Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel aptur ASV ražotnes projektu, Eiropas ražotne vēl esot plānos

    Jaunākie raksti

    Vēl 2021. gada sākumā Intel paziņoja par procesoru ražotnes tapšanu Amerikas Savienotajās Valstīs. Šobrīd Intel ir paziņojis par kavēšanos jaunas rūpnīcas būvniecībā ASV, norādot uz pašreizējo nozares nenoteiktību. Te gan arī jānorāda, ka Intel finanšu dati pēdējā laikā nav diez ko rožaini.

    Saskaņā ar Wall Street Journal ziņojumu, plānotā ražotne, kas izmaksās 20 miljardus dolāru, nesāks darboties kā sākotnēji plānots nākamgad, bet tagad ir ieplānota 2026. gadam. Kavējums tiek saistīts arī ar lēniem ASV valdības lēmumiem par finanšu palīdzību. Tomēr Intel strādā, lai mazinātu bažas par Eiropas (Magdeburgas) ražotni, uzsverot, ka projekts joprojām ir uz pareizā ceļa.

    Reklāma

    Neskatoties uz nesenajām neapmierinošajām perspektīvām saistībā ar procesoru pieprasījumu personālajos datoros un datu centros, Intel joprojām plāno paplašināties un būvēt jaunas rūpnīcas visā pasaulē, ieguldot daudzus miljardus dolāru. Vācijā ir plānots projekts Magdeburgā ar 30 miljardu eiro budžetu, kam vēl arvien ir dota zaļā gaisma.

    Intel Vācijā būvēs 17 miljardu eiro vērtu pusvadītāju ražotni

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma