Web Analytics
More
    Reklāma

    Shell Kalifornijā aizver visas vieglo auto ūdeņraža uzpildes stacijas

    Jaunākie raksti

    Kalifornijas štats ASV līdz šim bija viena no vietām, kur ūdeņraža automašīnu īpašnieki varēja pārvietoties relatīvi ērti, jo tur bija uzpildes stacijas. Tagad naftas pārstrādes uzņēmums Shell paziņojis, ka tas Kalifornijā slēdz visas vieglo automašīnu ūdeņraža uzpildes stacijas, kas ir trieciens šo mašīnu lietotājiem, tiesa, ne milzīgi liels vai nepanesams – Shell piederēja 7 no 55 uzpildes stacijām šajā štatā.

    Skaidrojot šo lēmumu, Shell ūdeņraža departamenta viceprezidents Endrjū Bērds sniedza pavisam vienkāršu, taču arī ļoti saprotamu skaidrojumu – ūdeņraža piegādes šobrīd esot apgrūtinātas un to ietekmē citi ārējie tirgus faktori.

    Reklāma

    Ūdeņraža uzpildes stacijas Kalifornijā saskaras ar dažādām problēmām – daļa no tām, kas vispār ir, šobrīd nemaz nestrādā vai arī darbojas ar saīsinātu darbalaiku. Tāpat ir ūdeņraža piegādes problēmas, kas saistītas ar kādiem traucējumiem pie ražotāja, tam visam ievērojami apgrūtinot mašīnu ekspluatāciju reģionā. Tāpat uzpildes stacijas nestrādā remontu dēļ, jo tehnikas vienību uzticamība izrādījusies diezgan dranķīga. Japāņu uzpildes staciju operators Iwatani tiesājas ar iekārtu piegādātāju, kas tās nav pienācīgi testējis izmantošanai komerciālā lietošanā, slēpjot defektus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    13.02.2024 07:54

    Ūdeņradim automašīnās arī Norvēģijā ir noriets. Visu to pašu simtiem reižu malto iemeslu dēļ, slēdz vienu uzpildes staciju pēc otras.

    Lente
    13.02.2024 14:15
    Reply to  Bats

    EU ir pieņemta regulai vai cits dokuments, ka uz visiem eiropas nozimes ceļiem pēc 200km ir jābūt H2 uzpuldes stacijai.
    Viss kas iepriekš bija sabūvēts maksāja anormālās naudas, jo tehnoloģijas bjja citas. Un ar valsts subsīdijām beidzas subsidijas beidzas bizness.
    Tagad šīs lietas maksā lētāk un daudz vairāk ražotāju kas ražo šīs iekārtas, un tagad atacijas vers vaļā uz komerciāla principa.

    Dims
    13.02.2024 21:08

    Pēdējais know-how ir tirkīzais H2, kas ražots no dabasgāzes ar pirolīzes tehnoloģiju ar plazmas uzsildīšanu, kuras laikā nav CO2 izmešu bet ir divi galaprodukti cietais ogleklis un H2. Pamata produkts ir cietais ogleklis, un H2 ir blakusprodukts, attiecīgi H2 ir super lēts, kas protams izgriezīs pogas esošajiem uzņēmējiem.

    Dims
    14.02.2024 20:23
    Reply to  Dims

    comment image

    bobis
    15.02.2024 04:27

    Katram vajag braukat uz mazas atombumbas.

    Reklāma