Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa uzsāk izmeklēšanu pret “TikTok Lite” saistībā ar bažām par negatīvu ietekmi uz garīgo veselību

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienībā (ES) aktuālais Digitālo pakalpojumu likums stājās spēkā pērnā gada vasaras beigās, taču kopš tā laika jau vairāki tehnoloģiju giganti “dabūjuši pa ausīm”. Viens no tiem ir video kopīgošanas serviss “TikTok“, pret kuru ES uzsākusi jau otro formālo izmeklēšanu saistībā ar likuma pārkāpumiem. Šoreiz Eiropai ir bažas par “TikTok” versijas “TikTok Lite ES” negatīvo ietekmi uz lietotāju garīgo veselību.

    Eiropas Komisija (EK) paziņojusi, ka plāno noteikt pagaidu pasākumus, kas varētu likt “TikTok” apturēt piekļuvi “TikTok Lite ES”, kamēr tiks izmeklēts, vai šī lietotne rada garīgās veselības apdraudējumus. “TikTok” dots laiks līdz 24. aprīlim, lai iebilstu pret šo apsūdzību.

    Reklāma

    Jāatzīmē, ka “TikTok” versija “TikTok Lite ES” šomēnes tika palaista Francijā un Spānijā un  lietotājiem ļauj nopelnīt punktus par tādām darbībām kā videoklipu skatīšanās vai atzīmēšana ar “patīk”. Nopelnītos punktus var apmainīt pret tādām lietām kā “Amazon” dāvanu kuponi vai “TikTok” digitālā valūta, ko dāvināt satura radītājiem. Taču EK ir bažas, ka šī tā sauktā “uzdevuma un atlīdzības” funkcija varētu negatīvi ietekmēt jauno lietotāju garīgo veselību, šādā veidā “stimulējot atkarību izraisošu uzvedību”.

    ES norādījusi, ka izmeklēšanā pret “TikTok Lite ES” pievērsīs uzmanību tam, kā “TikTok” ievēro Digitālo pakalpojumu likuma noteikumu veikt un iesniegt riska novērtējumu par programmu “Task and Reward Lite” un tās iespējamo negatīvo ietekmi uz lietotāju garīgo veselību. Tāpat tiks izskatīts, ko “TikTok” dara, lai mazinātu šos riskus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    23.04.2024 14:13

    Tad var piešūt lietu arī YouTube, kur pirms TT izplatījās visādas kretīniskas “sacensības”, sākot ar neēdamu un indīgu lietu ēšanu un turpinot ar nolekšanu no deviņstāvenes jumta. Lai gan smadzeņu iznešanas video TT rietumu segmentā pēdējos gados tiešām ir krietni vairāk.

    Janis
    23.04.2024 17:10

    Man no Kursors. LV problēmas ar veselību! Bet es turos

    Kursors.lv
    23.04.2024 19:54
    Reply to  Janis

    Galvenais, lai mums nepieķeras Eiropas birokrāti :)

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    23.04.2024 23:03

    Kursors izraisa atkarību 💯

    Profs
    23.04.2024 20:47

    Būtu labāk pieķērušies Facebook/meta – tas gan ir unikums kādi murgi tur ir atrodami un vienmēr esmu apbrīnojis cik dumjiem ir jābūt cilvēkiem, lai sēdētu FB /meta un kad vēl redzu, ka kāds uzņēmums tajā ir, tad skaidrs, ka tā produkcija ir garām:)

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    23.04.2024 23:05

    More like:

    “Eiropa uzsāk izmeklēšanu pret “TikTok Lite” saistībā ar bažām par tautas masveida debilizēšanu”

    Last edited 10 days ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Raimonc
    24.04.2024 01:30

    Tam sarakstam pievienot visus Dejo ar Ģimeni TV3 debīliķu šovus un vēl dziesmusvētkus … varbūt lv sāks strādāt un atdos ārējo parādu ;)

    Raimonc
    24.04.2024 01:31

    Tam sarakstam pievienot visus Dejo ar Ģimeni TV3 debīliķu šovus un vēl dziesmusvētkus … varbūt lv sāks strādāt un atdos ārējo parādu ;)

    EAe
    24.04.2024 09:27

    Nezinu kas ir tiktok, Instagram un nesaprotu jēgu Facebook, bet ja rīt parādīsies tuktuk tad arī tam būs savi lietotāji ar Eiropu vai bez.

    Last edited 9 days ago by EAe
    Reklāma