Web Analytics
More
    Reklāma

    Baltijas valstīs jauns Microsoft vadītājs – ukrainis Leonīds Polupans

    Jaunākie raksti

    Microsoft jaunieceltais vadītājs Baltijas valstīs Leonīds Polupans tagad pārrauga Microsoft uzņēmumus gan Ukrainā, gan Baltijas valstīs. Šo amatu viņš sāka pildīt 2022. gada oktobrī, nomainot Vaidu Šapoli (Vaida Šapolė). Iepriekš Polupans bija uzņēmuma vadītājs Ukrainā, palīdzot Ukrainas klientiem un valdībai darboties nemierīgos laikus, stiprinot noturību pret pārmaiņām un cīnoties pret pastiprinātiem kiberuzbrukumiem. Pateicoties savai plašajai pieredzei, Polupans ir vērtīgs ieguvums uzņēmuma komandām Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Viņš uzsver, ka Microsoft galvenā vērība tiks pievērsta palīdzības sniegšanai uzņēmumiem un publiskā sektora iestādēm kiberdrošības jomā, jaunuzņēmumu ekosistēmas veicināšanai un mākslīgā intelekta izmantošanai uzņēmējdarbības izaugsmes un efektivitātes nodrošināšanā.

    Kiberdrošība ir viens no galvenajiem Baltijas reģiona izaicinājumiem

    Saskaņā ar Microsoft Digitālās aizsardzības ziņojumu uzņēmums atklāja, ka tas novērš vidēji 4000 identitātes autentifikācijas draudu sekundē un ir likvidējis vairāk nekā 100 000 kibernoziedznieku izmantoto domēnu. Uzbrukumu skaits lietotāju parolēm tikai pēdējā gadā vien ir palielinājies desmitkārtīgi, un Microsoft šajā laikā ir novērojis aptuveni 6000 daudzfaktoru autentifikācijas noguruma mēģinājumu dienā. Pēdējā gadā (no 2022. gada jūlija līdz 2023. gada jūnijam) par kiberuzbrukumiem ir ziņots 120 valstīs. Dažos gadījumos gandrīz puse šo uzbrukumu bija vērsta pret NATO dalībvalstīm, bet vairāk nekā 40% uzbrukumu ‒ pret valsts vai privātā sektora organizācijām, kas ir iesaistītas kritiskās infrastruktūras attīstībā un uzturēšanā.

    Reklāma

    Leonīds Polupans komentēja galvenos izaicinājumus Baltijas valstīs: “Microsoft tehnoloģijas palīdz valdībām visā pasaulē aizsargāt kritisko infrastruktūru, atklājot, analizējot un izjaucot kiberuzbrukumus. Lai palīdzētu reaģēt uz pieaugošo kiberuzbrukumu skaitu, Microsoft Digitālo draudu analīzes centra komanda nepārtraukti uzrauga notikumus kibertelpā, lai identificētu un novērstu draudus NATO alianses dalībvalstīm. Pieredze rāda, ka agresorvalsts organizēti kiberuzbrukumi galvenokārt ir vērsti pret enerģētikas, ūdensapgādes un citu kritiskās infrastruktūras organizāciju tīkliem. Tomēr visu lielumu uzņēmumiem ir jābūt modriem un noturīgiem pret jebkādiem apdraudējumiem.”

    Mākslīgā intelekta (AI) izmantošana uzņēmējdarbībā un publiskajā sektorā

    Mākslīgais intelekts ir mūsu laikmeta tehnoloģija. Mākslīgā intelekta iespējas Baltijas reģionā ir bezgalīgas – ikvienam uzņēmumam neatkarīgi no tā lieluma un brieduma. Korporācija jau intensīvi izmanto mākslīgā intelekta iespējas kiberdrošības jomā. Piemēram, Ukrainā pirmo reizi veiksmīgi izmantojām mākslīgā intelekta tehnoloģiju, lai palīdzētu aizsargāties pret Krievijas kiberuzbrukumiem. Turpmākajos gados ar mākslīgo intelektu darbināmi kiberaizsardzības jauninājumi ļaus mainīt kiberuzbrukumu tendenci.

