Web Analytics
More
    Reklāma

    “TikTok” automātiski atzīmēs ar mākslīgā intelekta rīkiem ģenerētu saturu

    Jaunākie raksti

    Video kopīgošanas lietotne “TikTok” pastiprina centienus atzīmēt mākslīgā intelekta (MI) ģenerēto saturu. Līdz šim lietotnē automātiski tika marķēti tie videoklipi, kuri radīti ar “TikTok” MI rīku palīdzību. Taču tagad uzņēmums paziņojis, ka automātiski marķēs visu ar MI ģenerēto saturu neatkarīgi no tā, vai tas radīts ar “TikTok” vai trešo pušu rīkiem, piemēram, “DALLE 3”.

    “TikTok” informējis, ka noteiks, kad lietotnē tiek augšupielādēti attēli vai videoklipi, kuri satur metadatu tagus, kas norāda uz MI ģenerēta satura klātbūtni. Tāpat uzņēmums atklāja plānus atbalstīt tā sauktās satura pilnvaras (angliski Content Credentials) jeb sava veida digitālo ūdenszīmi, kas norāda uz ģeneratīvā MI izmantošanu.

    Reklāma

    Avots: TikTok

    Satura pilnvaras bieži tiek raksturotas kā “uzticamības etiķete digitālajam saturam”, un tām pievienoti metadati, kas var izsekot attēla izcelsmei un MI rīkiem, kas izmantoti tā rediģēšanai. Lietotāji var skatīt šo informāciju un konkrētā video/attēla izcelsmes vēsturi, ja “TikTok” lietotnē saskarsies ar MI ģenerētu saturu.

    “TikTok” arī norāda, ka būs pirmā video platforma, kas atbalstīs satura pilnvaras. Vienlaikus uzņēmums spriež, ka paies vēl kāds laiks, līdz satura marķēšana un etiķešu lietošana kļūs par ierastu praksi, jo daudzi uzņēmumiem tikai tagad sāk atbalstīt šādu praksi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    11.05.2024 14:58

    iespējams kļūdos, bet vai tad metadatu tagus nevar viegli nomainīt?

    Jeb domāti ir kādi “kreisie” kadri, kas ir ielikti video līdzīgi kā tiek aizsargātas filmas ar papildus kadru, ko ar aci neviens neredz, bet palēlinājumā var ieraudzīt? Lai gan nav dzirdēti nekādi standarti un vienošanās, ka MI video tādi tiktu ievietoti

    Reklāma