Web Analytics
More
    Reklāma

    Aizdomas par sabotāžu Tesla Berlīnes rūpnīcas tuvumā, ražošana uz laiku apturēta

    Jaunākie raksti

    Pret Tesla rūpnīcu Berlīnē, iespējams, veikta sabotāža, ziņo vācu mediji. Darbs rūpnīcā uz laiku apturēts un darbinieki no teritorijas evakuēti. Rūpnīca palikusi bez elektrības pēc tam, kad veikta ļaunprātīga dedzināšana, sabojājot elektroapgādes infrastruktūru netālu no rūpnīcas teritorijas.

    Vietējie mediji publicējuši vēstuli no galēji kreisi noskaņotas ekstrēmistu grupas ar nosaukumu “Volcano Group”, kas uzņēmusies atbildību par notikušo. Policija pārbauda vēstules autentiskumu, savukārt Brandenburgas federālās zemes amatpersonas izteikušās, ka šim atgadījumam būs sekas, jo vismaz 2000 mājsaimniecību palika bez elektrības, amatpersonām solot reaģēt ar “vislielāko stingrību”.

    Vēstulē aktīvistu grupa uzņemas atbildību par notikušo, izsakoties, ka tā ir dāvana Starptautiskajā Sieviešu dienā 8. martā. “Tesla tērē zemes resursus, izmanto cilvēkus, strādniekus, rezultātā radot 6000 krosoverus, “slepkavu auto” un citas mašīnas katru nedēļu,” rakstīts vēstulē. Turpinās darbs pie energoapgādes atjaunošanas tuvākajā apkārtnē, kā arī pašā rūpnīcā.

    Uz notikušo reaģējis arī Tesla vadītājs Īlons Masks, viņam publicējot komentāru sociālās saziņas platformā “X”. “Tie vai nu ir stulbi eko-teroristi, vai arī viņus kā marionetes izmanto tie, kuriem nav labi mērķi vides saglabāšanā. Apturēt nevis parasto iekšdedzes dzinēju mašīnu, bet gan elektroauto ražošanu ir ārkārtīgi stulbi,” raksta Masks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janko
    06.03.2024 18:05

    Eu, nu kad par crypto mass adoption būs ziņa? Crypto pumpē!

    Kursors.lv
    06.03.2024 21:51
    Reply to  Janko

    Mēs ne pārāk ticam crypto, tāpēc negribam tērēt savu laiku, lai pārāk daudz par to tēmu rakstītu.

    Sergejs
    07.03.2024 11:17
    bobis
    06.03.2024 19:31

    Teslu rupnicas pa dalam izpardos melnaja tirgu visa pasaule, ilonam par to nezinot, tads bij sakotnejs plans, kad tas lava kautkur celt.

    Krotow
    07.03.2024 13:56

    Vārdi vārdi vārdi… Drīzāk kādi bijušie darbinieki no likvidēto ICE auto daļu ražotnēm ar atriebības motīvu.

    Reklāma