gaidāms, ka Huawei scenārijā būs problēmas ar procesoru, šobrīd tas netiek nosaukts vārdā. Vien zināms, ka tiks izmantots 64-bitu Arm procesors ar atsevišķu mākslīgā intelekta apakšprocesoru.

    Tom’s Hardware norāda, ka, visticamāk, tiks izmantots kāds pielāgots Huawei Kunpeng procesors. OrangePi Kunpeng Pro izmantos openEuler operētājsistēmu, iekļaujot arī rīkus izstrādātājiem, interneta pieejai un tiks iekļauti pat produktivitātes rīki.

    Reklāma

    Par mākslīgā intelekta apakšprocesoru zināms, ka tam būs 8 TOPS aprēķinu jauda, kas pamatīgi iepaliek aiz Qualcomm Snapdragon X Elite (45 TOPS) un Apple M4 procesora (38 TOPS). Te gan jāņem vērā arī gaidāmā zemā OrangePi Kunpeng Pro cena.

    OrangePi Kunpeng Pro būs divas 4K HDMI pieslēgvietas, USB Type-C, Wi-Fi 5 un Gigabit Ethernet. Pagaidām nelielā OrangePi Kunpeng Pro datoriņa sistēmplates un procesora apvenojums būs pieejams tikai Ķīnā par aptuveni 148 dolāriem, kas Ķīnas tirgum varētu būt visai augsta cena.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Xiamuimui
    18.05.2024 23:07

    Kas tā pa parodiju? Vieta 2 kameru moduļiem, LVDS, bet kur SATA? M2?
    BIOSa vietā būs nolockots bootloaderis, un lietot varēs tikai Hvāvei Bloatware?

    Reklāma