Web Analytics
More
    Reklāma

    Britu Kolumbijas provincē Kanādā aizliedz pašbraucošu auto ekspluatāciju

    Jaunākie raksti

    Britu Kolumbijas provinces valdība Kanādas rietumos paziņojusi, ka tā aizliedz lietot pašbraucošās jeb autonomās mašīnas. Tas nozīmē, ka šajā Kanādas daļā drīkst lietot mašīnas, kas atbilst Level 2 autonomās braukšanas prasībām – nospiedošais vairākums pasaules automašīnu šobrīd atbilst tieši šim līmenim, savukārt Level 3 sistēmas, nemaz nerunājot par kaut ko vairāk, ir ļoti reti sastopamas. Level 3 autonomās braukšanas sistēma nozīmē, ka noteiktos ceļa posmos un ātrumos vadītājs drīkst novērst uzmanību no ceļa, ļaujot braukt mašīnai, kamēr cilvēks dara ko citu.

    Kanādieši šo aizliegumu pamato ar sabiedrisko drošību un norāda, ka aizliegums ir stājies spēkā, taču tas nenozīmē, ka tas ir akmenī kalts – attīstoties tehnoloģijām, šie likumi var tikt pārskatīti un tas arī tiks darīts.

    Sodi par šī likuma pārkāpumu ir gana skarbi – līdz 2000 Kanādas dolāriem (apmēram 1350 eiro) liels naudas sods, var draudēt arī seši mēneši cietumā. Šie gan ir augstākie soda mēri, lai gan arī minimālais 250 eiro sods nav mazs.

    Lai gan šāds provinces valdības solis ir šķietami ļoti drastisks, Kanādā oficiāli nemaz nav nopērkama neviena mašīna, kurai būtu pieejama Level 3 autonomās braukšanas sistēma. Patiesībā ir ļoti maz mašīnu un ražotāju, kuru rīcībā būtu šādas sistēmas – vieni no retajiem ir Mercedes ar EQS modeli, tāpat tādas sistēmas pieejamas Honda un BMW, bet Tesla šajā sarakstā neatrodas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    23.04.2024 21:04

    vispār jau lielāka jēga bija aizliegt mašīnās vest alkoholu tad… Vismaz pēc statistikas spriežot, bet par Level3 grūti spriest, jo tas jau tāds jauns lauciņš – nenoliedzami ir dīvainas sajūtas, kad blakus piebrauc google mašīna bez šofera pie stūres un pie zaļās tā aiztraucas visiem pa priekšu – domāju, ka pēc pāris gadiem pašbraucošas mašīnas būs norma, jo tās tehnoloģijas ļoti strauji attīstas un kad vēl sapāros visas mašīnas tā kā tās savā starpā komunicēs, tad varēs iztikt pat bez luksoforiem

    Kursors.lv
    24.04.2024 06:59
    Reply to  Profs

    Gluži pēc “pāris gadiem” gan tas nenotiks. Bet pēc kādiem 10 gadiem jau varētu kaut kas no šī būs pieejams plašākām masām.

    Reklāma