Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” izstrādā rīkus, kas nosaka, vai attēlu ģenerējis mākslīgais intelekts

    Jaunākie raksti

    Kompānija “OpenAI” iepazīstinājusi ar jaunu rīku, kas palīdzēs noteikt, vai konkrētais attēls izveidots ar tā bilžu veidotāju “DALL-E” vai citiem mākslīgā intelekta (MI) attēlu ģeneratoriem. Tāpat uzņēmums izstrādājis jaunas ūdenszīmju versijas, kas ir izturīgākas pret viltojumiem.

    “OpenAI” informējis, ka strādā pie jauniem rīkiem satura izsekošanai, kas var labāk noteikt, vai to radījis mākslīgais intelekts. Šie rīki ietver, piemēram, jaunu attēlu noteikšanas klasifikatoru. Tas, izmantojot MI, nosaka, vai attēls ģenerēts ar mākslīgo intelektu. Uzņēmums arī radījis pret viltojumiem izturīgu ūdenszīmi, kas var marķēt saturu, piemēram, audio, ar neredzamiem signāliem.

    Reklāma

    Kas attiecas uz jauno attēlu noteikšanas klasifikatoru, tas prognozē varbūtību, ka bilde radīta ar “DALL-E 3”. “OpenAI” apgalvo, ka klasifikators darbojas pat tad, ja bilde ir apgriezta, saspiesta vai mainīts tās piesātinājums. Lai gan rīks ar 98% augstu precizitāti var noteikt, vai attēls radīts ar “DALL-E 3”, tā spējas saprast, vai saturu radījis kāds cits attēlu ģenerators, piemēram, “Midjourney”, ir krietni vājas un sasniedz tikai 5-10% precizitāti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma