Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla slikts gada sākums – pārdots mazāks skaits auto nekā plānots

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla publicējis automašīnu piegādes un ražošanas datus par šā gada pirmo ceturksni un dati nav tik labi, kā cerēts – šā gada pirmajos trīs mēnešos piegādāti 386 810 auto, kas ir krietni mazāk nekā tika prognozēts, proti, piegādēm bija jāsasniedz apmēram 430 tūkstošus mašīnu.

    Nospiedošais vairākums jeb 369 783 auto bija Tesla Model 3 un Model Y, savukārt pārējie piegādātie auto bija Model X, Model S un arī Cybertruck, tiem sastādot tikai 17 tūkstošus. Ja ieskatāmies ražošanas ciparos, tad kopumā saražoti 433 371 auto. Ja salīdzinām ar pagājušā gada 4. ceturksni, kritums ir visnotaļ ievērojams – 2023. gada pēdējos trīs mēnešos kompānija piegādāja 484 507 automašīnas. Jaunā gada sākums allaž ir nedaudz smagnējs, bet tik liels kritums netika prognozēts.

    Tesla gan skaidro, ka apjomu samazinājumam ir vairāki objektīvi apsvērumi – Fremontas rūpnīcā sākti darbi, lai ražotu modernizēto Model 3, tāpat ietekmi atstāja Jemenas hutiešu nemiernieku uzbrukumi tirdzniecības kuģiem Sarkanajā jūrā, kā arī ļaunprātīgā dedzināšana Vācijā, kas uz laiku no ierindas iesita Berlīnes rūpnīcu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma