Web Analytics
More
    Reklāma

    Berlīnes rūpnīcas sabotāžas rezultātā Tesla zaudēs simtiem miljonu eiro

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla būs spiests samierināties ar simtiem miljonu eiro lieliem zaudējumiem pēc sabotāžas rūpnīcas tuvumā Berlīnē. Aplēses liecina, ka zaudējumi varētu tuvoties pat 1 miljardam dolāru. Jau ziņojām, ka nedēļas sākumā netālu no rūpnīcas tika aizdedzināts augstsprieguma elektrības stabs, tā rezultātā bez elektrības paliekot rūpnīcai, kā arī desmitiem tūkstošu iedzīvotāju tuvējā apkārtnē un pat vairākās Berlīnes priekšpilsētās.

    Viens no rūpnīcas vadītājiem Andre Tīrings aplēsis, ka ražošanas apturēšana, pauze un pēc tam sekojošā ražošanas atsākšana izmaksās simtiem miljonu eiro. Katra dīkstāves diena nozīmē, ka Tesla nevar saražot aptuveni 1000 automašīnas. Uzreiz ražot tādā pašā tempā kā iepriekš arī īsti nevarēs un paies laiks, lai rūpnīca ieskrietos.

    Pārtrūkstot elektrības piegādei, rūpnīcas darbinieki tika evakuēti un nosūtīti mājās, bet prognozes liecina, ka šonedēļ atsākt darbu nevarēs. Vietējais elektroapgādes operators prognozē, ka remonts varētu ilgt vairākas dienas.

    Atbildību par uzbrukumu uzņēmusies kāda galēji kreisi noskaņota ekstrēmistu grupa “Volcano Group”, savukārt Tesla vadītājs Īlons Masks viņus nodēvējis par stulbākajiem eko-teroristiem pasaulē. Šīs ir nu jau kārtējās Tesla nebūšanas ar šo rūpnīcu – nesen vietējie iedzīvotāji nobalsoja pret rūpnīcas tālāku paplašināšanos. Tāpat vietējos medijos, atsaucoties uz ūdens apgādes kompāniju, parādījušās ziņas, ka rūpnīca piesārņo ūdeni – tajā nonākot dažādi fosfora un slāpekļa savienojumi, tiem sešas reizes pārsniedzot atļautos rādītājus, turklāt Tesla nav noliegusi šos mērījumus.

    AvotsYahoo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gints
    08.03.2024 20:38

    Dizeļgeitas sponsori neguļ!
    Eko fašistu uzvaras gājiens!

    Last edited 1 month ago by Gints
    Valdis
    13.03.2024 15:17

    tāda līmeņa objekti tiek aprīkoti ar vismaz diviem elektrības ievadiem plus rezerves ģenerātoriem.
    Ja Berlīnes priekšpilsētas rajons paliek bez elektrības – normāli ir pievadi no vismaz divām pusēm. Kā tad var remontēt elektrolīnijas?
    Atrada formālu iemeslu…

    Reklāma