Web Analytics
More
    Reklāma

    ES vēlas noteikt kriminālatbildību par kibervardarbību, tostarp MI radītiem intīmiem attēliem un dziļviltojumiem

    Jaunākie raksti

    Attīstoties mākslīgā intelekta (MI) risinājumiem, pieaug arī dezinformācijas, tostarp dziļviltojumu izplatība, kā arī tā saucamās kibervardarbības apmēri. Lai cīnītos ar to, Eiropadome un Eiropas Parlaments devuši piekrišanu priekšlikumam jeb direktīvai noteikt kriminālatbildību par dažādiem kibervardarbības veidiem, tostarp MI radītu intīmu attēlu un dziļviltojumu izplatīšanu.

    Eiropas Komisija norāda, ka kibervardarbība esot problēma, kas ir steidzami jārisina, ņemot vērā tiešsaistes vardarbības straujo izplatību un tās dramatisko ietekmi uz upuri. Tieši tāpēc direktīvas apstiprināšana un ieviešana esot ļoti svarīga.

    Reklāma

    Ierosinātie noteikumi noteiks kriminālatbildību par intīmu, seksuāla rakstura attēlu, tostarp ar MI ģenerētu dziļviltojumu, kopīgošanu bez piekrišanas. Eiropas Savienība atbalsta to, ka par noziedzīgu nodarījumu tiek atzīta arī kiberizsekošana, uzmākšanās tiešsaistē, naida runa u.c. kibervardarbības veidi.

    Tāpat direktīva paredz iesaisti no ES dalībvalstu puses. Konkrētāk, tām būs jāizstrādā pasākumi, kas lietotājiem palīdzēs labāk atpazīt kibervardarbību, zināt, kā to novērst un kur meklēt palīdzību, ja ir ar to saskārušies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vietnieks
    10.02.2024 10:39

    Ja kāds par šo raud, es izplatīšu vēl vairāk bildes ar Sviftas deepfeikiem

    Reklāma