Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford par divām trešdaļām samazina darbinieku skaitu rūpnīcā, kas ražo elektrisko F-150 Lightning

    Jaunākie raksti

    Amerikāņu autoražotājs Ford par divām trešdaļām samazinājis darbinieku skaitu rūpnīcā, kas ražo viņu elektrisko pikapu F-150 Lightning. Tā ir Ford reakcija uz kritumu pieprasījumā pēc šī modeļa. Svarīgi uzsvērt, ka darbinieku skaits tiek samazināts tieši šajā konkrētajā rūpnīcā, bet viņi netiek atlaisti – daudzi no šiem cilvēkiem darbu turpinās citās Ford rūpnīcās, kas saliek mašīnas ar iekšdedzes dzinēju.

    Līdz šim rūpnīcā strādāja ap 2100 cilvēkiem, bet turpmāk tur paliks tikai viena trešdaļa no šī skaitļa, proti, apmēram 700 darbinieki. Pārmaiņas stāsies spēkā jau no 1. aprīļa, intervijā Detroit Free Press apstiprinājusi Ford pārstāve Džesika Enoka.

    Tiek ziņots, ka 700 cilvēki darbu turpinās rūpnīcā, kas ražo Ford Ranger un Bronco modeļus. Atlikušie 700 darbinieki pieņems priekšlaicīgās pensionēšanās pabalstu 50 tūkstošu ASV dolāru apjomā, par ko Ford vienojās ar nozares arodbiedrību.

    Kamēr vienā rūpnīcā tik daudz nevajag, tikmēr Mičiganā, kur ražo Bronco un Ranger, tiks ieviesta trešā maiņa. Ford jau iepriekš ziņoja, ka ievērojami piebremzē F-150 Lightning ražošanas mērķus 2024. gadam – ja sākotnēji bija plānots saražot 3200 mašīnas nedēļā, aktuālie plāni paredz aptuveni 1600 auto. Lai arī dati no ASV liecina, ka elektrisko modeļu pārdošanas apjomi februārī, salīdzinot ar 2023. gada februāri, ir būtiski palielinājušies, noliktavās joprojām ir liels automašīnu skaits un pieprasījums ir zemāks nekā prognozēts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    01.04.2024 19:01

    Tas tak štatos. Domāju, ka EU tas maz uztrauc

    Krotow
    02.04.2024 17:36

    Interesanti, kad tur CEO-veidīgajiem ar futūristisku bzdinkšķi pieleks ka pikaps ir darba auto. Kas parasti ir diezgan nesmuks, taču lēts un ļoti praktisks konkrētiem āra darbiem. F150 ir kāreiz kaut kas pretējs.

    Last edited 28 days ago by Krotow
    Reklāma