    Mākslīgais intelekts piedāvā lieliskas transformācijas iespējas ikvienai nozarei, ikvienai organizācijai un ikvienam cilvēkam. Tā ir arī iespēja – varbūt vienīgā –, kā risināt dažas no lielākajām problēmām, ar kurām saskaramies, sākot ar klimata pārmaiņu un dabas katastrofu sekām un beidzot ar humānās palīdzības projektiem un grūtībām saistībā ar slimībām un pārtikas nodrošinājumu. Uzņēmējdarbībā mākslīgais intelekts pozitīvi ietekmē cilvēku darbību, uzlabojot ražošanas procesus un veicinot radošumu. Darbinieki varēs koncentrēties uz patiešām svarīgo un veltīt laiku uzdevumiem, kas prasa tikai cilvēka iejaukšanos. Korporācijas veiktie milzīgie ieguldījumi liecina par tās optimismu un vēlmi palīdzēt visiem cilvēkiem, uzņēmumiem un sabiedrībai sasniegt vairāk. Gan pārvarot lielus izaicinājumus, gan izmantojot vienkāršus ikdienas risinājumus, piemēram, izmantojot mākslīgo intelektu, lai automatizētu procesus uzņēmumos, ietaupot vērtīgo laiku un resursus.

    “Ieejam mākslīgā intelekta zelta laikmetā, kas pārveidos darba definīciju, sniedzot cilvēkiem vairāk iespēju, veicinot iekļaušanu un izmantojot tehnoloģijas, lai palīdzētu veidot jaunu darba kultūru. Priecājos, ka kopā ar Baltijas partneriem un klientiem varēšu atklāt jaunas iespējas,” komentē Leonīds Polupans.

    Kvalifikācijas celšana ir būtiska jauniem uzņēmumiem

    Kvalifikācijas celšana ir ļoti svarīga, jo īpaši, ņemot vērā jaunās tehnoloģijas. Jo īpaši tagad ir ļoti svarīgi ieguldīt līdzekļus jaunu prasmju apgūšanā un mācīties, kā izmantot tehnoloģijas, lai ieviestu jauninājumus un gūtu panākumus. Microsoft aktīvi investē dažādās kvalifikācijas celšanas programmās Baltijas valstīs un pastāvīgi mudina skolas, uzņēmumus un publisko sektoru piedalīties un izmantot tādus resursus kā Microsoft Learn, GitHub un LinkedIn tiešsaistes kursus.

    Leonīdam ir 20 gadu pieredze biznesa attīstības, pārdošanas, klientu apkalpošanas, finanšu un cilvēku vadības jomā, kas ir gūta dažādos vadošos amatos starptautiskos uzņēmumos telekomunikāciju un drošības nozarē. Viņš ir ieguvis maģistra grādu mašīnbūvē Ukrainas Nacionālajā dabas un vides zinātņu universitātē. Pēdējos sešus gadus viņš ir attīstījis savu karjeru uzņēmumā Microsoft, sākot kā uzņēmumu līmeņa pārdošanas vadītājs Ukrainā, Gruzijā un Moldovā, bet pēc tam ir vadījis komandas 25 Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    21.02.2024 11:59

    Kapēc neaizstāv savu zemi? Jeb, kā izšmauca ‘obligātā dienesta’ iesaukšanu?

    Ta kā nebūtu par valsts nodevību jāsoda? Bet te ieceļ brangā amatā

    Biteme
    21.02.2024 12:01
    Reply to  Pēča

    Ir virkne nosacījumu, pie kuriem vēl nemobilizē. Bet ja karš atnāks līdz mums, tad tu pieteiksies armijā vēl pirms pavēstes saņemšanas, vai ne tā?

    Pēča
    21.02.2024 12:05
    Reply to  Biteme

    Esmu jau ‘rezerves karavīros’ bet kā ir ar tevi? ;)

    Šeit var izlasīt, kur un kā pieteikties:
    https://www.mil.lv/lv/rezerve/nbs-rezerve/registracija-un-uzskaite

    Tad sanāk, ka ukrainā notiek taspats kas krievijā?- visas pietuvinātās personas un personas kas ir ietekmīgas un ir pie šprices, sev un saviem dēliem, ir nopirkuši sev kādu ”kaiti” lai uz papīriem būtu, ka nevarētu iesaukt… Jeb ir pāraki pār tiem parastajiem mirstīgajiem – lai tie ‘parastie’ iet karot…

    Kamēr šīs ‘augstās’ personas turpina savu šiko dzīvi… ;)

    Last edited 5 months ago by Pēča
    Biteme
    21.02.2024 12:16
    Reply to  Pēča

    Ņemot vērā LV iedzīvotāju daudzumu, nāktos iet karot arī rezervistiem. Īpaši kad jaunie ar no dirnēšanas beigtiem kauliem saļimtu tikai uzliekot mugursomu, bez pilnās uzkabes.

    Ivis
    21.02.2024 17:01
    Reply to  Pēča

    Rezerves karavīrs CS bataljonā?

    nedarata
    22.02.2024 10:10
    Reply to  Pēča

    Leonīds tak jau piedalās kiberkarā. Tur no viņa būs lielāks labums, nekā bez ekipējuma un ieročiem dzīt uz fronti.
    Ņem par piemēru Leonīdu un pats ielien brangā amatā.

    Reklāma