Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukrainas aizstāvjiem lieti noder Latvijā ražotie militārie skūteri Mosphera

    Jaunākie raksti

    Šobrīd Ukrainas bruņotie spēki aktīvi izmanto pagājušā gadā saņemto Latvijas sabiedrības ziedojumu (sadarbībā ar organizāciju Ziedot.lv), kurā bija iekļauta Latvijā ražota militārā tehnika, tajā skaitā arī Liepājā ražotie “Mosphera” militārie skūteri. Uzņēmums SIA “Global Wolf Motors”, kas šāda veida skūterus izstrādājis un ražo jau divus gadus, saņēmis Ukrainas komandieru apliecinājumus par šīs militārās tehnikas izturību un noderību kaujas apstākļos, kā arī lūgumu Latvijai palīdzēt ar vēl 68 šādu transportīdzekļu piegādi.

    Kā Latvijas uzņēmumam uzsvēruši Ukrainas armijas pārstāvji, šāda veida militāro skūteru nozīme kara frontē ir ārkārtīgi liela – ar tiem iespējams pāvietoties pa bezceļiem, izmantot specoperācijās un izlūkošanā, līdz ar to Ukrainas karavīri var būt mobilāki kaujas uzdevumu izpildē.

    Reklāma

    “Esam gandarīti, ka mūsu militārie skūteri, kas ir ražoti tepat Latvijā, var reāli palīdzēt Ukrainas cīņā ar agresoru. Ukrainas bruņoto spēku izteiktais lūgums ir ārkārtīgi liels novērtējums mūsu ražotajiem militārajiem skūteriem. Ceram, ka tiks rasts valstisks risinājums, lai spētu Ukrainas bruņoto spēku militārās palīdzības lūgumu izpildīt. Izprotot situācijas nopietnību,“Mosphera” skūteru ražošanu esam gatavi uzsākt nekavējoties un lielu daļu jau varam izsūtīt pāris nedēļu laikā, ņemot vērā, ka katra diena kaujas laukā ir izšķiroša,” atzīst uzņēmuma valdes loceklis Klāvs Ašmanis. Viņš uzsver, ka uzņēmums iepriekš ir atbalstījis Ukrainu, taču visu prasīto 68 skūteru dāvinājumam būtu nepieciešams valstisks atbalsts.

    Jau 2023.gadā Ukrainas bruņotie spēki saņēma Latvijas sabiedrības ziedojumu, kurā bija iekļauta Latvijā ražota militārā tehnika, tostarp arī “Mosphera” militārie skūteri. Tie tika nodoti izlūkiem un specvienībām Ukrainas frontes līnijās. Gūstot pozitīvu pieredzi, kaujas vienības dalījušās atsauksmēs ar kolēģiem citās militārajās vienībās.

    Saņemtās atsauksmes no Ukrainas karavīriem liecina, ka elektriskie skūteri ir ļoti efektīvi, lai karavīri operatīvi nokļūtu vajadzīgajās pozīcijās – liela kaujas tehnika būtu pamanāma, bet, izmantojot “Mosphera” skūterus, risks ir daudz mazāks. Ir iespējams ērti mainīt karavīru pozīcijas, izvest viegli ievainotos, apgādāt karavīrus un pārvietoties ārtrāk, nekā tas būtu iespējams kājām, un klusāk, nekā tas būtu iespējams ar lielāku transportlīdzekli. Elektriskais skūteris ir labāk manevrējams un ir daudz mazāka iespēja, ka ienaidnieks to pamanīs.

    “Mosphera” elektrisko skūteru izgatavotājs ir SIA “Global Wolf Motors” un ir viens no nedaudzajiem Latvijas duālās pielietojamības militārajiem ražotājiem.

    Skūteri tiek projektēti un ražoti Liepājā, ir speciāli pielāgoti militārām vajadzībām, kā arī spēj sasniegt pat 100km/h lielu ātrumu. Ar vienu uzlādi tie nobrauc līdz pat 300km lielu distanci. Šo unikālo elektrisko skūteri izmanto nu jau gandrīz 20 pasaules valstīs, tostarp arī tepat Latvijā – Dienvidkurzemes novada pašvaldības policija.

    Latvijā ražos pasaulē unikālu bezceļu elektrisko skrejriteni “Mosphera”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Trx450
    26.02.2024 14:52

    Tā arī īsti nesapratu ko šis uzņēmums vēlās īsti. Palīdzēt Ukrainai karā vai valsts naudu?

    REALAIS
    26.02.2024 15:19
    Reply to  Trx450

    Pa velti nekas nenotiek. Kādam ir jāsedz tās izmaksas.

    Zorge
    27.02.2024 09:09

    Ziedot šīm ir jēdzīgāk, ka sūtīt lielveikalā pirkto pārtiku. Kurš vispār ir izdomājis, ka ukraiņiem nav ko est? Daļa valsts atbalsta Ukrainai arī varētu būt caur šo uzņēmumu. Abramsus un Patriotus mēs ražot nevaram, tāpēc labi, ka var kaut šādus uztaisīt.

    Trx450
    27.02.2024 09:47
    Reply to  Zorge

    Parunāsim tad kad tev nebūs ko ēst.

    Zorge
    27.02.2024 13:49
    Reply to  Trx450

    Esi kaut kur dzirdējis, ka Ukraina nevar nodrošināt sevi ar pārtiku? Tas, ka kaut kur laicīgi nepieved nenozīmē pārtikas trūkumu, bet to, ka ir problēmas (bieži pamatotās) ar iekšējo loģistiku.

    Biteme
    27.02.2024 09:55
    Reply to  Zorge

    Par pārtiku varētu piebilst, ka jēdzīgāk būtu to pirkt vairumā, nevis pērkot katru kafijas paciņu vai zobu pastas tūbiņu atsevišķi un rezultātā nopirkt mazāk, kā varētu par to pašu naudu vairumā. Un kas ir vairumā? Pat pērkot tikai 50 vienības, ir jau cita cena nekā par vienu vienīgu.

    Trx450
    10.03.2024 06:50

    Kaut kādi puikas garaža pārbūvē auto priekš ukrainas kara mediķiem. To es saprotu. A šitie tikai grib valsts naudu.

    digitalk
    10.03.2024 10:22
    Reply to  Trx450

    tu pēc ASV demokrātiem izklausies, kuriem tvaiks pa ausīm nāca, kad Masks “atļāvās” Pentagonam prasīt naudu par saviem Starlinku sakariem Ukrainai :D

    Reklāma